Resultaten voor wat doen met garnaalschalen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/garnaalkroketten
... kook zet het vuur lager en kruid naar eigen smaak met peper zout en nootmuskaat.Laat de gelatineblaadjes weken in voldoende koud water tot ze soepel zijn.Knijp het water eruit en roer ze onder de nog warme bechamelsaus tot ze volledig opgelost zijn.Voeg de gepelde garnalen bij de bechamelsaus en roer even om.Vet een vierkante ovenschotel in met boter.Maak de liaison door de eidooiers los te kloppen in de room en voeg onmiddellijk bij de bechamelsaus roer goed. Laat even pruttelen en stort in de vierkanten ovenschotel strijk uit tot ongeveer 1 5 cm. dikte.Laat een nacht rusten in de ijskast zodat het geheel goed opstijft. Zet alles klaar voor het paneren; een bord met bloem een ander bord met de losgeklopte eidooiers en een derde bord met paneermeel. Snijd de vulling in 8 ongeveer gelijke rechthoekige stukken kroketvorm.Wentel de kroket één voor één door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Wentel daarna in de eidooiers zorg ervoor dat er geen onbedekte stukjes blijven. Leg vervolgens de kroketten in het bord ...
Tarbot dugléré met garnaal en tomaat
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tarbot-duglere-met-grijze-garnaal-en-tomaat
... en de blokjes selder aan in de boter. Voeg de garnaalschalen en -koppen toe stoof even mee en blus met de witte wijn. Vul aan met water tot alles net onderstaat. Laat 30 minuten trekken op een zacht vuur. Zeef de fond.Stoof de sjalot aan in de boter voeg dan de c ...
Wat doen met de peperkoek van Sinterklaas? Toast met Fagotin Traditie en peperkoek | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/wat-doen-met-de-peperkoek-van-sinterklaas-toast-met-fagotin-traditie-en-peperkoek
... wat doen met de peperkoek van Sinterklaas? Toast met Fagotin Traditie en peperkoek - wat doen met de peperkoek van Sinterklaas? Combineer hem met een schijfje Fagotin op een toastje. Snij de kaas in schijfjes. Snijd de sneetjes peperkoek in rechthoekjes. Leg de schijfjes ...
Gebakken rode poon met prei, coulis van karnemelk en grijze garnalen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-rode-poon-met-prei-coulis-van-karnemelk-en-grijze-garnalen
... euml;er je schuimende boter. Laat van het vuur even rusten zodat de vis de boter kan opnemen.Schil en kook de aardappelen gaar in water met karnemelk. Blend de aardappelen met een deel van het vocht en voeg vocht toe tot je een lopende structuur krijgt. Kruid met peper en zout.Snijd de prei in fijne brunoise kruid met peper en zout voeg een scheutje water en een klontje boter toe en laat dit droogkoken. De prei zal gaar zijn en bedekt met boter.Blend de basilicum spinazie peterselie olijfolie peper en zout 7 minuten op 70°C in de thermomix op stand 7 (of verwarm in een warmwaterbad tot 70°C en mix fijn). Koel meteen af op een ijsbad om de groene kleur te behouden. Decanteer de olie.Pel de grijze garnalen. Meng de garnaalschalen met de soja in een hoge pot. Voeg 2 liter water het eiwit en basilicum toe. Breng aan de kook. Het eiwit zal ...
De keuken van Johanna: maart 2010
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010_03_01_archive.html
... gemaakt met Arden. Al een tijdje volg ik haar blog. Ondertussen heb ik al veel geleerd over ...
Zeeuwse mosselen op z’n Italiaans | VTM Koken
https://koken.vtm.be/mijn-restaurant/recept/zeeuwse-mosselen-op-zn-italiaans
... op de ketel zetten. De mosselen laten open gaan en dan blussen met de witte wijn. Ondertussen de pasta al dente koken in gezouten water. De peterselie en tomaatjes bij de mosselen doen en even laten mee sudderen. Pasta afgieten en samen in de pan met de mosselen doen. Pasta nog even laten mee sudderen. Ingrediënten 1 teentje look 20 cl witte wijn olijfolie verse platte peterselie 250 gr spaghetti 1 kg Zeeuwse mosselen 100 gr ...
http://aantafelmettanja.blogspot.com/2012/01/terug-naar-normaal.html
... Terug naar normaal Het zit er weer op. Drie-en-een-half week 'niets' doen. En zelfs in het kader van dan toch maar iets doen tijdens niets doen, is weinig gebeurd. De afspraak was elke dag bloggen, bijna elke dag bloggen dan. Bijna elke dag een nieuw gerecht proberen. ...
http://aantafelmettanja.blogspot.be/2012/01/terug-naar-normaal.html
... Terug naar normaal Het zit er weer op. Drie-en-een-half week 'niets' doen. En zelfs in het kader van dan toch maar iets doen tijdens niets doen, is weinig gebeurd. De afspraak was elke dag bloggen, bijna elke dag bloggen dan. Bijna elke dag een nieuw gerecht proberen. ...
Tomaat en mozzarella | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/tomaat-en-mozzarella
... Tomaat en mozzarella - Kook 200 ml tomatensap + 4 gr agar agar: goed laten doorkoken, afkruiden en op een plaatje storten, dan in de frigo plaatsen, als dit is afgekoeld, fijn mixen tot gel. Mozzarellablokjes snijden en kruiden. Tomaat partjes snijden en kruiden 100 ...
Uit de keuken van Levine: Wat te doen met een pompoen? (1)
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/10/wat-te-doen-met-een-pompoen-1.html
... rse koriander, blaadjes eraf en steeltjes in stukjes2 eetlepels olijfolie1 eetlepel kerriepoeder1 pot tomatenbouillon + 1/2 potje water1 dl kokosmelk (uit pakje of blik)1 dl sinaasappelsap (liefst vers geperst)zout en peperscheutje gembersiroop Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de gesnipperde ui 2 minuten. Strooi het kerriepoeder over de uien en bak ze nog 1 minuut. Schep de stukken pompoen en de korianderstelen erdoor en giet er 6 dl kokend water bij. Kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar.Pureer de soep met een staafmixer. Roer de tomatenbouillon, een half potje water, d ...