Resultaten voor vinaigrette met noten

Quinoasalade met geroosterde noten en rozijnen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/quinoasalade-met-geroosterde-noten-en-rozijnen

... oten in een anti-kleefpan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de appel in stukjes. Brokkel de geitenkaas in stukjes. Maak een vinaigrette van de mosterd, oliën, de honing en de azijn. Meng de afgekoelde quinoa met de noten, de appel, de rozijnen en de vinaigrette. Bestrooi met de geitenkaas. Ingrediënten quinoa 1 rode appel 1 handvol ongepelde amandelen walnoten hazelnoten cashewnoten 1 handvol rozijne ...

Ananastartaar met grenadinesausje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ananastartaar-met-grenadinesausje

... rituur de rest van de munt. Leg de ananas op het bord met daarbovenop de crumble van noten. Werk af met de gefrituurde munt en de vinaigrette. Ingrediënten een halve verse ananas verse munt 8 el grenadine 2 el frambozenazijn 4 el fijngehakte noten en pijnboompitten 4 el olijfolie 2 el arachideolie 1 el notenolie 8 el suiker ...

Slaatje met ham, appel en dadel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/slaatje-met-gedroogde-ham-appel-en-dadel

... laatje met gedroogde ham, appel en dadel - Slaatje met gedroogde ham, appel en dadel - Snijd de gedroogde ham in reepjes.Maak een vinaigrette van witte-wijnazijn mosterd walnootolie en fijn gesneden knoflook. Kruid met peper en zout.Snijd de dadels in stukjes.Spoel alle sla ...

Recepten - Salade met witloof en geroosterde ham

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Salade_met_witloof_en_geroosterde_ham

... doek. Hak de noten fijn en snijd de veldsla. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in julienne.  Meng de ingrediënten voor de vinaigrette.  Snijd de kaas in reepjes. Voeg alles samen en breng op smaak met de vinaigrette en peper.  Strijk de plakken ham in met honing, een scheutje arachideolie en strooi er wat verse tijm over. Rooster de ham kort in een grillpan en snijd in stu ...

Jeroen Meus - Klassieke vinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/klassieke-vinaigrette

... Klassieke vinaigrette - Heb je de volgende ingrediënten in huis: olie, (cider)azijn, mosterd, peper en zout? Dan kan je makkelijk van start met je eigen dressing! - Klassieke vinaigrette Meng de mosterd en de azijn in een kom.Schenk de olie erbij en roer met de garde tot ...

Zee- en kalfstong met waterkers

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/duo-van-gebakken-zee-en-kalfstong-met-waterkers

... swater zodat die mooi groen blijft. Mix de waterkers glad met een mixer of in de blender met een scheutje room.Kluts voor de vinaigrette de olijfolie samen met een beetje crème van waterkers. Voeg de ponzu en de limoenzeste toe tot een lekkere vinaigrette.Rooster de cashewnoten in een pan breek ze en laat afkoelen. Hak de kappertjes en de peterselie fijn en meng ze samen met de noten de citroenzeste en de olijfolie tot een smeuïg sausje.Lepel een beetje vinaigrette op een bord. Leg de plakjes kalfstong en de zeetongfilets ernaast. Spuit enkele toefjes crème van waterkers ertussen en werk af met de mix van kappertjes en noten en enkele blaadjes waterkers. ...

Witlofsalade met appel, walnoten en cantharellen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/witlofsalade/witlofsalade-appel-walnoten-cantharellen

... , in dunne reepjes sap van 1 citroen 3 eetlepels gerookte spekreepjes 100 g walnoten 200 g cantharellen, in dunne plakjes voor de vinaigrette 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel wittewijnazijn 1 theelepel honing Bereiden Meng voor de vinaigrette de olijfolie, wittewijnazijn en honing door elkaar. Dit gaat het beste door alles goed te schudden in een afgesloten potje.Schep de repen witlof, de rucola, de ui en de appel door elkaar en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen.Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Haal ze uit de pan en bak de walnoten ko ...

Schelvis met pistachekorstje en slaatje

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/schelvis-met-pistachekorstje-en-slaatje

... met olijfolie ingevette ovenschotel en sprenkel er olijfolie over. Gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.Maak een vinaigrette met de witte wijnazijn maïsolie en notenolie. Breng op smaak met peper en zout.Spoel de waterkers en rucola en droog de sla. Meng de sla met de rode uiringen en de vinaigrette.Leg de schelvis op het bord. Schik de sla ernaast. Werk af met de grof gehakte noten en schilfers Parmezaan. ...

Roquefortwafeltje | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/roquefortwafeltje

... het andere stuk bladerdeeg bovenop en steek dit in een wafelijzer tot de kaas begint te smelten. Leg de sla in het bord, giet de vinaigrette eroverheen, schik het wafeltje hier bovenop en versier met de gefrituurde platte peterselie. Werk af met de rest van de vinaigrette en de nootjes. Ingrediënten zout peper 2 dl olijfolie 2 el frambozenazijn 1 el acaciahoning 1 peer 4 stukjes roquefort 8 vi ...

Carolines blog: Salade van quinoa, gedroogde vruchten, noten en zaden

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/05/salade-van-quinoa-gedroogde-vruchten.html

... r. 3. Doe het citroensap, gemberpoeder, olijfolie, walnootolie, zout en peper in een klein bakje. Doe de deksel er op en schud de vinaigrette. 4. Doe de vinaigrette over  de quinoa en meng goed door de salade.  Laat de salade nu afgedekt op kamertemperatuur minstens een uur staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. 5. Serveer de quinoa op een schaal en leg eventueel de sla er omheen en serveer met de yoghurt. (erg lekker met de sla en de yoghurt). Bron: "Around my French table" Dorie Greenspan.Nu ook eens een gezond recept van mij ;-) Je kunt met dit heerlijke recept variëren met de noten en de gedroogde vruchten. Je kunt er bv ook gedroogde vijgen of ander gedroogd fruit door doen. Ik heb alle kruiden er door gedaan (vooral munt is er erg lekker in), maar dat is natuurlijk niet echt nodig. De noten en zaden heb ik bij elkaar nog even in een droge koekenpan geroosterd om ze nog meer smaak te geven. Maak het een paar uur van tevoren klaar, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Wij hebben er van gesmuld! Weer een top recept van Dorie. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 08:46 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: abrikozen, cranberries, Dorie Greenspan, ...