Resultaten voor versnaperingen
Witte chocoladekoekjes met veenbessen » Kokerellen
https://www.kokerellen.be/witte-chocoladekoekjes-met-veenbessen/
... te geven. Bak ze in 1 keer of vries een deel in voor later dat wanneer je onverwacht bezoek krijgt, je in no time deze heerlijke versnaperingen kunt aanbieden. ...
http://eetplezier.blogspot.be/2012/11/appeltaartkaas.html
... et bestaan van de hieronder genoemde twee. En na een (als vanouds) gure Sinterklaasintocht, waarna de behoefte aan alcoholische versnaperingen op zijn grootst is, haalde ik deze Engelse pareltjes uit hun koele schuilplaats. Links de Wyfe of Bath, een Britse, halfharde b ...
Jeroen Meus - Thaise wrap, toast met gerookte forel en dadels met spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-wrap-toast-met-gerookte-forel-en-dadels-met-spek
... ast met gerookte forel en dadels met spek - Organiseer een gezellige e-peritief met vrienden en familie waar uiteraard de lekkere versnaperingen niet mogen ontbreken. Deze hapjes zijn in een handomdraai klaargespeeld en vormen het perfecte trio om je drankje te vergezellen. ...
Eetplezier: Elke dag een kelkje
http://eetplezier.blogspot.be/2012/05/elke-dag-een-kelkje.html
... derhalf. Kwaliteit, dat is waar het om gaat. Kwantiteit zorgt voor vervelende nasmaken en mannen met hamers en zo. Goed, bedoelde versnaperingen bestaat grotendeels uit wijn. Met enkele, vaak tijdelijke, uitzonderingen. Sambuca is er zo een, maar ook Campari, Martini en Drambuie. Dat duurt dan een maand of drie om vervolgens snel terug te keren naar een sappig Cabernetje of een frisse Sauvignon. Van wijn krijg je immers nooit genoeg. Er is zo ontzettend veel variatie in kleur, smaak en afkomst, dat je wel drie mensenlevens nodig hebt om alles te kunnen proeven. Het zoeken naar een lekker flesje blijf ik overigens wel een hele opgave vinden. Hoe goed bedoeld ook de adviezen van de Slijterman/vrouw; zij weten nooit precies wat ik plezierig mondvermaak vind. Waarschijnlijk mis ik de gave om mijn persoonlijke smaak te vertalen naar vineuze uitdrukkingen, waar de Slijterman/vrouw iets mee kan. Ik mompel altijd maar wat, over hout en gestoofd fruit, omdat ik die termen ooit eens las in de Duizend van Duijker. Dat maakt indruk, zodat ze me in geen geval slobberspul van inferieure kwaliteit in mijn maag splitsen. Verder blijft het een kwestie van aa ...
Pizza bianca met courgette en burrata
http://eetplezier.blogspot.be/2014/11/pizza-bianca-met-courgette-en-burrata.html
... ie, de Sligro. Binnen enkele minuten ligt het romige pareltje in mijn kar. Gelukkig zie ik nog net op tijd een aantal andere luxe versnaperingen, die ik plichtmatig naast het kaasje leg. Functionele doelmatigheid. Het zijn van die termen waarmee ik mijn gulzigheid behendig weet te sussen. Handy!Tevoren had ik al bedacht wat ik met de burrata zou doen, nl een pizza bianca maken. In het verleden zijn er al veel DIY pizzabodems de revue gepasseerd, maar dit keer wilde ik de burrata te ruste leggen op een authentiek, luchtig bedje. Zonder tomatensaus. Zonder toeters. Eenvoudige, doch smakelijke armeluiskost, precies zoals de ware Italiaan zijn pizza het liefst eet. Op naar het noorden van de Europese Laars. Naar Verona om precies te zijn. Alwaar nóg een heel gelukkig mens vertoeft. Tezamen met haar lief en haar kindjes, woont zij sinds 2001 tussen de zonnige wijngaarden en geurige olijfbomen. Haar naam is Antoinette Coops. Zij kookt de sterren van de Italiaanse hemel en blogt daar heel plezierige verhalen over op Italiaans koken met Antoinette.Hier vandaan heb ik dan ook het navolgende recept voor de pizzabodem. Handy!Ik heb het recept gehalveerd, maar mocht je met meerdere personen zijn en het gehele gerecht willen lezen, klik dan hier. Wat betreft de bloemsoorten: deze kun je waarschijnlijk heel gemakkelijk bij de Turkse winkel bij jou in de buurt krijgen. Maar er zullen vast nog meer merken en winkels zijn. In plaats van type 0 heb ik type 00 gebruikt. Geen idee of er veel verschil in zit. Volgens de verpakking goed voor pizza. Het verhaal rondom de diverse soorten bloem voor pasta of pizza is best ingewikkeld. Hard. Zacht. Wein ...
Eetplezier: Verwenweekend Zuid Limburg
http://eetplezier.blogspot.be/2012/03/verwenweekend-zuid-limburg.html
... amer lag in een modern bijgebouw van het hotel. Gigagroot en superschoon! In de lounge laven we ons aan een aantal alcoholische versnaperingen. Gezien mijn wankele gemoedstoestand, gebruiken we het diner in het hotel. De keukens daarvan zijn over het algemeen niet van topklasse. “In de oude watermolen” blijkt echter een welkome uitzondering daarop. Prima dorade met venkelstoof en een saus van pernod. Ook aan mijn vegetarische wens wordt keurig tegemoet gekomen: de pasta met champignonroomsaus kan zonder probleem uitgebreid worden met een schaaltje warme groenten. Niet te zout, niet te vet, prima! Het ontbijt bij alle Bilderberghotels heeft sinds vorig jaar de noemer “gezond”. Helemaal zoals Man en ik het liefst ontbijten. Stevig zuurdesembrood van het Vlaamsch Broodhuys, magere vleeswaren, veel sapjes, cereals en fruit. En nee, geen calorierijke croissants. Helaas pindakaas dus voor de vetverslaafde medegasten, die ik verwilderd rond het buffet zie sprinten, op zoek naar verzadiging. Altijd lachen, mensen die met torenhoog opgestapelde bordjes, pijlsnel richting tafeltje snellen, om 5 minuten erna opnieuw het buffet te bezoeken. Ik kijk er graag naar. Blij dat ik weliswaar een lekkerbek ben, maar geen veelvraat. Voor zaterdag heb ik een bezoek aan het Glaspaleis in Heerlen gepland. In vroeger jaren misschien een interessant museum, nu is het een multiculti gebouw, waar niets bijzonders te beleven valt. Jammer. Omdat het inmiddels is gaan miezeren, besluiten we een rondrit door de Limburgse heuvels te maken. In Epen houden we halt bij de Gerardushoeve. Bij de aanblik van de naam borrelen er vage flitsen van ...