Resultaten voor venusschelpjes

Pasta met venusschelpjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/pasta-met-venusschelpjes

... Pasta met venusschelpjes - Kook de pasta en spoel onder koud water. Hak het sjalotje en stoof aan in wat bakken en braden. Voeg er de schelpjes, gehakte look en peterselie aan toe en bevochtig met de wijn. Laat 3 minuten verder garen onder deksel. Bevochtig met de room en meng ...

Schartong met witbier | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schartong-met-witbier

... water samen met de PH Visfumet en het bier. Snijd de prei in julienne en stoof ze aan in een beetje boter. Kook de mosseltjes en venusschelpjes. Klop een sabayon van 3 eigelen, het witbier en het kookvocht van de schartongen. Serveer de vis met de sabayon op een bedje van de prei. Strooi er de mosseltjes, de venusschelpjes, de garna ...

Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gestoomde-kabeljauw-met-venusschelpjes

... Gestoomde kabeljauw met venusschelpjes - Stoom de kabeljauw op 80°C gedurende 4 minuten. Doe een beetje boter in de pan, voeg een beetje water en dragon toe en kook de venusschelpen. Vang het vocht op, voeg de witte wijn toe en monteer dit op met de boter. Open de oesters en ...

Kabeljauw met venusschelpjes en gerookt spek | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/kabeljauw-met-venusschelpjes-en-gerookt-spek

... Kabeljauw met venusschelpjes en gerookt spek - Kleine volle stukken kabeljauw worden in veel olijfolie met daar onder olijven, lente ui en knoflook worden een tiental minuten in de oven ( 200°) gaar gestoofd. Een tweetal aardappelen worden in de schil gaar gekookt. Met een ...

Curry met schelpjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/curry-met-schelpjes

... rkoken tot je een mooi gebonden curry krijgt. Voeg naar eigen smaak nog wat extra kokosmelk, komijn en koriander toe. Schep er de venusschelpjes bij en laat afgedekt sudderen tot de schelpjes open zijn. Ingrediënten 1 kg pompoen 600 gr venusschelpjes 2 el arachideolie 6 peulen kardemom 6 laurierblaadjes 2 th lepels mosterdzaad 2 kaneelstokken 1 grote ui 4 teentjes knoflook 2 groene chilipepers ...

Jeroen Meus - Pasta alle vongole - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-alle-vongole

... rvalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes! - 0. Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken. 1. Snipper de sjalotten in fijne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommet ...

Recept voor cappellini alle vongole | njam!

http://www.njam.tv/recepten/cappellini-alle-vongole

... bereiden: Spoel de venusschelpjes enkele keren in koud water. Laat ze tussen iedere wasbeurt in een vergiet onder water staan. Op die manier raak je van het vervelende zand verlost. Hak de gespoelde peterselie grof. Stoof de fijngesneden sjalotjes en look in wat olijfolie in ...

Jeroen Meus - Rucola- en courgettesoep met venusschelpen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rucola-en-courgettesoep-met-venusschelpen

... Rucola- en courgettesoep met venusschelpen - Een kom lekkere venusschelpjes waar een frisgroen soepje op basis van courgette en rucola over geschonken wordt. Het gerecht wordt afgewerkt met gremolata – een combinatie van peterselie, citroenschil en knoflook. ...

Paëlla | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/paella-0

... ein beetje water, mosselen uithalen en hierin de rijst koken. Voeg de rijst toe aan de paëlla schotel. Voeg hierbij de mosselen, venusschelpjes en de langoustines. De schotel goed dooreen scheppen zodat alle smaken in elkaar overgaan. Afdekken met aluminiumfolie en nog even laten rusten in de oven. Serveren met een stukje citroen. Ingrediënten 1 kip 400 gr konijnenrugjes peper zout 12 langoustines 24 venusschelpen 500 gr inktvis 2 rode paprika's 2 uien 6 tomaten 2 teentjes look ½ th lepel saffraan 250 gr doperwtjes snuifje cayennepeper snuifje paprikapoeder 2 gehakte peterselie ½ kg mosselen 400 gr Spaanse rijst 1 citroen ...

Jeroen Meus - Pasta vongole met venkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-vongole-met-venkel

... es. Stoof de venkelreepjes mee aan in de olie.Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.Giet de venusschelpen en de mosselen in de pan op het vuur. Kruid met flink wat peper en blus af met de witte wijn.Doe er nog wat verse tijm en laurier bij, plaats het deksel op de pan en laat enkele minuten garen. Controleer af en toe. Als de schelpjes opengaan, zijn ze bijna gaar. Haal het deksel er dan weer even af.Hak de peterselie fijn.Snijd de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine stukken.Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Doe er de gesnipperde peterselie en de stukjes tomaat bij.Breng op smaak met de zeste van de citroen. Knijp er het sap van een halve citroen bij. Kruid naar smaak met peper van de molen.Meng alles goed onder elkaar.Serveer de pasta vongole en werk eventueel af met een paar frisse venk ...