Resultaten voor venkelgroen
Capellini met zeebaars, ansjovis en nootjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/capellini-met-zeebaars-ansjovis-en-nootjes
... k en ansjovisfilets toe. Laat gedurende 1 min op een zacht vuur koken en verwijder de knoflookteentjes. Zet de pan opzij. Hak het venkelgroen fijn. Snij het brood tot broodkruim en hak de noten grof. Snij de zeebaars in kleine stukjes. Neem de pan met lookolie en ansjvis. Verhit opnieuw. Voeg nu de broodkruimels en de noten toe. Bak het brood krokant. Voeg de zeeb ...
Venkelsoep - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/venkelsoep/venkelsoep
... iden Breng de bouillon aan de kook. Ontdoe de venkelknol zo nodig van de buitenste bladscheden, verwijder de stengels en houd het venkelgroen achter voor garnering. Snijd de venkelknol in dunne reepjes en was deze. Voeg de venkelknol aan de kokende bouillon toe en, zodra het geheel weer kookt, de gebroken vermicelli. Kook venkelknol en vermicelli ongeveer 10 minuten met de soep mee. Hak het venkelgroen fijn. Breng de venkelsoep op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer vlak voor het serveren de soep met venkelgroen. ...
Recept voor venkel - en citroensoep | njam!
http://www.njam.tv/recepten/venkel-en-citroensoep
... soep fijn. Laat nog 5 min. doorkoken. Kruid met peper en zout. Serveren: Serveer met wat geraspte citroenschil en het fijngehakte venkelgroen. Ingrediënten voor 4 personen 300 g grote stukken venkel (bewaar het venkelgroen) 120 g grote stukken witte selder 100 ggrote stukken ui 100 ggeschilde en gewassen aardappelen 2 elolijfolie 2 elcitroensap 1 elgeraspte citroenschil 750 mlgroentenbouillon 250 mlmelk naar smaak peper - zout ...
Rog met venkel, kaascrumble en limoen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rog-met-zuiderse-venkel-kaascrumble-en-limoen
... Rog met zuiderse venkel, kaascrumble en limoen - Rog met een frisse zuiderse toets - Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in plakken van 1 cm dik. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de venkel langs beide kanten ...
Mijn Pop-uprestaurant 2016: cocktail 'Finocchio' van Giordano en Myrthe | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-cocktail-finocchio-van-giordano-en-myrthe
... Shake kort. Doe ijsblokken in een glas. Zeef de cocktail en giet op de ijsblokken. Vul op met spuitwater. Werk af met een takje venkelgroen en een partje pompelmoes. Ingrediënten 2 venkels ijsblokjes Voor de cocktail (per persoon) 12,5 ml suikerwater 60 ml pompelmoessap 12,5 ml venkelsap 40 ml gin 1 takje venkelgroen 1 partje pompelmoes ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeebarbeel-met-venkel
... eer ze.Voeg karnemelk en een klontje boter toe en breng verder op smaak met peper en zout.Snij de venkel in vier stukken.Houd wat venkelgroen aan de kant.Blancheer de venkel gedurende 3 minuten in gezouten water en laat goed uitlekken.Bak de venkel met de rest van de ven ...
Venkelsoep met gerookte zalm - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/venkelsoep/venkelsoep-gerookte-zalm
... ppenbouillon 120 g gerookte zalm, in reepjes 4 eetlepels room Bereiden Maak de venkelknollen schoon en snijd in stukjes. Houd het venkelgroen apart.Verhit de olijfolie in een kookpot en laat de sjalotjes 1 minuut stoven. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en laat 3 minuten stoven.Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.Mix de soep glad. Voeg de room toe. Werk af met de gerookte zalm en eventueel het venkelgroen. Extra benodigd Staafmixer KookboekHet recept ...
Venkelsoep met witte vis - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/venkelsoep/venkelsoep-witte-vis
... n blokjes 1 liter kippenbouillon 400 g gestoomde witte vis Bereiden Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukjes. Houd het venkelgroen apart.Verhit de olijfolie of boter in een pan. Voeg de sjalot toe en laat glazig worden. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en laat 3 minuten stoven.Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de gestoomde vis toe en laat nog even goed doorwarmen. Werk eventueel af met het venkelgroen. ...
Coquilles met venkel-pernodsaus- recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/coquilles/coquilles-venkel-pernodsaus
... g boter 2 venkelknollen, schoongemaakt, dun gesneden 4 lente-uitjes, dun gesneden 80 ml pernod 300 ml room 1 eetlepel grof gehakt venkelgroen Bereiden Haal de coquilles uit de schelpen. Was de schelpen, droog ze goed en leg ze apart.Smelt twee derde van de boter in een grote koekenpan. Bak de venkel in porties 20 minuten, tot hij zacht is; roer af en toe. Haal de venkel uit de pan.Verhit de resterende boter in de pan en roerbak de ui tot hij zacht is. Doe de venkel wee ...
Recept voor spaghetti met sardientjes uit sicilië | njam!
http://www.njam.tv/recepten/spaghetti-met-sardientjes-uit-sicilie
... or de saus: 2 elolijfolie 250 g sardientjes 1/2 rode ui, fijngehakt 2 elpijnboompitten 1 elrozijnen geweekt in marsala 2 elgehakt venkelgroen 15 clwitte wijn 15 clvisbouillon voor de afwerking: 1 elgeraspte pecorino 2 elpaneermeel 1 elgehakte peterselie 2 takjes venkelgroen versgemalen zwarte peper ...