Resultaten voor van kip in madeirasaus
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tong-in-madeirasaus
... - madeirasaus dankt haar naam aan Madera, de typsiche wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus. - Laat de tong in gezouten water wit trekken in 3 uur. Ververs het water halverwe ...
Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus
... Kalfstong in madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg ...
Rundstong in madeirasaus met duchesseaardappelen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rundstong-in-madeirasaus-met-duchesseaardappelen
... Rundstong in madeirasaus met duchesseaardappelen - Rundstong in madeirasaus is zo een van die klassiekers waar je niet op een doordeweekse dag aan begint. Neem er je tijd voor want dat zal de smaak alleen ten goede komen. En eens het gerecht op tafel staat, zal je ...
Rundstong in Madeirasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/rundstong-in-madeirasaus-0
... ruiden laat meekoken. Laat de tong in dit mengsel gedurende 2 à 3 uur koken tot hij gaar is. Een rundstong is gaar als de draden van de tong uit elkaar gaan als je erin prikt. Haal de tong nu uit zijn bouillon en pel, terwijl de tong nog warm is, het witte vel eraf. Stoof de wortel en fijngesnipperde ui in wat boter, voeg de grof gehakte tomaten toe en laat ze even meestoven. Roer de tomatenpuree en de bloem door de groenten en laat onder voortdurend roeren drogen. Voeg nu al roerend wat bouillon toe tot je een mooie gladde saus hebt. Zet het vuur nu lager en laat de ...
Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus
... toe en een ½ eetlepel PH Runderbouillon. Laat dit één keer opkoken en laat dan gedurende 3 à 4 uur verder garen (afhankelijk van de tong) op een laag vuurtje. Prik in de tong met een vork om te kijken of de tong helemaal zacht en dus gaar is. Haal de tong vervolgens uit de bouillon. Laat ze even afkoelen en pel ze nadien. Start dan met de saus en doe dit door een roux aan te maken. Neem de bloem en deboter en voeg de bouillon en de madeira eraan toe. Laat ...
Recept voor rundstong in madeirasaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/rundstong-madeirasaus
... op een zacht vuurtje pruttelen. maak de madeirasaus: Begin een uurtje voor het vlees klaar is aan de saus. Kuis hiervoor de rest van de ajuinen en wortelen en snijd in grote stukken. Pel de lookteentjes en snijd de selder in blokjes. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof hierin laat de ui, knoflook, wortel en selder glazig. Roer er de tomatenpuree doorheen, voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Doe 2 flinke pollepels van de bouillon waar de tong in kookt, bij de groenten. Meng alles rustig door mekaar. Voeg het bouquet garni toe. Snijd de tomaten in vier en voeg ze eveneens toe. Laat de saus verder sudderen op een zacht vuur. Maak de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en stoof aan in een klontje gesmol ...
Gebakken duif met erwtencrème, gebakken sla, krieltjes en Madeirasaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-duif-met-erwtencreme-gebakken-sla-krieltjes-en-madeirasaus
... e je dit perfect bakt. Ze maakt het extra feestelijk met erwtenpuree, gebakken sla en krieltjes. Bovendien geeft ze je het recept van Madeirasaus. Een feestelijk combinatie, ideaal als inspiratie voor Kerstmis of Nieuwjaar. Voor de duifjes: brand de pluimen van de duifjes. Kruid de binnenkant met flink wat peper en zout. Wrijf de buitenkant van de duifjes in met een klontje boter. Kruid ook die ka ...
Jeroen Meus - Kippendijen in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-madeirasaus
... Kippendijen in madeirasaus - Jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij ...
Ossentong in madeirasaus met kroketjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossentong-in-madeirasaus-met-kroketjes
... Zet op met citroensap, scheutje water, peper en zout. Breng aan de kook. Haal de tong uit en pel. Zeef de bouillon. Maak een roux van 80 gram boter en evenveel bloem. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt. Voeg wat bouillon toe. Breng aan de kook en laat dikken. Voeg de champignons en twee eetlepels tomatenpuree toe. Werk af met een scheutje Madeira. Snij de tong in reepjes. Overgiet met de saus. Bak de kroketjes krokant op 185 graden. Serveer alles warm. Ingrediënten 1 ossentong 250 g paddenstoelen 1 citroen 1 klontje boter voor de kroketten 800 g bloemaardappelen peper zout muskaatnoot 8 eidooiers 30 g boter bloem paneermeel eiwit Voor de bouillon 4 wortels 3 takken selder 2 uien tijm laurier 1 teen look peper zout kruidnagels voor de saus 80 g boter 80 g bloem 1½ l bouillon peper en zout 2 el tomatenpuree 6 cl Madeira 2 el peterselie ...
Recept voor kalfstong in madeirasaus - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kalfstong-madeirasaus-de-klassieker
... et onder water. Breng het geheel aan de kook en schuim af. Laat het geheel anderhalf uur op een laag vuurtje sudderen. Zet de pot van het vuur en laat de tong nog 20 minuten rusten in de bouillon. Haal de tong uit de pot. Passeer de bouillon en zet apart. Pel de tong en snijd in plakjes. maak de madeirasaus: Zet een pan op het vuur en bruin 70 g boter. Snijd de champignons in stukken, bak ze gaar in de boter en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui fijn en voeg deze de laatste 2 minuten toe aan de champignons. Zeef de champignons met de ui in een pannetje. D ...