Resultaten voor stoofappelen

Jeroen Meus - Millefeuille van peperkoek met appel en sabayon - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/millefeuille-van-peperkoek-met-appel-en-sabayon

... f een bakmatje. Droog ze in de oven van 120°C gedurende zo’n 15 minuten. Laat de peperkoek nadien afkoelen. 3. Schil de stoofappelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in hapklare blokjes van een dikke centimeter breed. 4. Smelt een klont boter in een pan op een matig vuur. Bak de stukjes appel gedurende enkele minuten. Strooi er wat bruine suiker over en roer af en toe. Neem de pan nadien weg van het vuur. 5. Breek de eieren en doe enkel de eigelen in een steelpan. (5 dooiers per 4 personen) 6. Gebruik een halve eierschaal (een dopje) als maatbeker. Schenk per dessert voor 4 personen deze dopjes vloeistof bij de 5 dooiers: 3 dopjes witte wijn, 1 dopje likeur met kaneelsmaak. 7. Voeg vervolgens 2 dopjes suiker en 1 dopje vanillesuiker toe. Klop met de garde een beetje lucht onder het mengsel. 8. Zet de pan vervolgens op een zacht vuur en blijf zonder ophouden kloppen tot je een schuimige sabayon krijgt. 9. Klop in een 8-vorm of draai je pan heen en weer tijdens de ...