Resultaten voor sliptongen

Sliptong met komkommersaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/sliptong-komkommersaus

... reiden 0 min wachten waardering7.9obv 8 waarderingen HoofdgerechtVisHollands bevat per portie405 kcal Ingrediënten 1 komkommer 4 sliptongen sap van ½ citroen 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm 125 ml crème fraîche 1½ eetlepel dille, fijngehakt Bereiden Schil de komkommer en ha ...

Sliptong met Citroen en Kappertjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/sliptong-met-citroen-en-kappertjes/

... ot verts. Het is een top gerecht en zeker kerst waardig! Bereiding van de Sliptong met Citroen en Kappertjes Als eerste dep je de sliptongen af met een keukenpapiertje en kruid je ze met peper en zout. Pak dan een diep bord en doe hier het bloem in. Haal dan de sliptongen één voor één door het bloem, zodat ze een mooi laagje hebben. Pak een koekenpan en verhit hier de helft van de roomboter in. Doe dit op middelhoog vuur. want de boter hoeft niet loeiheet te zijn. Leg dan de visjes in de pan en bak beide zijden ieder 2-3 minuten lang voor optimaal resultaat. Door het bloem krijgt het een mooi korstje. Haal dan de sliptongen uit de pan en voeg nog de extra roomboter toe aan de pan. Voeg ook de citroensap en kappertje toe aan de jus. Kruid alles nogmaals met een beetje peper en zout. Verdeel dan de sliptongetjes over de bordjes en schep hier wat jus met kappertjes overheen. Geniet van deze heerlijke vis maaltijd! Meer visrecepten? Kijk dan eens op deze pagina. ...

Recept sliptong - Gebakken sliptong met courgette - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gebakken-sliptong-courgette

... «nten 4 eetlepels vloeibare margarine 1 ui, gesnipperd 1 courgette, in blokjes 200 g (diepvries) doperwten sap van ½ citroen 4 sliptongen 3-4 eetlepels bloem 2 takjes verse munt, in dunne reepjes Bereiden Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.Besprenkel de sliptongetjes ...

Eetplezier: januari 2012

http://eetplezier.blogspot.be/2012_01_01_archive.html

... Sliptong met remoulade-achtige saus Er zijn een heleboel zaken te bedenken die je simpel moet houden. Vooruitdenken bijvoorbeeld, is totaal zinloos. Het loopt toch altijd anders dan je vooraf bedenkt. Beter is dus alles eenvoudigweg tot je te laten komen. Het onderhouden ...

Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gegrilde-tong-yoghurt-saffraansaus

... ½ eetlepel bloem 250 ml volle yoghurt 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 4 tongen of 8 sliptongen Bereiden Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de ...

Eetplezier: Sliptong met remoulade-achtige saus

http://eetplezier.blogspot.be/2012/01/sliptong-met-remoulade-achtige-saus.html

... Sliptong met remoulade-achtige saus Er zijn een heleboel zaken te bedenken die je simpel moet houden. Vooruitdenken bijvoorbeeld, is totaal zinloos. Het loopt toch altijd anders dan je vooraf bedenkt. Beter is dus alles eenvoudigweg tot je te laten komen. Het onderhouden ...

Jeroen Meus - Gebakken zeetong met aardappelsalade Caesar - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zeetong-met-aardappelsalade-caesar

... waagt Jeroen zich daaraan.Nog een tip: Zeetong is vandaag een luxevis, maar je kan deze bereiding ook maken met bv. tongschar of sliptongen. - 0. Schil de aardappelen en snij ze in dobbelstenen. Kook de kleine stukjes aardappel beetgaar in kokend water met een snuif zout. Controleer tijdig, want de aardappelen zijn snel voldoende gaar. 1. Spoel de blokjes patat onder koud stromend water en zet ze opzij. 2. Pluk de bladeren Romeinse sla los en spoel ze schoon. Laat het groen uitlekken. 3. De Caesar-dressing is een variatie op de klassieke ...