Resultaten voor slaharten hoe bereiden
Jeroen Meus - Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebraiseerde-kropslaharten-met-brie-en-mosterdsla
... Gebraiseerde kropslaharten met brie en mosterdsla - Dit vegetarisch voorgerecht met klasse zal ieder hart veroveren. De gebraiseerde kropslaharten met gesmolten brie en het romige sausje met mierikswortel vormen het ideale duo. - Verwarm de oven voor op de grillstand.Zet ...
Opperdoezers met slaharten en rauwe ham | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/opperdoezers-met-slaharten-en-rauwe-ham/
... Opperdoezers met slaharten en rauwe ham De Volkskeuken van afgelopen zaterdag: Nog geen plannen voor vandaag? Lekker Uit in Amsterdam heeft een paar culinaire tips voor u! Allereerst is er vanmiddag een pomwedstrijd in de Bijlmer. Pom is een Surinaams gerecht van kip, ...
Varkenskroontje met aardappelsalade
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenskroontje-met-aardappelsalade-en-gekonfijte-ui
... per en zout.Was de aardappelen zorgvuldig en kook ze in de schil in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in twee.Snijd de slaharten in puntige vorm en de sjalot in fijne ringen.Meng de aardappelen de slaharten en de sjalot met de vinaigrette salée (zie recept hieronder). Kruid af met wat peper.Mix alle ingrediënten behalve de olie en het water met een staafmixer. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de olie toe. Leng aan met het water. ...
Recepten - Varkenskroontje met aardappelsalade en gekonfijte ui
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Varkenskroontje_met_aardappelsalade_en_gekonfijte_ui_1
... ppelsalade:Was de aardappelen zorgvuldig en kook ze in de schil in gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd ze in twee. Snijd de slaharten in puntige vorm en de sjalot in fijne ringen. Meng de aardappelen, de slaharten en de sjalot met de vinaigrette salée (zie recept hieronder). Kruid af met wat peper. Vinaigrette salée: Mix alle ingrediënten behalve de olie en het water met een staafmixer. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de olie toe. Leng aan met het water.  Recept: Peter Goossens ...
Konijn in gorgonzolasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/konijn-in-gorgonzolasaus
... 2 teentjes knoflook 1 takje verse salie 1 dl witte port 500 ml kippenbouillon 2 peren 4 dl sojaroom (of room) 200 gr gorgonzola 4 slaharten ...
Recept voor zuiderse salade met geroosterde paprika en amandelvinaigrette | njam!
http://www.njam.tv/recepten/zuiderse-salade-met-geroosterde-paprika-en-amandelvinaigrette
...                      werk af: Leg de spinazie op een schaal en verdeel hierover de tonijn, artisjokken en slaharten. Werk af met de croutons, de vinaigrette en de ajuin. Ingrediënten voor 2 personen 1 blikje tonijn (150g) 2 rode paprika's 1 takje verse rozemarijn 1 teentje look, geplet 8 artisjokharten op olijfolie 5 stengels lenteui, het groene deel 1/2 rode ui 1 kropsla, het binnenste hart 2 handjes jonge spinazie olijfolie voor de vinaigrette: 100 mlolijfolie 10 amandelen, gehakt 1/2 sjalot, fijngesnipperd 1/2 teentje look, fijngesnipperd 1 scheut witte wijnazijn 1/2 uitgeknepen citroen 10 zwarte olijven, fijngesneden 3 takjes peterselie peper - zout voor de afwerking: broodcroutons ...
Jeroen Meus - Wrap met gegrild konijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wrap-met-gegrild-konijn
... aat een grillpan op een hoog vuur goed heet worden. Grill de konijnfilets aan beide kanten. 5. Snijd het onderste stuk van de kropslaharten en snijd ze in twee of in vier. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze in de grillpan. 6. Meng de pindakaas met de tahin. 7. Doe de preischeutjes bij de koolsalade en schep er de vinaigrette door. 8. Haal het konijn en de slaharten uit de grillpan. 9. Crush de pinda’s in een vijzel. 10. Verwarm een wrap in de grillpan. 11. Smeer de pindakaasspread op de wrap en verdeel er wat koolsalade over. Leg er een stukje konijn, een gegrild slahart, enkele takjes koriander en wat gecrushte pinda’s op. Rol op en serveer meteen. ...
Jeroen Meus - Regenboogforel met groentetartaar, ei en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/regenboogforel-met-groentetartaar-ei-en-gekookte-aardappelen
... ren hard.Pel de sjalot en snipper ze fijn en snijd de boontjes in stukjes.Doe de boontjes met de sjalot, de erwtjes, fijngesneden slaharten en de wortel in een kom en voeg er de mayonaise, de mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen aan toe.Snijd de dragon fijn en meng hem onder de salade.Kruid de vis met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de vis op de velkant in de bruisende boter.Giet de eieren af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de macedoine.Hak wat peterselie grofweg. Haal de vis uit de pan, voeg een klein beetje nieuwe vetstof toe en bak de peterselie heel kort aan in de pan.Leg een stuk gebakken vis op een bord lepel er wat gebakken peterselie op. Een flinke lepel groentetartaar ernaast en tot slot de gekookte aardappelen. ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bocconcini-met-gegrilde-groenten-en-witloofsalade-met-yoghurtdressing
... de hete grillpan. 2. Snijd de courgettes in grote schuine plakken. Sprenkel er olijfolie over en grill ze ook. 3. Halveer de kropslaharten, sprenkel er wat olijfolie over en grill ze. 4. Leg de paprika en de courgette in een grote ovenschaal en giet er een flinke scheut olijfolie over. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze fijn. Kruid de paprika en courgette met de tijm, rozemarijn, peper en zout. 5. Laat de courgette en paprika 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. 6. Haal de groenten uit de oven en laat ze afkoelen. 7. Snij ...
Jeroen Meus - Kikkererwtensalade met hummusdressing - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kikkererwtensalade-met-hummusdressing
... d het vruchtvlees in blokjes.Doe de paprika, komkommer en avocado bij de rode ui.Verhit een grillpan op een hoog vuur.Maak de kropslaharten schoon en halveer ze. Bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in de hete grillpan. De slaharten moeten niet gaar zijn. Doe ze bij de rest van de groenten.Schep ¾ van de beetgaar gekookte kikkererwten uit het water en spoel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Laat de resterende kikkererwten verder koken tot ze door en door gaar zijn.Doe de afgekoelde kikkererwten bij de rest van de groenten. Verkruimel er de feta bij. Trek de blaadjes van de koriander, kervel en peterselie. Doe de kruiden samen met de olijven bij de rest van de groenten.Giet de rest van de kikkererwten af. Vang het kookvocht op. Vis de tijm en laurier tussen de kikkererwten uit.Doe de kikkererwten met de knoflook in de blender. Voeg er een paar eetlepels kookvocht en tahin aan toe. Kruid met zout, cayennepeper, kurkumapoeder en komijnpoeder. Mix tot hummus en laat volledig afkoelen.De dressing Doe de eierdooiers in een maatbeker met de mosterd en een scheutje water. Gi ...