Resultaten voor sinaasappellikeur maken
Latte macchiato met sinaasappellikeur
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/148/latte-macchiato-met-sinaasappellikeur
... Latte macchiato met sinaasappellikeur - Receptje voor een heerlijke koffie "spéciale" - Hak de chocolade in stukjes. Verhit in een kleine kookpan 200 ml melk samen met de sinaasappellikeur. Verhit ook de resterende melk en laat die opschuimen. Voeg ...
Sinaasappellikeur zelf maken | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/sinaasappellikeur-zelf-maken
... sinaasappellikeur zelf maken - Sinaasappelsap langzaam met de suiker verhitten tot de suiker is opgelost. Sinaasappel met citroen onder stromend water warm afborstelen en afdrogen. De schil zeer dun afsnijden en samen met het opengesneden vanillestokje en de jenever aan het sap ...
Sinaasappel op Turkse wijze | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/sinaasappel-op-turkse-wijze
... en de sinaasappels rauw (à vif). Snijd ze in gelijkmatige plakjes, schik ze in een vlakke schaal en besprenkel ze rijkelijk met sinaasappellikeur. Overgiet ze met de gekruide suikersiroop tot ze net onder het vocht zitten. Laat afkoelen en plaats ze 6 uur (of een hele nacht) in de koelkast. Garneer met de chantillycrème, een kruidnagel en enkele muntblaadjes. Serveer er eventueel een bolletje roomijs bij en je hebt een heerlijk zomers nagerecht. Ing ...
https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/souffle-pompadour
... een licht en luchtig mengsel krijgt dat in volume verdubbeld is. Voeg het sap en de schil van twee sinaasappelen toe samen met de sinaasappellikeur en klop tot alles goed is vermengd. Klop je eiwitten op tot ze pieken vormen en spatel ze dan voorzichtig onder het sinaasappelmengsel. Vul nu elke uitgehaalde sinaasappel met het soufflémengsel, zet ze op een bakplaat en plaats 8-10 minuten in een oven van 210°C tot ze gerezen en goudb ...
Trifle met kwark en blauwe bessen - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/trifle/trifle-kwark-blauwe-bessen
... 7 waarderingen NagerechtVegetarischOverige keukens Ingrediënten 200 g kwark 200 ml vanillevla 2 eetlepels crème de cassis of sinaasappellikeur 300 g blauwe bessen 8 dunne plakjes cake enkele blaadjes munt Bereiden Meng de kwark met vanillevla en crème de cassis of sina ...
Chocoladetruffels met sinaasappel - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/chocolade/chocoladetruffels-sinaasappel
... 70 g gianduia-chocolade, geraspt geraspte schil van 1 sinaasappel 50 g gekonfijte sinaasappel, fijngehakt 1 eidooier 3 eetlepels sinaasappellikeur cacaopoeder Bereiden Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de beide soorten chocolade toe. Dek af en laat een paar minuten rusten. Roer het chocolademengsel goed door, zodat er een homogene crème ontstaat. Meng de sinaasappelrasp, de gekonfijte sinaasappel, de eidooier en de sinaasappellikeur erdoor. Zet het meng ...
Sas Kookt!: Varkenshaas met sinaasappel
http://saskookt.blogspot.be/2011/02/varkenshaas-met-sinaasappel.html
... eldsla en witloof. Ingrediënten voor 4 personen: 600 g varkenshaas 1 dl sinaasappelsap (vers geperst) 2 dl kippenbouillon 2 el sinaasappellikeur (wij gebruikten Cointreau) 1 tl (glutenvrije) bloem boter 2 takjes rozemarijn peper zout Verwarm de oven voor op 175° C. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het rondom aan in boter. Leg het in een ovenschaal. Blus de pan met de kippenbouillon en de sinaasappellikeur. Breng aan de kook. Schenk bij het vlees en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de bloem los in 1 eetlepel water en het vers ...
Kokos dessert met mandarijn - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/kokos-citrus-dessert/
... aat liggen. Het vliesje droogt dan uit en is makkelijker te verwijderen. Doe de helft van de partjes in een bakje en voeg hier de sinaasappellikeur aan toe. Laat ze minstens 10 minuten in sinaasappellikeur marineren. Klop de slagroom op totdat deze lobbig is en roer de helft hiervan door de koude custard. De andere helft wordt de bovenste laag van het dessert. Neem 2 glazen. Giet de gemarineerde mandarijnen af en verdeel ze over de glazen. Verdeel dan de kokoscustard over de glazen, gevolgd door de slagroom. Garneer met het restant mandarijnen en een takje munt. Tip: drink je geen alcohol? Vervang de sinaasappellikeur door een klein beetje oranjebloesemwater ...
Recepten - Koffiepunch met vers fruit
http://www.lekkervanbijons.be/recept/koffiepunch-met-vers-fruit
... i en snijd in schijfjes. Schil de peer en snijd in stukjes. Doe het fruit in een mooie kom of punchbowl en schenk de koffie en de sinaasappellikeur erover. Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Voeg net voor het serveren de mousserende wijn toe. Je kan ook een beetje fruit in een glas scheppen en dan aanvullen met mousserende wijn. Meer recepten op http://www.biomijnnatuur.be/recepten ...
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/343/perzikentaart-1
... de perzikpartjes dakpansgewijs op de voorgebakken taartbodem. Zet nog 30 minuten in de oven. Meng 2 el perzikenconfituur met 1 el sinaasappellikeur en verdeel over de taart. Serveer met slagroom. ...