Resultaten voor selder witte in tomatensaus van jeroen meus

Jeroen Meus - Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-broccoli-witte-boontjes-selder-en-tonijn

... Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn - Een salade zo eenvoudig en zo lekker. Dankzij de voedzame ingrediënten zoals broccoli, ei, tonijn en witte boontjes zet je een volwaardige maaltijd op tafel waar het hele gezin van zal smullen. jeroen serveert ...

Jeroen Meus - Varkenskoteletten met witte bonen in tomatensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskoteletten-met-witte-bonen-in-tomatensaus

... snippers sjalot en de geplette look in de pan waarin het vlees kleurde. Kook op een matig vuur. 6. Snij het loof weg en spoel de selderstengels. Snij ze eerst overlangs in lange repen. Snij die repen vervolgens in kleine blokjes (brunoise). 7. Schil de wortelen snij ze overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes. 8. Laat de stukjes selder en wortel een paar minuten rustig meestoven met de sjalotten en look. 9. Voeg een koffielepel pikante sambal toe en roer. Wie het klein vleugje pit liever kwijt dan rijk is, laat de sambal gerust achterwege. 10. Roer een schep tomatenpuree doorheen de groentjes. Roer en laat de puree even meebakken. 11. Schenk de witte wijn in de pot, roer en laat de alcohol verdampen. 12. Voeg aansluitend het blik of brik tomatenstukjes toe. 13. Open het blik witte boontjes en stort het uit in een zeef. Spoel de boontjes even onder stromend water. 14. Doe de uitgelekte boontjes in de stoofpot met groenten. (Wie meer tijd heeft kan ook droge witte bonen een dag vooraf weken en in deze bereiding verwerken.) 15. Leg de gekleurde koteletten in de saus met groenten. Voeg de rozemarijn, de salie en de blaadjes laurier toe. 16. Zet het deksel op de pot en laat de bereiding ongeveer 25 minuten pruttelen op een zacht vuur. 17. Breng de bouillon aan de kook op een matig vuur en giet er de polenta bij. 18. Roer met de garde tot het griesmeel van maïs de bouillon begint op te slorpen. Blijf roeren, laat de polenta heel even koken, tot het een ingedikt mengsel is vergelijkbaar met aardappelpuree. 19. Proef en controleer of de polenta gaar is. 20. Voeg een flinke klont boter toe, wat mascarpone en roer. 21. Rasp een stukje Parmezaanse kaas als ultieme smaakmaker voor de polenta. Meng de ‘parmezan’ doorheen de bereiding. 22. Proef en beslis of je wat extra peper van de molen of wat z ...

Vleesballetjes en selder in tomatensaus met gekookte rijst | VTM Koken

https://koken.vtm.be/lets-get-fit/recept/vleesballetjes-en-selder-in-tomatensaus-met-gekookte-rijst

... Vleesballetjes en selder in tomatensaus met gekookte rijst - Los het half bouillonblokje op in 5dl heet water. Verhit 1 el vetstof en laat daarin een halve fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten. Voeg de gepelde tomaten bij de ui. Voeg het laurierblaadje, de peper ...

Jeroen Meus - Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-pensen-met-tomatensaus-en-aardappelen

... Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.Was de selder en snijd hem in stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd in stukken. Schil de wortelen en snijd ze in stukken.Doe alle groenten in de blender en mix ze fijn.Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de groenten.Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.Doe er de toma ...

Jeroen Meus - Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-spek-met-witte-kool-in-witte-saus-en-aardappelen

... Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen - Er staat klassieke Dagelijkse kost op het menu ten huize Meus. Gebakken spek met witte kool in witte saus en aardappelen. Simpel, lekker en snel klaar.  - Verwarm de oven voor op 200°C. Laat ...

Jeroen Meus - Pasta met champignons, selder, andijvie en truffelpasta - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-champignons-selder-andijvie-en-truffelpasta

... Pasta met champignons, selder, andijvie en truffelpasta - De perfecte pasta met veel groenten, volle smaken en een romige saus. Ideaal comfort food op een herfstachtige dag. - Verhit een klont boter in een hoge pan.Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. ...

Jeroen Meus - Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalkoengebraad-met-krieltjes-selder-en-venkel

... Kalkoengebraad met krieltjes, selder en venkel - Dat kalkoen niet alleen smaakt met kerst bewijst dit recept. jeroen gaart een sappig gebraad ‘en cocotte’ en serveert de vogel met lentegroenten en krieltjes. - Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel ...

Jeroen Meus - Gepocheerde eieren in tomatensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-eieren-in-tomatensaus

... Gepocheerde eieren in tomatensaus - Shakshuka is een gerecht op basis van tomatensaus en gepocheerde eieren dat enorm populair is in het Oostelijk halfrond. Zet de pot in het midden van de tafel en geef iedereen een stuk brood om heerlijk te dippen. Gezelligheid geg ...

Jeroen Meus - Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zalm-met-lauwe-aardappelsla-komkommer-en-selder

... Gebakken zalm met lauwe aardappelsla, komkommer en selder - jeroen kookt dit jaar vanuit zijn eigen keuken. De week starten we met een stukje gebakken zalm, lauwe aardappelsalade en een zoetzure salade van komkommer en selder.  - Was de aardappelen en snijd ...

Jeroen Meus - Gepocheerde rogvleugel en geplette aardappel met selder - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-rogvleugel-en-geplette-aardappel-met-selder

... Gepocheerde rogvleugel en geplette aardappel met selder - Aardappelen en vis gaan goed samen, maar jeroen doet extra moeite om een aardappelbereiding te maken die de smaak en de kwaliteit van de zeebewoner alleen maar eer aan doet. De ‘minerale’ smaak van ...