Resultaten voor runderwangen
Jeroen Meus - Gestoofde runderwangen in bruin tafelbier - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoofde-runderwangen-in-bruin-tafelbier
... Gestoofde runderwangen in bruin tafelbier - Dit is een klassieke stoofpot waarbij runderwangen in hun geheel gebraiseerd worden met een heleboel groenten. Je vindt het vlees niet bij elke slager en het is wat duurder dan gewoon stoofvlees, maar het is zeker de moeite waard. ...
Jeroen Meus - Runderwangen in rode wijn met croutons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/runderwangen-in-rode-wijn-met-croutons
... runderwangen in rode wijn met croutons - Het loont de moeite om eens te koken met runderwangen. Verwerk ze in een stoofschotel, zodat het vlees botermals wordt. De allerbeste stoofgerechten vragen wel wat geduld. Niet dat er zo vreselijk veel werk aan is, maar het gerecht ...
Jeroen Meus - Runderwangen bourguignon met warme groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/runderwangen-bourguignon-met-warme-groenten
... ngrediƫnt. En dat geldt zeker voor dit bourgondisch stoofgerecht. Het meeste werk doe je namelijk al de dag op voorhand zodat de runderwangen een hele nacht lang de smaak van de rodewijnmarinade kunnen opnemen. De warme groenten en krokante croutons zijn de perfecte aanvulling op de superzachte en traag gegaarde stukken vlees. Dagelijkse ko ...
Jeroen Meus - Runderwangen bourguignon met warme groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/runderwangen-bourguignon-met-warme-groenten
... ngrediƫnt. En dat geldt zeker voor dit bourgondisch stoofgerecht. Het meeste werk doe je namelijk al de dag op voorhand zodat de runderwangen een hele nacht lang de smaak van de rodewijnmarinade kunnen opnemen. De warme groenten en krokante croutons zijn de perfecte aanvulling op de superzachte en traag gegaarde stukken vlees. Dagelijkse ko ...
Jeroen Meus - Steak & kidney pie - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-kidney-pie
... Schep het deeg uit de pot, rol het tot een bol en verpak het in een vel vershoudfolie. Leg de bal deeg in de koelkast. 8. Snij de runderwangen in stukken, vergelijkbaar met klassiek stoofvlees. 9. Smelt een klont boter in een stoofpot op een matig vuur. 10. Leg de stukken runderwang in de hete boter en laat ze ongeveer 3 minuten onaangeroerd bakken en kleuren. Draai het vlees nadien om en laat het opnieuw enkele minuten bakken. Kruid het vlees met wat peper van de molen en wat zout. 11. Snij tussendoor het stuk gerookt spek in dobbelstenen en laat de blokjes varkensvlees enkele minuten meebakken met de runderwangen. 12. Schep het gekleurde vlees uit de pot en zet het even opzij. Het vlees hoeft niet doorbakken te zijn. Hou de pot met aanbaksels bij. 13. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en vervolgens in redelijk fijne snippers. 14. Schil de wortelen, snij ze eerst overlangs in kwarten en vervolgens in fijne blokjes van een dikke halve centimeter breed. (type grove brunoise) 15. Laat de gespoelde niertjes zorgvuldig uitlekken op een handdoek. Snij voorzichtig alle witte vliesjes weg, zonder de niertjes teveel te beschadigen. 16. Verhit de stoofpot waarin je het vlees hebt gekleurd en voeg eventueel een extra klontje boter toe. Bak er de niertjes in, gedurende ongeveer een minuut. Ze hebben voorlopig enkel een beetje kleur nodig. Schep ze nadien uit de pot. 17. Stoof in diezelfde pot de stukjes ui, samen met de blokjes wortel. Bind ondertussen een bouquet garni van laurier en tijm. 18. Doe de kruidentuil bij de groenten en roer af en toe. Voeg een paar minuten later de tomatenpuree toe, roer, en laat de rauwe tomatensmaak even wegbakken. 19. Verwarm de oven voor op 150°C. 20. Bepoeder de bereiding met bloem en roer. Voeg even later de voorgebakken runderwangen, de blokjes kortgebakken gerookt spek en de aangekleurde niertjes toe. 21. Schep de mosterd in de pot en voeg een kruidnagel t ...
Recepten - Ravioli van runderwang
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Ravioli_van_runderwang
... Bereidingswijze Ontvlies de runderwangen. Laat een klontje boter uitsmelten in een pot. Leg er de wangen in en laat kleuren op hoog vuur langs beide kanten. Zet het vuur lager. Voeg de fijngesnipperde ui en de geplette en gehakte knoflook toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/ravioli-van-runderwang
... Ravioli van runderwang - Ravioli van runderwang - Ontvlies de runderwangen.Laat een klontje boter uitsmelten in een pot. Leg er de wangen in en laat kleuren op hoog vuur langs beide kanten. Zet het vuur lager.Voeg de fijngesnipperde ui en de geplette en gehakte knoflook ...