Resultaten voor rogge wangetjes gebakken

Kalfswangetjes in donker bier

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfswangetjes-in-donker-bier

... Kalfswangetjes in donker bier - Lekkere stoofpotjes, daarvoor moet je in België zijn. Met deze kalfswangetjes in donker bier serveer je een variant op het klassieke stoofvlees met bier.  Eet dit stoofpotje een dag nadat je hem klaarmaakt. Zo krijg je de perfecte ...

Recepten - Varkenswangetje gegratineerd met amandel

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Varkenswangetje_gegratineerd_met_amandel

... Bereidingswijze Gaar de wangetjes in de bouillon en reinig ze. Bewaar 3 dl bouillon. Meng boter, amandelpoeder en rozemarijn. Strijk fijn uit tussen boterpapier en laat in koeling harden. Snij in de vorm van het wangetje, leg op het vlees en gratineer. Schil wortelen, ...

Varkenswangetjes met Rodenbachsaus van Madam P. | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/varkenswangetjes-met-rodenbachsaus-van-madam-p

... Bereiding Haal de wangetjes een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Verhit een pan en voeg vetstof toe.  Kleur de varkenswangetjes aan. Kruid met peper en zout. Blus met Rodenbach. Voeg een blaadje laurier toe.  Zet het deksel op de pot. Laat 2 uur sudderen op ...

Uit de keuken van Levine: Driegranendesembrood

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2020/05/driegranendesembrood.html

... door 20 gram desem te voeden met 40 gram bloem en 40 gram water. Driegranendesembrood (1 brood) Deeg: 340 gram tarwebloem 40 gram roggebloem 20 gram boekweitmeel 40 gram heel lijnzaad 100 gram actieve desem op basis van tarwebloem, 100% hydratatie 250 + 25 gram water, 20 – 25 C 8 gram zout Verder: zonnebloem- of olijfolie rijsmandje (rond of langwerpig) gietijzeren pan met deksel Autolyse: Meng 250 gram water, tarwebloem, roggebloem, boekweitmeel en lijnzaad in ± 1 minuut tot een ruw deeg. Dek de kom af en laat dit mengsel 30 minuten rusten. Deeg kneden in een spiraalkneder/planetaire mixer/broodbakmachine: Voeg de desem en het zout toe en laat de machine ± 6 minuten kneden tot een soepel deeg ontstaat. Voeg tegen het einde de resterende 25 gram water in gedeelten toe. Het blijft kleverig, geen bloem of meel toevoegen. Je hoeft nog geen perfect vliesje van het deeg te kunnen trekken. 1e rijs en vouwen: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met een douchemuts of bubbeltjesfolie en laat het op kamertemperatuur rijzen. Vouw (stretch & fold) het deeg na 30, 60 en 90 minuten en laat het dan verder rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is. Op mijn You Tube kanaal kun je even spieken hoe stretch & fold in z'n werk gaat: filmpje. Vormen: Stort het deeg op een licht met (rogge)bloem bestrooide werkplek. Druk voorzichtig de lucht er een beetje uit en bol het dan losjes op. Laat het deeg afgedekt ± 30 minuten rusten. Bol het deeg nogmaals op, nu iets steviger, of vorm er een batard van (filmpje). Bestrooi het deeg met (rogge)bloem en leg het deeg in een eveneens met (rogge)bloem bestrooid rijsmandje. NB: in plaats van (rogge)bloem kan ook rijstebloem gebruikt worden. Dit bevat geen eiwitten/gluten en plakt daardoor niet aan het deeg. Het is dan makkelijker om het deeg uit het rijsmandje te lossen. 2e rijs: Dek het deeg af met een douchemuts of bubbeltjesfolie en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het bijna in volume verdubbeld is, 90 - 150 minuten. Het deeg is goed als je er met een vinger op duwt, de indru ...

Uit de keuken van Levine: Driegranendesembrood

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2020/05/driegranendesembrood.html

... door 20 gram desem te voeden met 40 gram bloem en 40 gram water. Driegranendesembrood (1 brood) Deeg: 340 gram tarwebloem 40 gram roggebloem 20 gram boekweitmeel 40 gram heel lijnzaad 100 gram actieve desem op basis van tarwebloem, 100% hydratatie 250 + 25 gram water, 20 – 25 C 8 gram zout Verder: zonnebloem- of olijfolie rijsmandje (rond of langwerpig) gietijzeren pan met deksel Autolyse: Meng 250 gram water, tarwebloem, roggebloem, boekweitmeel en lijnzaad in ± 1 minuut tot een ruw deeg. Dek de kom af en laat dit mengsel 30 minuten rusten. Deeg kneden in een spiraalkneder/planetaire mixer/broodbakmachine: Voeg de desem en het zout toe en laat de machine ± 6 minuten kneden tot een soepel deeg ontstaat. Voeg tegen het einde de resterende 25 gram water in gedeelten toe. Het blijft kleverig, geen bloem of meel toevoegen. Je hoeft nog geen perfect vliesje van het deeg te kunnen trekken. 1e rijs en vouwen: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met een douchemuts of bubbeltjesfolie en laat het op kamertemperatuur rijzen. Vouw (stretch & fold) het deeg na 30, 60 en 90 minuten en laat het dan verder rijzen tot het ongeveer in volume verdubbeld is. Op mijn You Tube kanaal kun je even spieken hoe stretch & fold in z'n werk gaat: filmpje. Vormen: Stort het deeg op een licht met (rogge)bloem bestrooide werkplek. Druk voorzichtig de lucht er een beetje uit en bol het dan losjes op. Laat het deeg afgedekt ± 30 minuten rusten. Bol het deeg nogmaals op, nu iets steviger, of vorm er een batard van (filmpje). Bestrooi het deeg met (rogge)bloem en leg het deeg in een eveneens met (rogge)bloem bestrooid rijsmandje. NB: in plaats van (rogge)bloem kan ook rijstebloem gebruikt worden. Dit bevat geen eiwitten/gluten en plakt daardoor niet aan het deeg. Het is dan makkelijker om het deeg uit het rijsmandje te lossen. 2e rijs: Dek het deeg af met een douchemuts of bubbeltjesfolie en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het bijna in volume verdubbeld is, 90 - 150 minuten. Het deeg is goed als je er met een vinger op duwt, de indru ...

Varkenswangetjes met amandel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenswangen-gegratineerd-met-amandel

... Varkenswangen gegratineerd met amandel - Varkenwangen gedompelt in een sausje van bruine fond. Werk af met sjalot en amandelnoten. - Gaar de wangen in de bouillon en reinig ze.Zet de boter op kamertemperatuur.Bewaar 3 dl bouillon.Meng de boter het amandelpoeder ...

Stoofpot van varkenswangetjes en Gust bier | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/stoofpot-van-varkenswangetjes-en-gust-bier

... Stoofpot van varkenswangetjes en Gust bier - Zomer, winter, herfst of lente, stoofpotjes werken altijd. Je maakt het met kalkoen, kip, rund of kalf. Ook varken en dan meerbepaald de varkenswangetjes zijn een zeer goed alternatief. Deze stoofpot met varkenswangetjes, ...

Uit de keuken van Levine: Bruin desembrood met walnoten

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/07/bruin-desembrood-met-walnoten.html

... n website Brood bakken met Levine. Bruin desembrood met walnoten (2 stuks) Levain: 20 gram desem (van tarwebloem, volkorenmeel of roggemeel), 100% hydratatie 90 gram volkorenmeel 90 gram water, ± 20 °C Deeg: de levain 300 gram volkorenmeel 350 gram Franse bloem T65 400 + 45 gram water, ± 25 °C 12 gram zout 125 gram walnoten Verder: olijfolie om handen en kom mee in te vetten (rogge)bloem om het deeg en rijsmandjes mee te bestuiven 2 rijsmandjes pizzaschep of snijplank bekleed met bakpapier pizza-/broodbaksteen (of bakplaat bekleed met bakpapier) braadslede, laag bakblik of De Sh~Stoom  Levain: Meng desem, volkorenmeel en water in een kom. Dek de kom af en laat het mengsel 8 – 12 uur op kamertemperatuur staan. Noten roosteren: Rooster de walnoten in een op 180 °C voorverwarmde oven in ± 8 minuten. Je kunt ze ook roosteren in een Airfryer. Laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Autolyse: Meng levain, volkorenmeel, T65 en 400 gram water in de kom van een standmixer/spiraalkneder in ± 2 minuten tot een ruw deeg. Dek de kom af en laat het mengsel 30 minuten staan.

 Kneden: Voeg het zout toe en kneed in ± 6 minuten tot een soepel deeg. Voeg tegen het einde van kneedtijd de resterende 45 gram water langzaam toe. Kneed er als laatste de walnoten door. Je hoeft nog geen perfect vliesje van het deeg te kunnen trekken. Let op: Het is een plakkerig deeg, geen extra bloem of meel toevoegen. 1e rijs en vouwen: Leg het deeg in een licht met olijfolie ingevette kom en vouw direct (stretch & fold): rek de bovenkant van het deeg uit en vouw het over zichzelf terug, doe ...

Uit de keuken van Levine: Bruin desembrood met walnoten

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2018/07/bruin-desembrood-met-walnoten.html

... n website Brood bakken met Levine. Bruin desembrood met walnoten (2 stuks) Levain: 20 gram desem (van tarwebloem, volkorenmeel of roggemeel), 100% hydratatie 90 gram volkorenmeel 90 gram water, ± 20 °C Deeg: de levain 300 gram volkorenmeel 350 gram Franse bloem T65 400 + 45 gram water, ± 25 °C 12 gram zout 125 gram walnoten Verder: olijfolie om handen en kom mee in te vetten (rogge)bloem om het deeg en rijsmandjes mee te bestuiven 2 rijsmandjes pizzaschep of snijplank bekleed met bakpapier pizza-/broodbaksteen (of bakplaat bekleed met bakpapier) braadslede, laag bakblik of De Sh~Stoom  Levain: Meng desem, volkorenmeel en water in een kom. Dek de kom af en laat het mengsel 8 – 12 uur op kamertemperatuur staan. Noten roosteren: Rooster de walnoten in een op 180 °C voorverwarmde oven in ± 8 minuten. Je kunt ze ook roosteren in een Airfryer. Laat ze afkoelen en breek ze in stukjes. Autolyse: Meng levain, volkorenmeel, T65 en 400 gram water in de kom van een standmixer/spiraalkneder in ± 2 minuten tot een ruw deeg. Dek de kom af en laat het mengsel 30 minuten staan.

 Kneden: Voeg het zout toe en kneed in ± 6 minuten tot een soepel deeg. Voeg tegen het einde van kneedtijd de resterende 45 gram water langzaam toe. Kneed er als laatste de walnoten door. Je hoeft nog geen perfect vliesje van het deeg te kunnen trekken. Let op: Het is een plakkerig deeg, geen extra bloem of meel toevoegen. 1e rijs en vouwen: Leg het deeg in een licht met olijfolie ingevette kom en vouw direct (stretch & fold): rek de bovenkant van het deeg uit en vouw het over zichzelf terug, doe ...

Carolines blog: Rogge en speltbrood

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/04/rogge-en-speltbrood.html

... rogge en speltbrood  Voor de sponge: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel - 100 g speltbloem - 5 g gedroogde gist - 200 ml koud water Voor het deeg: - 50 g tarwebloem - 100 g roggemeel -100 g speltbloem - 10 g zout - 5 g gedroogde gist - 20 ml olijfolie - 100-150 ml ...