Resultaten voor rode quinoa

Quick & easy: Quinoa salade met garnalen - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/quick-easy-quinoa-salade-met-garnalen/

... cht, weer volop verkrijgbaar dus mijn Appie verkocht biologische gemengde quinoa bestaande uit 'normale' quinoa, zwarte quinoa en rode quinoa. Instructies Spoel de quinoa grondig af! Dit is belangrijk, omdat er anders een bitter vliesje om de quinoa blijft zitten. Breng het water met een bouillonblokje aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook 8 minuten of de tijd die op de verpakking staat (dit kan verschillen). Haal de quinoa van het vuur. Meng het sap van de halve limoen door de quinoa heen evenals alle overige ingrediënten. Garneer met een extra takje koriander en een limoenpartje ...

Jeroen Meus - Quinoa - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/quinoa

... quinoa - Superfood voor foodies die graag supersnel een evenwichtige maaltijd op tafel zetten. - 0. Verwarm twee derde van de bouillon (of het water) tot tegen het kookpunt. 1. Strooi de quinoa in een zeef en spoel de zaadjes onder stromend water. Laat ze uitlekken. ...

Zalmballetjes met paksoi en quinoa salade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zalmballetjes-met-paksoi-en-quinoa-salade

... j en laat koken. Snij de zalm fijn, doe in een kom en meng met één eiwit, een halve bot koriander, een stukje gember, een halve rode ui en een halve bot pijpajuin. Breng op smaak met wat peper en rol er mooie balletjes van. Bak ze aan in een beetje olijfolie. Snij de bladeren van de paksoi af en spoel ze grondig af. Snij in grove stukken en bak aan in een scheutje arachideolie. Blus met een scheutje oestersaus. Serveer de zalmballetjes met een schep paksoi en een lepel quinoa. Ingredië ...

Sas Kookt!: Quinoa met rode biet en geitenkaas

http://saskookt.blogspot.be/2012/05/quinia-met-rode-biet-en-geitenkaas.html

... quinoa met rode biet en geitenkaas Dit recept is gebaseerd op een receptje uit het nieuwste Jamie Magazine. Alleen heet het bij Jamie couscous met feta, maar omdat couscous niet glutenvrij is, heb ik het vervangen door quinoa. En omdat mijn man niet zo heel graag feta ...

Superfood Sunday: quinoasalade met perzik en gerookte kip - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/quinoasalade-met-perzik-en-gerookte-kip/

... Superfood Sunday: quinoasalade met perzik en gerookte kip Op het blog verschenen al diverse recepten met quinoa. Het blijft echter een populair graan, ook hier in huis. Je kunt er veel kanten mee op, doet het prima als salade en is snel klaar. Vandaag ging ik voor ...

Salade met kip, quinoa en spinazie

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/salade-met-kip-quinoa-en-spinazie

... koelen.Spoel en droog de spinazie snij iets kleiner. Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander platte peterselie en munt.Meng het komijn- gember-en paprikapoeder met de cayennepeper.Strooi over de k ...

Superfood Sunday: quinoa - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/superfood-sunday-quinoa/

... B12. Bovendien bevat quinoa relatief weinig calorieën (350 per 100 gram). Je kunt quinoa bij de meeste supermarkten kopen. Deze rode quinoa kocht ik bij Eko Plaza en is iets nootachtiger van smaak. Instructies Er zit een bitter laagje om de quinoa heen, dus het is belangrijk de quinoa goed af te spoelen. Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Als deze is opgelost voeg je ook de quinoa toe en kook je dit 10 minuten. Pers het teentje knoflook uit en marineer hiermee, samen met de honing, ketjap en de sesamzaadjes de kip in. Laat 10 minuten intrekken en bak vervolgens in een koekepan of grillpan totdat het goudbruin wordt. Snijd ondertussen de bosuien en de peterselie. Spoel de kikkererwten af om ze te ontdoen van het zoute water. Als de quinoa klaar is, giet je deze af en meng je de bosuien, peterselie, kikkererwten en kip hier doorheen. Knijp de citroenhelft uit en roer goed door. ...

Varkenshaasje met een salade van radijs, rode biet, quinoa en muntpesto – Nooit meer diëten

https://www.nooitmeerdieten.be/recepten/geen-categorie/varkenshaasje-met-een-salade-van-radijs-rode-biet-macadamianoten-quinoa-en-muntpesto/

... Varkenshaasje met een salade van radijs, rode biet, quinoa en muntpesto Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Meng de eerste aangegeven hoeveelheid citroensap, witte wijnazijn en honing. Marineer ...

Rauwe asperges met ganzenlever en crumble van quinoa | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rauwe-asperges-met-ganzenlever-en-crumble-van-quinoa

... Rauwe asperges met ganzenlever en crumble van quinoa - Breng de druivenpitolie, sojasaus en rijstazijn samen aan de kook. Leg er de minichampignons in en laat ze een uurtje trekken. Steek intussen 8 ronde vormpjes uit de ganzenlever. Schil de asperges en trek er slierten ...

Vegetarische quinoa met sweet potato wedges | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vegetarische-quinoa-met-sweet-potato-wedges

... de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika en een ajuintje fijn. Stoof dit alles aan in olijfolie en blus met wat rode wijn. Snij de verse kruiden - munt en koriander - fijn. Meng de quinoa met de paprika. Kruid vervolgens met peper en zout en strooi er de kruiden oven. Werk af met pompoenpitten en rozijntjes. Meng nu de Griekse yoghurt met een beetje olijfolie. Haal vervolgens de aardappelen uit de oven en serveer met de quinoa. Smakelijk! Ingrediënten 100 g Griekse yoghurt olijfolie 200 g quinoa water (dubbel zoveel als de quinoa) rozemarijn zout 2 zoete uien 2 gele of rode puntpaprika's 1 handvol gele rozijntjes 1½ bot verse munt 1½ bot koriander 1 limoen rode wijn zwarte peper zeezout 3 zoete aardappelen 3 teentjes knoflook 1 el kurkuma ...