Resultaten voor raapjes met witte saus

Fazant met raapjes en saffraan | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/fazant-met-raapjes-en-saffraan

... Fazant met raapjes en saffraan - Schil de zilveruitjes, raapjes en aardappeltjes. Haal uit de raapjes en de aardappelen gelijke bolletjes met een parisiennelepeltje. Smelt de boter in een lage kookpot en fruit hierin het komijnzaad. Voeg hierbij de zilveruitjes, raapjes ...

Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/filet-van-duif-met-puree-van-raapjes-en-toast-met-kardemon

... Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon - Puree van raapjes: raapjes schillen en in kleine stukjes snijden. Garen in melk en fijnmixen in de blender. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Saus: Bruine fond inkoken en confituur toevoegen. Scheutje ...

Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebakken-kwartel-met-raapjes-en-boskoopcompote

... Gebakken kwartel met raapjes en boskoopcompote - Voorzie twee kwartels per persoon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de raapjes en snij het topje af. Halveer en snij vervolgens in vier. Kruid met peper.  Schil en snij de ajuin. Voeg toe en meng met de olijfolie. ...

Eetplezier: Raapjes, wat moet ik er mee?

http://eetplezier.blogspot.be/2012/01/raapjes-wat-moet-ik-er-mee.html

... behoorlijk creatief te zijn met het bedenken van anders-dan-anders-maaltijden. Dat lukt meestal aardig. Deze week zaten er echter raapjes in de Tas. En dat is nu bij uitstek een groente waar ik geen weg mee weet. In blokjes snijden en koken? Stoven in de boter? Pureren? En ook nog: wat eet ik erbij, dat vind ik nog het meest moeilijk.Helpen jullie ...

Recepten - Konijn uit de oven met wintergroenten

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Konijn_uit_de_oven_met_wintergroenten

... rozemarijn, olijfolie en witte wijn. Doe er gesnipperde look bij en enkele stukken citroenschil. Schil de wortel, aardappelen en raapjes. Snijd de wortel in niet te grote stukken. De aardappelen en raapjes mogen iets groter gesneden worden omdat ze sneller garen. Snijd de kweepeer in maantjes. Verdeel alle groenten ov ...

https://saskookt.blogspot.com/2019/11/gevulde-raapjes.html

... een frisse toets geeft. Wat ik een beetje jammer vind aan het recept is dat er niet gezegd wordt wat je met de binnenkant van de raapjes kan doen. Want het zou uiteraard zonde zijn om dat weg te gooien. En ook een beetje jammer van alle moeite die je erin gestoken hebt. Ik maakte er een slaatje van met witloof en peer, wat eigenlijk echt een aanrader is.Dit heb je nodig voor 2 personen:4 middelgrote rapenolijfolie200 g kalfsgehaktzeste van 1 citroen1 eipeper en zouttijmenkele laurierbl ...

Lamsragout met een lentetoets - e-gezondheid.be

http://recept.e-gezondheid.be/lamsragout-met-een-lentetoets/recept/1718

... er zorgvuldig al het vet van het lamsvlees en snij het vlees in stukken.Borstel de aardappelen af, schraap de wortelen en maak de raapjes schoon. Snij de wortelen en de raapjes in kleine stukjes van ongeveer 3 cm.Pel de uien. Hou 5 cm van de steeltjes en versnipper die. Pel het teentje look en versnipper het.Verhit 1 lep ...

Recept voor Piepkuiken met gekonfijte raapjes en spekjes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/piepkuiken-met-gekonfijte-raapjes-en-spekjes/

... emiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 2 piepkuikens Toevoegen Solo Toevoegen 8 mooie kleine raapjes Toevoegen 100 g gerookte spekreepjes Toevoegen 1 grote ui Toevoegen 1 grote wortel Toevoegen 800 ml gevog ...

Kroketje van rijst met wintergroenten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kroketje-van-rijst-met-wintergroenten

... Kroketje van rijst met wintergroenten - Kook de rijst gaar in de groentebouillon en laat afkoelen. Snijd de wortel en raapjes in fijne blokjes (brunoise), blancheer ze kort en laat ze afkoelen. Versnipper de ui. Voeg de groentjes toe aan de rijst. Voeg nu ei per ei toe ...

Recept voor risotto met boterraapjes en sesam | njam!

http://www.njam.tv/recepten/risotto-met-boterraapjes-en-sesam

... en). Voeg de kikkererwten toe en neem de risotto van het vuur. Roer de boter, mascarpone en de parmezaan door de risotto. maak de raapjes: Doe de raapjes in een kookpan en zet ze net onder in water met een snuifje zout. Voeg het citroensap en de sesam olie toe. Laat zachtjes gaarkoken en giet af. Voeg de sesamzaadjes en de fijngesnipperde lente-ui toe en kruid met peper en zout. serveren: Verdeel de risotto over de borden en schik er de gele raapjes over.   Ingrediënten voor 4 personen 2 elolijfolie 1 teentje fijngesnipperde knoflook 1 gele paprika, in kleine stukjes 1 lgroentebouillon 80 gfijngesnipperde ui 280 grisotto rijst 10 clwitte wijn 100 gkikkererwten uit blik 50 gboter 50 gmascarpone 50 ggeraspte parmezaan 4 boterraapjes, in partjes sap van 1 citroen 1 e ...