Resultaten voor puree in de oven sos piet

Champignonkroketten | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/champignonkroketten

... Champignonkroketten - Gebruik puree van echte aardappelen. Snijd champignons en spekblokjes in gelijkmatige stukken en bak ze aan in een beetje vetstof. Voeg de champignons en spekjes bij de puree. Laat de puree afkoelen. Draai balletjes en paneer de kroketjes: eerst ...

Puree | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/puree

... Doe ze even in koud water. de aardappelen doe je in een kookpot, met een snuifje zout en kook ze gaar. Giet het kookwater weg en pureer de aardappelen. Doe er een beetje melk, boter en een ei bij. Zo maak je een 'koud nestje'. Klop de puree op en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Ingrediënten aardappelen 1 dl melk 1 ei bo ...

Pommes Dauphines | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-dauphines

... je die ondersteboven. Als de deeg er in een punt afglijdt, is het in orde. Je ziet ook dat het deeg heel smeuïg zal zijn. Aan de puree voeg je geen melk toe, enkel kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld lookkruiden. Meng dan 200 gr puree met 250 gr soezenbeslag. Vorm quenelles (met 2 lepels bolletjes vormen van het beslag) en leg ze 5 à 6 minuten in de frietketel. Ingrediënten 2½ dl water 100 gr boter 180 gr bloem 4 eieren 200 gr puree kruiden naar keuze ...

Pastinaaksoufflé | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pastinaaksouffle

... kpot en stoof de pastinaak aan. Giet er water bij tot de groenten onderstaan en laat gaar koken. Mix alles goed door en weeg 4 dl puree af. Maak de bechamel: laat 60 gr boter in een pot smelten, en voeg al roerend 60 gr bloem toe. Laat de bloem even mee aanstoven en giet er al roerend de 2 dl melk bij. Voeg de pastinaakpuree toe. Scheid de eieren e ...

Kabeljauw in de oven met spinazie, spek en pureelaagje | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kabeljauw-in-de-oven-met-spinazie-spek-en-pureelaagje

... Kabeljauw in de oven met spinazie, spek en pureelaagje - Maak je puree vooraf klaar. Neem een antikleefpan en smelt een klontje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak dikke stukken kabeljauw kort aan langs beide zijden ( 1 minuut aan beide kanten) Zet een ...

Risotto in't groen met tofu en parmezaanse kaas - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/risotto-int-groen-met-tofu-en-parmezaanse-kaas

... dertussen de groene kruiden en spinazie heel gaar. Spoel vervolgens onder ijskoud water. Verwerk het geheel in de blender tot een puree (voeg er eventueel een beetje water aan toe). 4. Als de risotto gaar is, meng je er de bakboter, 4 eetlepels parmezaanpoeder en de reepjes Alpro soya Tofu (natuur), evenals de groene puree onder. Serveer en strooi de rest van het parmezaanpoeder er overheen. ...

Mispelkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mispelkroketten-0

... Mispelkroketten - Meng de mispelpuree, de speculoos en de aardappelpuree goed tot een fijne puree. Week de gelatine in koud water. Warm de helft van de puree op, op een zacht vuurtje. Vermend de uitgeknepen gelatine goed met de warme puree. Meng de warme met de koude ...

Gelakt spek met puree | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gelakt-spek-met-puree

... e speklapjes in een ovenschotel en giet de stroop eroverheen. Plaats gedurende 10 minuten in de oven op 180°C. Maak een smeuïge puree met boter, de room en 1 ei. Serveer het spek samen met de puree. voor me ...

Kalfsfilet in groene kool “Stroganoff” met kroketjes - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/kalfsfilet-in-groene-kool-stroganoff-met-kroketjes

... je. Kook de aardappelen gaar, plet ze fijn en meng er het ei en de boter onder. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Stort de puree uit op een plaat en laat hem stollen. Eenmaal dat de puree hard is snij je er vormpjes uit, wentel je ze eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de panko. Haal het vlees uit de marinade en bak het kort aan. Verpak het in de koolblaren en gaar het in de oven gedurende 8 à 10 minuten op 180°C. Ondertussen bak je de champignons aan met ui en look. Kruid de c ...

Kroketten maken zonder paneren | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken-zonder-paneren

... e in gelijke delen kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en zet even terug op het vuur om te drogen stamp de aardappelen tot puree en kruid bij met zout, peper en muskaatnoot. voeg het ei toe en meng. voeg de bloem en maïszetmeel toe en roer stevig door met een garde duw de puree warm door de krokettenmachine laat de worst ...