Resultaten voor platte broodjes bakken

Uit de keuken van Levine: Witte broodjes met aardappel

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/witte-broodjes-met-aardappel.html

... in de kom en roer door elkaar. Voeg het aardappelkookvocht, de honing en het losgeklopte ei toe. Roer met een pollepel of met de platte klopper door elkaar. Voeg de aardappelpuree, boter en olie toe. Mix 2 minuten met de platte klopper tot een slap deeg. Voeg in gedeelten de resterende bloem toe. Verwissel de platte klopper voor de deeghaak en kneed in 10 - 15 minuten tot een soepel deeg. Het plakt nog iets aan de bodem.Doe het deeg over in een licht met olie ingevette kom en laat afgedekt in 1 - 1 ½ uur tot dubbel volume rijzen.Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek. Sla door (= lucht eruit drukken, niet kneden) en verdeel het met een deegsteker in 16 gelijke stukjes.Bol ieder stukje deeg op en laat 10 minuten afgedekt liggen.Bol nogmaals op voor bolletjes of maak er puntjes van. Hoe je bolletjes en puntjes maakt staat beschreven in dit bericht.Verdeel de broodjes over 1 of 2 bakplaten (bekleed met bakmatje of bakpapier). Laat afgedekt 45 - 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.Bestrijk de gerezen broodjes met gesmolten boter en bak in ± 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.Bij 2 bakplaten: bestrijk de tweede plaat met gerezen broodjes pas vlak voor het bakken met gesmolten boter en bak ze di ...

Lamsburgers met kikkererwtensalade

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/543/lamsburgers-met-kikkererwtensalade

... selie. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door. Verdeel het gehaktmengsel in vier porties en maak er dikke, afgeplatte ballen van. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze op de tafelgrill (of barbecue) en rooster ze 3 à 5 minuten aan elke kant. Stoof de uien in een beetje olijfolie. Doe er de kikkererwten bij. Schep goed om en laat een paar minuten opwarmen. Meng met de gehakte koriander en kruid naar smaak bij met peper en zout. Verdeel de groenten over de borden. Leg er een warme lamsburger bij. Serve ...

Uit de keuken van Levine: april 2009

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009_04_01_archive.html

... in de kom en roer door elkaar. Voeg het aardappelkookvocht, de honing en het losgeklopte ei toe. Roer met een pollepel of met de platte klopper door elkaar. Voeg de aardappelpuree, boter en olie toe. Mix 2 minuten met de platte klopper tot een slap deeg. Voeg in gedeelten de resterende bloem toe. Verwissel de platte klopper voor de deeghaak en kneed in 10 - 15 minuten tot een soepel deeg. Het plakt nog iets aan de bodem.Doe het deeg over in een licht met olie ingevette kom en laat afgedekt in 1 - 1 ½ uur tot dubbel volume rijzen.Stort het deeg op een licht met olie ingevette werkplek. Sla door (= lucht eruit drukken, niet kneden) en verdeel het met een deegsteker in 16 gelijke stukjes.Bol ieder stukje deeg op en laat 10 minuten afgedekt liggen.Bol nogmaals op voor bolletjes of maak er puntjes van. Hoe je bolletjes en puntjes maakt staat beschreven in dit bericht.Verdeel de broodjes over 1 of 2 bakplaten (bekleed met bakmatje of bakpapier). Laat afgedekt 45 - 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.Bestrijk de gerezen broodjes met gesmolten boter en bak in ± 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.Bij 2 bakplaten: bestrijk de tweede plaat met gerezen broodjes pas vlak voor het bakken met gesmolten boter en bak ze di ...

Nanbrood

https://www.prinsessenboontjes.be/post/nanbrood

... Nanbrood Platbrood. Flatbread. Het maakt al niet uit hoe we ze noemen. Wat belangrijker is, is dat ze zóoooo gemakkelijk te maken zijn. Met maar 2 ingrediënten, geen tijd nodig om te rijzen, en echt zo lekker om te dippen, smullen, vullen,…En je maakt ze helemaal ...

Recept voor knapperig broodje pastrami met kruidenricotta | njam!

http://www.njam.tv/recepten/knapperig-broodje-pastrami-met-kruidenricotta

... Lekker bij een grote kom soep. Ingrediënten voor 4 personen 4 knapperige broodjes 200 gricotta 1/3 bosje fijngehakte platte peterselie 15 fijngehakte stengels bieslook 4 grote bladeren ijsbergsla 1 grote vleestomaat, in dunne plakjes 200 gpastrami 1/2 ui, in dunne halve ringen 1/2 komkommer, in dunne plakjes versgemalen zwarte peper - zout ...

Carolines blog: Zachte witte broodjes

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2013/03/zachte-witte-broodjes.html

... Zachte witte broodjes Het was gisteren zo  koud, echt weer om lekker in de keuken bezig te zijn. Dus bakte ik alvast deze broodjes voor de Paasbrunch. Het recept vind je hier. Handig, ik hoef ik ze alleen nog uit de vriezer te halen en dan hebben we heerlijke verse ...

Recept voor broodje tonijn met griekse yoghurt en zongedroogde tomaatjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/broodje-tonijn-met-griekse-yoghurt-en-zongedroogde-tomaatjes

... bereiden: Meng de tonijn met de kruiden, het citroensap, de mayonaise, de yoghurt en de stukjes zongedroogde tomaten. Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant met de Griekse yoghurt. Verdeel de tonijnsalade over de broodjes. werk af: Garneer de broodjes met de ...

Tosti caprese | Lekkere tosti met Italiaans tintje - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/tosti-caprese/

... Tosti caprese De tosti caprese, een lekkere tosti met een Italiaanse tintje. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes. Smeer twee broodjes in met een laagje pesto. Verdeel de mozzarella en tomaat over de broodjes. Snijd wat verse basilicum fijn en verdeel over de broodjes. ...

Broodje gerookte zalm | lunch recept - Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/broodje-gerookte-zalm/

... Broodje gerookte zalm Een heerlijk broodje met warm gerookte zalm, sla en saus. Bereid de broodjes volgens de instructies op de verpakking. Smeer de broodjes in met wat ravigotesaus. Beleg de broodjes daarna met wat ijsbergsla en verdeel de zalm over de twee broodjes. ...

Zachte witte broodjes met zuurdesem

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2014/05/zachte-witte-broodjes-met-zuurdesem.html

... Zachte witte broodjes met zuurdesem Vanmorgen zag ik op op het blog Rise of the sourdough preacher een recept voor Sourdough Hot Dog Buns. Alsof ik een voorgevoel had: ik had gisteravond mijn zuurdesem ververst en ik kon dus direct de keuken in om aan de slag te gaan!De ...