Resultaten voor pladijsrolletjes
Pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/junior-masterchef/recept/pladijsrolletjes-in-spek-met-rode-wijnsaus
... pladijsrolletjes in spek met rode wijnsaus - Schil en kook de aardappelen. Snijd de spinazie, de champignons en 1 sjalot fijn. Stoof de groenten aan in olijfolie. Maak puree van de aardappelen, doe die in een spuitzak en spuit pommes duchesse. Plaats de pommes duchesse voor 10 ...
Jeroen Meus - Pladijs met zeekraal - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijs-met-zeekraal
... platvis met veel smaak uit de Noordzee waar je heel veel kanten mee uitkunt. Jeroen maakt er een tussengerecht van. Hij stoomt de pladijsrolletjes gaar en geeft er versgepelde garnalen en een beurre blanc bij. - 0. Vraag de visboer om de pladijzen te fileren en het vel te verwijderen. Neem de graten mee om er visfumet van te maken. 1. Doe het water, de witte wijn en de witte wijnazijn in een kookpot. Laat op een hoog vuur tot 1/3 inkoken. 2. Pel de sjalo ...
Recepten - Pladijs in citroensaus
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Pladijs_in_citroensaus
... ikken en bestrijken met het broodkruimmengsel. De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers. De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190°C. De resterende boter smelten, bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken. Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken. Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei. Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken. Garneren met de champignonhoedjes, de spinazieblaadjes en de geroosterde amandelschilfers. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-in-citroensaus
... en bestrijken met het broodkruimmengsel. De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers. De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190°C.De resterende boter smelten bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken. Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken. Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei.Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken. Garneren met de champignonhoedjes de spinazieblaadjes en de geroosterde geschaafde amandelen. ...
Jeroen Meus - Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-pladijs-met-peterselie-beurre-blanc-en-prei
... terselie beurre blanc en prei - Eens een andere bereiding dan bakken of koken van vis is pocheren. Voor dit recept kiezen we voor pladijsrolletjes die perfect passen bij de knalgroene beurre blanc van peterselie en look. Als garnituur houden we het simpel met wat gestoofde prei. Met een bladerdeegg ...
Pladijs met zeealgen en asperges
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pladijs-gestoomd-op-zeealgen-met-asperges
... de binnenkant bevindt. Toast en hak de hazelnoten.Neem daarna een geperforeerde ovenplaat en leg hierop de zeesla. Plaats de pladijsrolletjes op de zeesla en stoom 3 à 4 minuten op 100°. Haal ze uit de stoomoven en dop de bovenkant in de getoaste hazelnoten.Neem het toastbrood en rol dit plat met een deegrol. Snijd het brood in rechthoeken van 3 cm op 10 cm. Bak ze krokant in een anti-kleefpan met wat olijfolie. Neem de plattekaas en kruid deze af met zout zwarte peper en zeste van limoen. Schil de komkommer en snijd in fijne banden met behulp van een mandoline. Snijd ze nadien in rechthoeken van 2 cm op 8 cm. Rol ze op tot mooie rolletjes. Blancheer de doperwten kort in kokend ge ...
Jeroen Meus - Pladijs met witte wijnsaus, saffraan en fijne groenten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pladijs-met-witte-wijnsaus-saffraan-en-fijne-groenten
... e boter door met een staafmixer zodat de saus wat schuimt. Breng op smaak met wat zout en enkele druppels citroensap. Serveer de pladijsrolletjes met fijne groenten en saus. Werk af met grijze garnalen en plukjes kervel. ...