Resultaten voor pistachepasta maken

Jeroen Meus - Rabarberflappen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rabarberflappen

... men met de zaadjes van een vanillestok.Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.Laat de compote afkoelen.Klop 1 eigeel los met een scheut melk.Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork. Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°. ...

Brownie cheesecake (glutenvrij en vegan) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/brownie-cheesecake/

... maakte het beste van beide werelden in 1 taart: een dikke brownie bodem met een laag pistachecheesecake. Afgemaakt met swirls van pistachepasta en witte chocolade. En, het recept is zwel glutenvrij als plantaardig. Eet je veganistisch en/of glutenvrij? Dan kun je je hart ook ophalen aan deze lekkere taart. Cheesecake ...

Pistache-ijs | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pistache-ijs

... Pistache-ijs - Klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig op. Neem een pot en kook de melk op. Voeg daar de pistachepasta aan toe. Als je nog een groenere kleur wenst, kan je hier ook groene kleurstof aan toevoegen. Als de melk kookt, van het vuur nemen en bij het geklopte ...

Geflambeerde koffie met sinaasappelsyllabub | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/geflambeerde-koffie-met-sinaasappelsyllabub

... teek de schil in brand, laat ze in de lege mok vallen en overgiet met de hete zwarte koffie. Doe de Cointreau, het citroensap, de pistachepasta, het rozenwater en de suiker in een grote mengkom en roer tot de suiker is opgelost. Roer er voorzichtig de room onder en klop vervolgens met een elektrische handmixer op middelhoge snelheid tot de room tamelijk dik is. Ingrediënten 175 ml Cointreau 2 citroenen (sap) 125 gr fijne suiker 600 ml dikke room 2 el rozenwater 50 gr pistachepasta 2 el fijngehakte pistachenoten 6 sinaasappelen 1 l Grand Marnier 6 koppen verse koffie ...

Jeroen Meus - Pistachecake - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pistachecake

... . Doe ook de bloemsuiker en de neutraal smakende olie in de kleine blender en laat alles enkele minuten draaien tot je een gladde pistachepasta overhoudt. 6. Weeg alle ingrediënten voor de cake zorgvuldig af. Doe alle droge stoffen in de mengkom van de keukenmachine: de bloem, het amandelpoeder, de bruine suiker, de rozijnen, de gehakte pistachenoten en wat bakpoeder. Voeg ook een snuifje zout toe. 7. Plaats het K-menghulpstuk in de machine en laat ze alle droge ingrediënten mengen. 8. Laat het toestel draaien en voeg de Griekse yoghurt toe, blokjes malse boter en de zelfgemaakte pistachepasta. Breek de eieren en doe ze in het cakebeslag. Laat de machine op tempo draaien tot je een egaal beslag verkrijgt. 9. Verwarm de oven voor tot 200°C. 10. Smeer de binnenkant van de ...

Jeroen Meus - Clafoutis met chocolade en Haspengouwse kersen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/clafoutis-met-chocolade-en-haspengouwse-kersen

... op sap uitlekken.Klop 5 eieren los. Doe er de bloem en de kristalsuiker bij. Je mag hier ook bruine suiker gebruiken. Voeg er de pistachepasta de bakpoeder aan toe en klop het goed op.Giet de melk en de room bij het beslag en klop op. Voeg er een snuifje zout en een dopje vanille-extract aan toe.Smeer de bakvormen in met boter op kamertemperatuur.Leg enkele kersen op de bodem van iedere bakvorm. Strooi er fijngehakte pistachenoten over.Verdeel het besla ...

Witte chocoladefudge met pistache - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/witte-chocoladefudge-met-pistache/

... Zin in een tussendoortje? Dan is dit snelle en makkelijke fudge recept perfect voor jou. Gemaakt van witte chocolade, kokosolie, pistachepasta en pistachenoten voor een heerlijk verwenmomentje. Ik had nog een potje met pistache pasta staan dat ik graag wilde gebruiken. Bij mijn foodie friend to the Moen z ...

Jeroen Meus - Pistache-citroencake met aardbeisalade en plattekaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pistache-citroencake-met-aardbeisalade-en-plattekaas

... ut op het einde mag niet ontbreken.Ga met een mes door de pistachenootjes en voeg de helft ervan toe aan het cakebeslag alsook de pistachepasta. Tot slot voeg je ook de citroenmarmelade toe.Stort het beslag uit in een cakevorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven tot 170°C.Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in stukken. Pers er het sap van halve citroen over en gevolgd door de zeste van de schil. Voeg er nog wat bloemsuiker aan toe en sprenkel er nog enkele druppels Cointreau over. Meng alles goed onder elkaar.Snijd het vanillestokje in twee en schraap de zaadjes eruit. Meng de zaadjes onder de plattekaas, gevolgd door wat bloemsuiker. Meng de plattekaas goed.Haal de cake uit de oven en laat ze afkoelen.Schep wat p ...

Jeroen Meus - Gepocheerde pruimen met pistache-mascarponemousse met wafeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-pruimen-met-pistache-mascarponemousse-met-wafeltjes

... de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop het geheel tot een ruban. Houd de eiwitten nog even apart.Doe de mascarpone en de pistachepasta in een andere kom en klop los. Doe dit mengsel bij de ruban en meng alles goed onder elkaar. Klop vervolgens de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone. Tot slot snijd je de pistachenootjes grof en meng je ze onder de mascarponemousse.Stort de mascarponemousse in een schaaltje en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.Haal de pruimen uit de marinade en laat ze even uitlekken in een zeefje. Giet vervolgens het kookvocht door een zeefje en laat voor tweederde inkoken tot je een siroop krijgt. Laat dit even afkoelen. Ondertussen kan je de pruimen in dunne plakjes snijden.Leg een boterwafeltje in een bord en schep er een lepel mascarponemousse met pistache op. Verdeel er wat plakjes gepocheerde ...

Jeroen Meus - Pistachecake met krieken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pistachecake-met-krieken

... zout in een aparte mengschaal. Schep deze droge mix lepel per lepel bij het beslag en laat de machine draaien.Doe er de pistachepasta bij.Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.Hak de pistachenootjes fijn en spatel ze onder het beslag.Snijd de helft van de uitgelekte krieken fijn. Meng ze mee onder het beslag.Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.Roer het vanillepuddingpoeder los met een scheutje kriekensap.Verwarm de rest van het sap in een steelpannetje. Doe er het losgeklopte puddingpoeder bij en roer met een garde tot een dikke saus. Voeg de overgebleven helft van de krieken toe.Laat de cake afkoelen en haal het gebak uit de vorm.Serveer de pistachecake in plakjes. Werk af met een toef Griekse yoghurt en een lepel warme kriekensaus alvorens je de cake op tafel zet. ...