Resultaten voor pandanblad

Recept voor thaise currysoep met citroengras en gember | njam!

http://www.njam.tv/recepten/thaise-currysoep-met-citroengras-en-gember

... kippenbouillon bij. Laat alles 25 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje. werk af: Verwijder het citroengras en de stukjes pandanblad. Mix de soep fijn en zeef. Ingrediënten voor 4 personen 2 ajuinen, fijngesnipperd 2 teentjes look, fijngesnipperd 3 elz ...

Feestrijst | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/feestrijst/

... nd ik zo heerlijk dat ik het bij alles wat een beetje oosters is maak. Liefst bij de Kip met limoen, kokos en curry. Je hebt o.a. pandanblad nodig. Te koop bij vrijwel iedere Toko en heel goed te bewaren in de vriezer. Geen pandanblad in jouw omgeving? Gebruik dan pandanrijst. Ik geef je hoeveelheid die wij maken voor twee personen. Fruit een sjalotje of een klein uitje in wat olie in de pan waarin je ook de rijst gaat koken of apart als je het daarna in de rijstkoker doet. Bij de ui gaat 200 gram basmatirijst of jasmijnrijst. Een klein mespuntje koenjit (geelwortelpoeder), een stuk pandanblad, 2 kaffir limoenblaadjes (Djeroek poeroet), een schijfje laos en een halve theelepel zout. Water erbij (altijd 2 x zoveel als de rijst) en even roeren. Zet de rijstkoker aan of kook de rijst 20/25 minuten op een heel klein pitje. En als tegelijk ook die kip staat te sudderen dan gaat het vervolg ...

Garnalencurry | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/garnalencurry

... et kokosmengsel door de puree. Verhit de ghee in een braadpan op halfhoog vuur, doe er de ui, knoflook, gember, kerrieblaadjes en pandanblad in en smoor alles 6-8 minuten tot de ui glazig is. Doe de garnalen en de overige ingrediënten behalve de garnalen-kokospuree en het limoensap in de pan en blijf 5 minuten roeren. Roer 3 dl water door de inhoud van de pan en laat hem nog 7 minuten koken. Draai het vuur laag. Roer de garnalen-kokospuree door de curry en laat hem nog 8 minuten pruttelen tot alle smaken goed zijn vermengd, de saus is gebonden en de 'rauwe c ...

Jeroen Meus - Rijstpap met citrussalade en granité van citrus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rijstpap-met-citrussalade-en-granite-van-citrus

... aar is. Dit zal zo’n 35 minuten duren.Breng vervolgens de kokosmelk voor de pudding in een steelpan aan de kook en voeg het pandanblad toe.Doe de dooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het geheel op tot een witte ruban. Voeg nadien het puddingpoeder toe en roer alles nog eens goed onder elkaar.Giet een deel van de kokosmelk bij de ruban en meng tot een glad geheel. Giet de ruban weer in de steelpan met de resterende kokosmelk en breng op een zacht vuurtje aan de kook tot je een gebonden pudding bekomt.Haal het limoenblad, het pandanblad, de citroengrasstengel en het vanillestokje uit de rijst. Meng de pudding onder de rijst en schep de rijstpap in een spuitzak. Laat afkoelen in de koelkast.De afwerking Snijd de citrusvruchten à vif en doe alles in een kom. Haal vervolgens de granité uit de diepvries en rasp fijn.Spuit de afgekoelde rijstpap op een bord en lepel er wat citrussalade over. Werk af met de granité en enkele blaadjes munt. ...

Eiercurry | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eiercurry

... der 1 th lepel komijnzaad 1 ui, fijngesneden 2 kleine groene chilipepers, fijngehakt de blaadjes van 1 takje vers kerrieblad 3 cm pandanblad ¼ th lepel dillezaad 3 cm van een kaneelstokje 1 th lepel rood chilipoeder 7,5 dl plantaardige olie, om te frituren 6 eieren, 5 minuten in kokend water en daarna in ijswater gelegd 3,5 dl kokosmelk ...

Uit de keuken van Levine: Nasi Lemak - Kokosrijst

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/11/nasi-lemak-kokosrijst.html

... Maleisië. Onderstaande versie schijnt echter niet helemaal authentiek te zijn, in de oorspronkelijke Nasi Lemak wordt namelijk pandanblad en geen djeroekpoeroet gebruikt en bovendien wordt de rijst niet gekleurd met koenjit. Hoe het ook zij, ik vind onderstaande versie verrukkelijk. Djeroekpoeroetblaadjes zijn vers, uit de diepvries en soms ook gedroogd verkrijgbaar bij toko's en Aziatische winkels. Sereh zie ik steeds vaker bij de supermarkt in het schap bij de groenten liggen, maar is uiteraard ook verkrijgbaar bij toko's en Aziatische winkels. Kneus voo ...

Kue dadar (pandan pannenkoekjes) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/kue-dadar/

... andanpannekoeken, ook wel kue dadar genoemd. Groene pannenkoeken met een lekkere vulling van kokos en palmsuiker. Het meegebakken pandanblad geeft het extra aroma. EDIT: de rendang vind je inmiddels online! Lekker om te eten als hoofdgerecht voor je je kue dadar eet :-). Instructies Meng voor het pannekoekenbeslag alle ingrediënten goed totdat je een dun beslag hebt. Doe wat olie of boter in een hete koekepan, doe daar een dunne laag beslag in en bak de pannekoeken zoals je dat normaal ook zou doen, aan twee kanten. Voor de vulling doe je in een andere koekepan de kokos, zonder olie of boter en blijf je deze gedurende 1 à 2 minuten omscheppen. Voeg de kokosmelk, palmsuiker en de pandanbladeren toe, zet op een laag vuur en blijf roeren totdat het geheel vrijwel drooggekookt is. Haal de pandanbladeren eruit (deze zijn slechts voor het aroma en kun je nu weggooien). Doe wat van de vulling op een pannekoek en rol deze op. ...

Eetplezier: De Eetkamer - Middelburg

http://eetplezier.blogspot.be/2012/06/de-eetkamer-middelburg.html

... fikse moot wilde zeebaars, geserveerd op Thaise wijze met een krachtige jus op basis van kreeftenbisque, kokos, limoen, sereh en pandanblad. De vis is perfect van cuisson en de combinatie met de fris-zoete saus is echt een schot in de roos wat mij betreft. In kleine, koperen steelpannetjes worden er bij de hoofdgerechten overheerlijke aardappelbolletjes geserveerd. Als laatste gang een mooi opgemaakt bord met links een bavarois van framboos, afgewerkt met gebrande merinque. Midden op het bord een veeg caramel en links op een amandel-sinaasappel kletskopje een verrukkelijke sorbet van bloedsinaasappel. In een apart glas een mousse van rabarber, afgewerkt met een vlinderlicht schuim van eveneens rabarber. We sluiten af met koffie en thee, die vanzelfsprekend worden vergezeld van diverse huisgemaakte snoeperijtjes, waaronder Jans beroemde madeleines. Heerlijke cakejes die wegsmelten op mijn tong. Als kleine verrassing wordt tussendoor nog een minischaaltje crème brûlée  aangeboden, koele custard onder een knapperig gebrand bovenlaagje. Als chef Jan klaar is in zijn keuken komt hij ons persoonlijk de hand schudden. Het blijft leuk om even te kunnen babbelen met degene die een avond lang al die heerlijkheden heeft bereid. Het gezelschap prijst zijn kookkunst, maar Jan blijft, zoals gewoonlijk, een bescheiden mens die vindt dat hij slechts doet wat hij het liefst doet, nl achter de kachel staan. Voldaan en intens tevreden verlaten we rond 12 uur De Eetkamer, om daarna elk zijns weegs te gaan. Dag Emma en Jan, tot de volgende keer! Geplaatst door Nell Nijssen op 20:09 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Restaurants ...