Resultaten voor opschuimen

Latte macchiato met sinaasappellikeur

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/148/latte-macchiato-met-sinaasappellikeur

... de in stukjes. Verhit in een kleine kookpan 200 ml melk samen met de sinaasappellikeur. Verhit ook de resterende melk en laat die opschuimen. Voeg de espresso’s bij de sinaasappelmelk en vul er de glazen mee. Verdeel er het melkschuim over, leg telkens een beetje chocolade op het schuim en laat die smelten. Serveer de glazen gegarneerd met de sinaasappelschil. ...

Bierdessert met mango en koriander | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/bierdessert-met-mango-en-koriander

... Laat het bier even opkoken met de zestes, kruidnagel, korianderbollen en de helft van het citroensap. Laat goed afkoelen en laat opschuimen. Werk af in een hoog breed glas. Giet het mangomengsel in het glas en verdeel de brunoise erin. Neem enkel het schuim van het bier en doe het erboven op. Werk af met een sneetje appelsien op de zijkant van het glas Ingrediënten 1 rijpe mango 4 el suiker 2 dl sinaasappelsap 1 el koriander 2 kruidnagels 1 dl kokos ...

Recept voor macaroni schotel met courgette | njam!

http://www.njam.tv/recepten/macaroni-schotel-met-courgette

... toe, kruid met zout en peper en laat ca. 4 min. stoven. Neem van het vuur en roer de kaas erdoor. Laat 2 el boter in een kookpan opschuimen, roer de bloem erdoor, giet er geleidelijk aan en onder voortdurend roeren de melk bij en laat ca. 5 min. sudderen. Roer hierbij af en toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en meng de peterselie erdoor. Meng de macaroni met het groenten/kaasmengsel in een beboterde vuurvaste schaal. Giet de saus e ...

Recept voor groentelasagne | njam!

http://www.njam.tv/recepten/groentelasagne

... ing en snijd de rest in reepjes. Meng  met de pijnboompitten, kwark en zure room en kruid met zout en peper. Laat boter en bloem opschuimen in een kookpan, giet er onder voortdurend roeren de melk bij. Breng aan de kook en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Giet een beetje saus op de bodem van een vuurvaste schaal, leg daar de lasagneblaadjes op. Doe hier een schepje kwark en de groenten op. Maak nog twee van deze laagjes en eindig met kwark op het laatste lasagneblaadje. Bak ca. 45-50 min. in de oven op 180°C. Serveren: Serveer gegarneerd met basilicumblaadjes.  Ingrediënten voor 4 personen 8 blaadj ...

Zuiderse cappucino met parmezaankoekjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zuiderse-cappucino-met-parmezaankoekjes

... door en maak op- en neergaande bewegingen, zodat het mengsel opschuimt. Let op dat het geheel koud genoeg is, anders zal het niet opschuimen. ‘s Zomers wordt dit gerecht heel koud geserveerd, net als een gazpacho. Maak nu de parmezaankoekjes. Rasp hiervoor de parmezaan in schilfers, leg ze in kleine cirkeltjes op de bakplaat en strooi er pijnboompitten over. Plaats in een voorverwarmde oven op 200 °C. Houd ze in de gaten en haal ze eruit wanneer de kaas volledig gesmolten is en de pijnboompitjes gekleurd zijn. Laat afkoelen en haal ze met een ijzeren spatel van de bakplaat. Serveer de zuiderse cappuccino in hoge smalle kopjes of bekers en steek er een parmezaankoekje in. Dit gerecht is heerlijk met een fris glaasje witte wijn. Ingrediënten 1 middelgrote courgette ½ aubergine 3 tomaten olijfolie enkele teentjes knoflook 1 takje tijm 1 dikke ui 600 ml water 20 cl room 1 takje basilicum fleur de sel witte peper 1 stukje Parmezaanse kaas 1 handvol pijnboompitten ...

Recept voor kalfs blanquette met uien en champignons | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kalfs-blanquette-met-uien-en-champignons

... een laag, zacht vuur ca. 1,5-2 uur sudderen. Laat de helft van de boter smelten in een braadpan. Verstuif er de bloem over, laat opschuimen en blus met een beetje kookvocht. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat 1 el boter in een andere braadpan smelten. Bak hierin de gepelde, kleine uien. Blus met een beetje kookvocht van het kalfsvlees en laat gaarsudderen. Bak de paddestoelen met de resterende boter goudbruin in een pan. Schep het kalfsvlees uit de kookpan en laat het uitlekken. Snijd het in grote stukken. Verwijder de kalfsbeentjes. Giet de bouillon door een zeef. Doe het boter-bloem-mengsel in de bouillon en laat het met behulp van een garde hierin oplosse ...

Recept voor bretoense blauwe kreeft | njam!

http://www.njam.tv/recepten/bretoense-blauwe-kreeft

... ochtig met witte wijn en water. Laat anderhalf uur trekken. Zeef de bouillabaise en kook in. Voeg boter en citroensap toe en laat opschuimen. Saffraan mayonaise Maak een mayonaise met ei, citroensap en olie. Voeg de saffraandraadjes en geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper. Mosselen en kokkels Spoel de mosselen en kokkels goed in koud gezouten water. Warm ze kort op in een bodempje water. Haal de mosselen uit de schelpen. Soufflé aardappelen Snijd de aardappelen in dikke schijven. Duw er met een rond steekvormpje kurken uit. Snijd in dunne schijfjes en dep droog. Warm in een pan frituurolie op tot 120°C. Voeg de aardappeltjes toe en schud met de pan tot de temperatuur 140°C bereikt. Bak af in een friteuse op 180°C. Laat uitlekken en besprenkel met zout. Venkel plakjes Snijd dunne plakjes van de venkelstengel. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en Chardonnay azijn. Dresseren: Dresseer het bord met 3 rondjes venkelpuree en 3 stukjes kreeft. Leg er wat mossels en kokkels bij. Werk af met dotjes aardappelpuree en enkel soufflé aardappeltjes. Garneer met stukjes kreeftschaar, enkele puntjes saffraan mayonaise, blaadjes limoenkers en fleur de sel. Serveer de bouillabaise apa ...