Resultaten voor moutabal

Wat is baba ganoush en hoe maak je het? - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/wat-is-baba-ganoush-en-hoe-maak-je-het/

... geweldige topping voor sandwiches of als saus bij gegrilde groenten en vlees. Een auberginedip die veel lijkt op baba ganoush is moutabal. moutabal is een auberginedip met yoghurt erin, in tegenstelling tot baba ganoush. Laten we nu eens kijken hoe je zelf baba ganoush kunt maken. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg twee grote aubergines op een bakplaat. Rooster de aubergines in de oven tot de schil zwartgeblakerd is en het vruchtvlees zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Het geheim voor de perfecte structuur Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen. Schil dan voorzichtig de zwartgeblakerde schil eraf en schraap het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg 2 eetlepels tahin, 1-2 teentjes fijngehakte knoflook en het sap van een halve citroen toe. Breng op smaak met peper en zout en mix alles goed door elkaar. Ik doe dat zelf mer een vork zodat je nog lekker wat structuur hebt. Voeg eventueel wat extra tahin of citroensap toe als de dip te dik of te zuur is. Serveer de baba ganoush met wat (pita)brood of crackers en geniet van de heerlijke smaak. Aanpassen naar smaak Het mooie aan baba ganoush is dat het gemakkelijk aan te passen is naar jouw smaak. Voeg bijvoorbeeld extra knoflook toe als je van een sterke smaak houdt of experimenteer met verschillende kruiden zoals komijn, koriander of paprikapoeder. Als je van een pittige kick houdt, kun je ook wat chilipepers toevoegen. Kortom, baba ganoush is een heerlijke en gezonde dip die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een geweldige manier om te genieten van ...