Resultaten voor meloenbolletjes

Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/zomersalade/zomersalade-meloenbolletjes-kaas-pecannoten

... Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten 4 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering8.1obv 9 waarderingen LunchgerechtVegetarischHollands bevat per portie565 kcal 12 g eiwit 52 g vet 12 g koolhydraten Ingrediënten 1 meloen met oranje v ...

Jeroen Meus - Salade van meloen met feta en pumpernickel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-van-meloen-met-feta-en-pumpernickel

... er.Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes. Snijd met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.Breng de meloenbolletjes op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje xérèsazijn en wat grof zout.Snijd de watermeloen in blokjes en sprenkel er wat sesamolie over.Snijd de lente-ui fijn.Spoel de spinazieblaadjes en laat uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met de kropslaharten.Doe de sla, de spinazie, de lente-ui en de meloenbolletjes- en blokjes in een kom. Verkruimel de feta erover. Voeg ook de geroosterde pijnboompitten toe.Pluk een paar blaadjes basilicum en enkele takjes dragon. Doe ze bij de salade.Breng op smaak met een scheutje dragonazijn, een scheutje olijfolie, wat peper en de tuinkers. Meng alles met je handen voorzichtig onder elkaar.Serveer de salade met wat krokante pumpernickelkruimels. Smakelijk! ...

Meloen met tequila en limoen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/meloen-met-tequila-en-limoen

... iladressing :l Limoen raspen en de zeste toevoegen aan de tequila, sap van ½ limoen, de honing, het zout. Goed mengen en over de meloenbolletjes gieten. Muntblaadjes verdelen over de meloen en laat alles een kwartiertje intrekken. Verdeel de bolletjes over mooie glaasjes en garneer met wat limoenrasp. Ingrediënten 3 el acacia honing 3 el tequila 1 honingmeloen 1 limoen mespuntje zout botje verse munt ...

Groentenknikkers en een boterham met banaan en hazelnootpasta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/groentenknikkers-en-een-boterham-met-banaan-en-hazelnootpasta

... Groentenknikkers en een boterham met banaan en hazelnootpasta - Groentenknikkers: Was de komkommer en maak met behulp van een meloenbolletjes lepel knikkers uit de komkommer. Was de radijsjes en verwijder de kroontjes. Was de kerstomaatjes en verwijder de kroontjes. Meng de mayonaise ...

Rijstpap op Vlaamse wijze met meloen geparfumeerd met tequila en limoen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rijstpap-op-vlaamse-wijze-met-meloen-geparfumeerd-met-tequila-en-limoen

... essing : Limoen raspen en de zeste toevoegen aan de tequila, het sap van ½ limoen, de honing en het zout. Goed mengen en over de meloenbolletjes gieten. Muntblaadjes verdelen over de meloen en alles een kwartiertje laten trekken. Breng een quenelle rijstpap in een mooi glaasje, verdeel er de bolletjes meloen over en garneer met nog wat munt en limoenrasp. Als afwerking een beetje donkere kandijsuiker. Ingrediënten 1 mespunt zout 1 limoen 1 honingmeloen 3 tequila 50 gr suiker 1 kaneelstok mespunt saffraanpoeder 1 snuifje zout 1 vanillepeul ¾ l melk 3 acaciahoning 1 bot verse munt 30 gr bakboter 70 gr dessertrijst ...

Watermeloen salade - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/watermeloen-salade/

... volgens uit de oven. Laat ze even afkoelen en ga intussen door met de salade. Was de sla en verdeel over de borden. Leg hierop de meloenbolletjes (of blokjes), de gepofte tomaatjes en de mozzarella bolletjes. Maak op het laatste moment af met de vinaigrette. ...

Waterzooi van Zeeuwse mosselen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/waterzooi-van-zeeuwse-mosselen

... Waterzooi van Zeeuwse mosselen - Kuis de mosselen. Schil de aardappelen en haal er bolletjes uit met een parisiennelepel (meloenbolletjes-lepel). Kook de aardappelbolletjes gaar in gezouten water. Snij julienne van wortel, selder en prei. Hou de restjes bij en snij grof. Pel ...

Trio van meloen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/trio-van-meloen

... afkoelen in een bak ijswater. Maak van de boter, bloem, suiker een crumbledeeg en meng met grof gemalen Amaretinikoekjes. Leg de meloenbolletjes in een kleine pan of stenen potje en bedek met het deeg. Zet in een hete oven tot het deeg licht kleurt, gril dan nog even verder. Haal uit de oven, laat 10 min rusten en draai om. Meloen in chocolade: Snij met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Smelt chocolade boven een bain marie. Dep de bolletjes droog en haal ze door de gesmolten chocolade. Laat even afkoelen en rasp ondertussen melkchocolade tot chocoladevlokken. H ...

Eetplezier: Gevulde portobello's

http://eetplezier.blogspot.be/2011/08/gevulde-portobellos.html

... afgestreken) zout/peper Wrijf de portobello’s goed schoon en verwijder het steeltje. Met een theelepel of zo’n stekertje voor meloenbolletjes kun je een laag van de binnenkant afschrapen. Ze moeten wel minstens ½ cm dik blijven! Bestrijk ze zowel aan de binnen- als aan de buitenkant met olijfolie. Leg ze daarna in een vuurvaste schaal. De sjalot tezamen met het fijngehakte  portobello-schraapsel in een flinke scheut olijfolie aanfruiten. In een schaaltje de kaas, panko, peterselie, knoflook, peper/zout en het afgekoelde sjalotmengsel goed door elkaar mengen. Als het te droog wordt, nog een scheut olijfolie toevoegen. De portobello’s vullen met dit mengsel. Circa 15-20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°. Leef je uit op de tomatensaus! Gebruik ui, knoflook, verse tijm, oregano en vooral veel rijpe (ontvelde) tomaten. Probeer biologische te pakken te krijgen, die zijn over het algemeen veel zoeter en lekkerder dan de niet-biologische. Hoe langer het pruttelt, ho ...