Resultaten voor madeirasaus maken
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/tong-in-madeirasaus
... Tong in madeirasaus - madeirasaus dankt haar naam aan Madera, de typsiche wijn uit Portugal die in dit gerecht gebruikt wordt. Deze wijn is de basis van een lekkere saus en dus ook van de klassieker, tong in madeirasaus. - Laat de tong in gezouten water wit trekken in 3 uur. ...
Kalfstong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kalfstong-in-madeirasaus
... Kalfstong in madeirasaus - Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look en selder in ongeveer 3 uur. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter. Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon. Roer tot een saus, voeg eventueel ...
Rundstong in madeirasaus met duchesseaardappelen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/rundstong-in-madeirasaus-met-duchesseaardappelen
... Rundstong in madeirasaus met duchesseaardappelen - Rundstong in madeirasaus is zo een van die klassiekers waar je niet op een doordeweekse dag aan begint. Neem er je tijd voor want dat zal de smaak alleen ten goede komen. En eens het gerecht op tafel staat, zal je alleen ...
Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus
... Rundertong in madeirasaus - Maak een bouillon met koud water. Snijd alle groenten in grove stukken en voeg ze samen met de tong toe aan het koude water. Voeg er vervolgens ook peper en zout aan toe en een ½ eetlepel PH Runderbouillon. Laat dit één keer opkoken en laat ...
Rundstong in Madeirasaus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/rundstong-in-madeirasaus-0
... nten voor de rundstong 1 rundstong 5 l water 1 kg soepgroenten (prei, selder, wortel, ui en kruidentuiltje) peper en zout voor de madeirasaus 1 dikke wortel, in brunoise 1 ui 2 tomaten 70 gr tomatenpuree 2 el bloem bouillon van de versgekookte rundstong 250 gr verse champignons 1 glas madeirawijn 50 gr boter verse peterselie peper en zout ...
Gebakken duif met erwtencrème, gebakken sla, krieltjes en Madeirasaus | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-duif-met-erwtencreme-gebakken-sla-krieltjes-en-madeirasaus
... Ingrediënten 4 lente-uitjes voor de krieltjes 1 kg krielaardappelen 1 klontje boter een snuifje fleur de sel of zeezout voor de madeirasaus 300 ml bruine fond 1 glaasje Madeira (Medium Dry) 1 klontje boter peper zout voor de sucrines peper zeezout 4 sucrines 1 klont boter voor de duifjes 4 duiven 1 klont boter peper zout voor de erwtencrème 600 g erwten (vers of diepvries) 150 g zure room 2 sjalotten eventueel een scheutje melk peper zeezout nootmuskaat ...
Recept voor rundstong in madeirasaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/rundstong-madeirasaus
... wortelen toe. Laat eventjes koken, zet het vuur dan lager en laat de tong ongeveer 4 uur op een zacht vuurtje pruttelen. maak de madeirasaus: Begin een uurtje voor het vlees klaar is aan de saus. Kuis hiervoor de rest van de ajuinen en wortelen en snijd in grote stukken. Pel de lookteentjes en snijd de selder in blokjes. Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof hierin laat de ui, knoflook, wortel en selder glazig. Roer er de tomatenpuree doorheen, voeg de bloem toe en meng goed door elkaar. Doe 2 flinke pollepels van de bouillon waar de tong in kookt, bij de groenten. Meng alles rustig door mekaar. Voeg het bouquet garni toe. Snijd de to ...
Jeroen Meus - Kippendijen in madeirasaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippendijen-in-madeirasaus
... Kippendijen in madeirasaus - Jeroen gaat aan de slag met het lekkerste stukje van de kip: het vlees van de bouten. Hij bereidt het kippenvlees in een fluweelzachte tomatensaus met champignons, veel kruiden en een scheutje madeira. Wat kroketten of denappeltjes erbij en je ...
Ossentong in madeirasaus met kroketjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/ossentong-in-madeirasaus-met-kroketjes
... Ossentong in madeirasaus met kroketjes - Leg de ossentong de nacht voordien in gezouten water. Maak de bouillon. Steek drie kruidnagels in de ajuin. Doe twee ajuinen in de pot met drie geschilde wortelen, drie grof gehakte stengels selder, een blaadje laurier en een ...
Recept voor kalfstong in madeirasaus - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/kalfstong-madeirasaus-de-klassieker
... inuten rusten in de bouillon. Haal de tong uit de pot. Passeer de bouillon en zet apart. Pel de tong en snijd in plakjes. maak de madeirasaus: Zet een pan op het vuur en bruin 70 g boter. Snijd de champignons in stukken, bak ze gaar in de boter en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui fijn en voeg deze de laatste 2 minuten toe aan de champignons. Zeef de champignons met de ui in een pannetje. Doe 10 g verse boter in deze pan. Zet de pan op het vuur en roer de bloem onder de boter tot een droge roux. Laat even doorkoken om een bloemsmaak te vermijden. Bevochtig de massa met de bouillon van kalfstong tot je een gladde saus krijgt. Roer de tomatenpuree onder het geheel en breng op smaak met witte peper en zout. Kook alles goed do ...