Resultaten voor madam konfituur mispels

Mispels met appel en speculaas | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mispels-met-appel-en-speculaas

... mispels met appel en speculaas - Schil de appelen en houd een stukje schil over voor de afwerking. Snij de appelen in blokjes en stoof ze aan in een beetje bakboter. Voeg de rozemarijn eraan toe samen met de suiker, een snuifje kaneel en het water en laat alles koken ...

Varkenswangetjes met Rodenbachsaus van Madam P. | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/varkenswangetjes-met-rodenbachsaus-van-madam-p

... Bereiding Haal de wangetjes een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Verhit een pan en voeg vetstof toe.  Kleur de varkenswangetjes aan. Kruid met peper en zout. Blus met Rodenbach. Voeg een blaadje laurier toe.  Zet het deksel op de pot. Laat 2 uur sudderen op ...

Mispelkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mispelkroketten-0

... Mispelkroketten - Meng de mispelpuree, de speculoos en de aardappelpuree goed tot een fijne puree. Week de gelatine in koud water. Warm de helft van de puree op, op een zacht vuurtje. Vermend de uitgeknepen gelatine goed met de warme puree. Meng de warme met de koude ...

Crème brûlée met mispelpuree | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/creme-brulee-met-mispelpuree

... Crème brûlée met mispelpuree - Klop de 6 eigelen en suiker tot schuim. Zet de oven op 125 graden. Zet een pan op het vuur en vul ze met melk, room en vanillestokje. Snijd de mispel open en doe het vruchtvlees in een zeef. Verkruimel de speculaaskoekjes en duw het ...

Surinaamse zuurkool (vegetarische variant) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/surinaamse-zuurkool-vegetarische/

... Surinaamse zuurkool (vegetarische variant) Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat er nog helemaal geen Surinaamse recepten op mijn site staan. En dat is gek. Mijn moeder komt namelijk uit het buurland van Suriname, Guyana en veel van de gerechten uit Suriname kennen ...

Kerstham met ananas - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/ham/kerstham-ananas

... ige keukens Ingrediënten 1 licht gepekelde ham met bot 1 takje tijm 2 takjes gladde peterselie 4 laurierblaadjes 5 kruidnagels 1 madam jeanette (chilipeper) 1 ananas, in niet te dikke plakken 3 eetlepels rietsuiker of basterdsuiker 2 eetlepels zonnebloemolie Voorbereiden Borstel het zwoerd van de ham af en zet de ham een nacht in een grote bak met koud water. Giet de ham de volgende dag af. Bereiden Schep ...

Jamie Olivers kip in jerksaus | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/jamie-olivers-kip-in-jerksaus/

... ls bruine rum 6 eetlepels wittewijnazijn 1 eetlepel vloeibare honing 1 Scotch bonnet peper (ten onrecht niet vertaald; is een madam janet) 4 tenen knoflook uit de pers 4 kipfilets van 180 g met vel olijfolie 1 eetlepel vloeibare honing een paar takjes verse rozemarijn een paar takjes verse koriander Hak de lente-uien in stukjes en doe ze met het grootste gedeelte van het bosje tijm, de laurierblaadjes (zonder steeltjes) de kruidnagel, nootmuskaat en piment, de rum, de azijn, de honing en 2 afgestreken theelepels zout in de blender. Verwijder de zaadjes van de madam janet, doe hem in de blender, doe er de knoflook bij en draai het mengsel tot een gladde pasta. Giet er eventueel een scheutje extra vierge olijfolie bij om de pasta te verdunnen. Zet de oven op 220° graden. Snijd de kipfilets zodanig door dat de helften alleen nog met het bovenste stukje aan elkaar zitten. Wrijf ze in met zout, peper en olijfolie. Leg de filets op het vel in een hete grillpan en schroei ze dicht, ook aan de andere kant. Giet de jerksaus in een ovenschaal en leg de stukken kip er met het vel naar boven op. Sprenkel de vloeibare honing op de stukken kip en strooi er een paar takjes rozemarijn en de rest van de tijm over. Zet de kipfilets 15 minuten, of tot ze gaar zijn, boven in de hete oven. Haal de kip uit de oven, strooi er wat korianderblaadjes over en zet de schaal meteen op tafel. Jamie in 30 Minuten, Kosmos Uitgevers, 288 pagina’s, 29,95 euro, ISBN 9789021549248. ...

Jerk chicken met vegetarische kip - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/jerk-chicken-vegetarische-kip/

... Jerk chicken met vegetarische kip Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) ...

Sas Kookt!: Kersenclafoutis

http://saskookt.blogspot.be/2011/06/kersenclafoutis.html

... op. Het boek is geschreven door Hedwig Verlinden, een vrouw die vooral als hobbykok met eten bezig is. Het lijkt me een gezellige madam, en ook haar recepten stralen gezelligheid uit. Het boek is leuk vormgegeven en bevat mooie foto's die je echt goesting doen krijgen in de gerechten. De recepten zijn volgens de seizoenen ingedeeld, wat ik best handig vind. Alleen jammer dat het boek geen index bevat, want soms vind ik het wel makkelijk om op ingrediënt te zoeken. De reden waarom ik voor dit recept koos en niet voor dat van Foodies is omdat je volgens Foodies de kersen niet mag ontpitten. De clafoutis zou er te vochtig van worden. Maar zo'n clafoutis vol kersenpitten eet toch helemaal niet makkelijk? D ...

Ontspannen ouderschap, wat dingen die het makkelijker maken

http://madamezsazsa.blogspot.be/2015/10/relaxed-ouderschap-wat-dingen-die-het.html

... Ontspannen ouderschap, wat dingen die het makkelijker maken Drie maand geleden begon ik aan een blogpost over een aantal dingen die voor mij de babytijd een pak makkelijker maken.Ik wou dat beknopt doen, maar zo draaide het uiteraard weer niet uit.Ik zit nog altijd ...