Resultaten voor lecithine

Zoetzure tomatensoep | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/zoetzure-tomatensoep

... mber fijn. Voeg de gember toe aan de bouillon, melk en de room en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef door en mix op met de soja lecithine. Ingrediënten 1 ajuin 1 wortel 1 stengel witte selder 100 gr sojascheuten 4 stronkjes paksoi 1 teentje look 150 gr bruine suiker 1½ dl witte rijstazijn 25 gr tomatenconcentraat ½ l tomatencoulis (passata) 1 l maggi PH Kippenbouillon arachideolie gemberschuimpje gember 10 cl gevogeltefond 10 cl melk 10 cl room 1 el soja lecithine ...

Dorade filet, geplette en krokante aardappel en chorizo sausje | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/dorade-filet-geplette-en-krokante-aardappel-en-chorizo-sausje

... hips) en frituur ze goud bruin. Laat uitlekken op keuken papier en bestrooi met wat zout. Zeef de saus door en mix op met de soja lecithine Ingrediënten 2 dl kalfsfond 4 dorade filets 5 nicola aardappelen 4 groene asperges bieslook 3 el zure room 100 gr chorizo ½ sjalot ½ knoflook 2 dl room 1 el soja lecithine ...

Gazpacho met een vleugje serrano - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/gazpacho/gazpacho-vleugje-serrano

... ntje knoflook 3 eetlepels olijfolie extra vergine 2 eetlepels sherryazijn 6 plakken serranoham, plus een paar plakken extra 2,6 g lecithine Bereiden Houd 1 tomaat, 10 cm komkommer en 1 paprika apart voor de garnering. Ontvel de tomaten: dompel ze 30 seconden in kokend water, leg ze dan kort in ijswater, ontvel ze en schep het zaad eruit. Schil de komkommer en snijd hem grof. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd hem grof.Pureer de groenten, knoflook en olie in de blende ...

Mechelse asperges met schuimige Parmezaanmelk | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mechelse-asperges-met-schuimige-parmezaanmelk

... n bewaren. Zet de parmezaan met melk op in een bain-marie, laat zachtjes smelten. Passeer het mengsel door een dun zeefje en voeg lecithine toe. Bak de plakjes zuurdesem aan 180°c 3 minuten met wat olijfolie en zout. Ontdoe de kwarteleitjes van eiwit en dep de dooiers voorzichtig droog. Warm de asperges terug op met boter, peper en zout en schik vanonder in het bord. Schik de kwarteldooiers en de ham ertus ...

Smoothie van avocado, peer en munt - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/smoothie/smoothie-avocado-peer-munt

... gehalte. Het gaat echter om enkelvoudig onverzadigd vet, dus het cholesterolgehalte zal niet stijgen. Avocado’s zitten vol lecithine en mineralen, dus ze zijn goed voor de hersenen. De munt geeft het drankje een fris tintje. Dit kruid kalmeert bovendien het spij ...

Gebakken ganzenlever, kersen, rode biet en cacao - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/gebakken-ganzenlever-kersen-rode-biet-en-cacao

... Ingredients: grof zout wattle seeds : dl S² : 50 gr japanse rijstazijn : 1 dl balsamico-azijn : 12 cl halfvolle melk : 4 dl soja lecithine : 3 gr rode biet : 1 bieslookbloem cacao grué amandelen : 3 donkere kersen : 5 vanillestok : 1 druivenpitolie : 1 dl agar agar : 2.5 gr kersensap : 2 dl ganzenlever : 1 plak Directions: 1. Voor de crème van kersen: Breng het sap van de kersen samen met de balsamicoazijn en d ...

Peren uit de oven met Nutella | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/peren-uit-de-oven-met-nutella/

... uo Penotti en de rest) een puik ingrediënt is in de zoete keuken. Chocolade moet je smelten, Nutella is al zacht, en er zit lecithine in die al te grote ellende, schiften en zo, voorkomt of vertraagt. Het boek is bijna van kaft tot kaft vol met die 300 recepten. Want er valt verder niks te vertellen dan het opmerkelijk korte verhaal van het ontstaan: de na-oorlogse schaarste aan chocolade, de Piemontese banketbakker Ferrero die het oude regionale recept voor gianduia, hazelnoot-chocolade, aanpaste (goedkoper maakte) door minder nootjes te nemen en de boter te vervangen door olie, de nieuwe naam Nutella in 1964. Gianduia is nog altijd de trots van Turijn, bestaande uit pure chocolade, noten en boter. Nutella is eerder als een suiker-oliesmeersel te beschouwen, want de hazelnoten, cacao en melkpoeder maken samen niet veel meer dan een kwart van het geheel uit. Geeft niet, het smeert en het smaakt. De recepten zijn in het boek vaak wel heel erg kort beschreven; je moet je eigen kook- en bakkennis meebrengen om ze te gebruiken. Peren uit de oven: zet de oven aan op 160 graden. Was de peren. Steek van onderaf het klokhuis eruit met een appelboor, maar slechts een stukje, zodat de bovenkant intact blijft. Vul met Nutella. Vet een ovenschaal in met boter en ...