Resultaten voor lamskroon met gratin daauphinois en boontjes
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. Jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...
Lamskroon met gratin dauphinois | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lamskroon-met-gratin-dauphinois
... als af met zout, peper en muskaatnoot. Strooi er de gemalen kaas over en zet gedurende 40 minuten in een oven van 190°. Kruid de lamskroon langs beide kanten met peper en zout en kleur aan in een pan met boter. Pers het teentje look en voeg samen met de mosterd bij het paneermeel. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe, samen met een scheut olijfolie. Meng tot een klevende persillade. Haal het vlees uit de pan en lig in een ovenschotel. Bedek het vlees met de persillade. Zet de ovenschotel mee in de oven gedurende tien minuten. Neem de pan waarin je het vlees hebt gebakken en giet het vet weg. Deglaceer de pan met de bruine fond. Giet er de porto bij en laat redu ...
Jeroen Meus - Varkenskroon met picklesmousseline, boontjes en gratin - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskroon-met-picklesmousseline-boontjes-en-gratin
... Varkenskroon met picklesmousseline, boontjes en gratin - Dagelijkse kost gaat klassiek in de vorm van een geroosterde varkenskroon met aardappelgratin en gestoofde boontjes. Wat een feest! - Laat de oven voorverwarmen tot 180°C en laat het vlees op temperatuur komen. ...
Jeroen Meus - Lamskroon met groentekrans en boontjes in spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-groentekrans-en-boontjes-in-spek
... lamskroon met groentekrans en boontjes in spek - Vandaag bereidt Jeroen een echt feestgerecht. De lamskroon met in ganzenvet gekonfijte aardappeltjes en in spek gerolde prinsessenboontjes zou niet misstaan als hoofdgerecht op een communie- of lentefeest. - 0. Haal het vlees ...
Jeroen Meus - Everzwijnkoteletjes met gratin, boontjes en pepersaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/everzwijnkoteletjes-met-gratin-boontjes-en-pepersaus
... Everzwijnkoteletjes met gratin, boontjes en pepersaus - Het eerste wildgerecht van het twaalfde seizoen is een feit! En wat voor één... Heerlijk sappige everzwijnkoteletjes met een smeuïge gratin dauphinois, boontjes met spekjes en om ...
Gratin van kersen | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gratin-van-kersen
... gratin van kersen - Klop twee eieren en 1 eidooier met de suiker tot een wit schuim. Voeg er de broyage aan toe en meng met een pannenlikker. Klop de gekoelde room op en voeg die daarna bij het geheel. Hiermee kan je straks gratineren, dit is een ‘appareil à gratin’. ...
Gratin met spruitjes en geitenkaas
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/85/gratin-met-spruitjes-en-geitenkaas
... gratin met spruitjes en geitenkaas - Een alles-in-één gerechtje - Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Maak de spruitjes schoon en snij ze in kwartjes. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de spruitjes met de aardappelen in een met boter ...
Lamskroon met portosaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lamskroon-met-portosaus
... opkoken. Doe de bouillon erbij en roer goed door. Doe de room er op het einde bij en laat opkoken tot alles gebonden is. Snij de lamskroon in partjes en dresseer op het bord. Werk af met de portosaus, tuinkers en rozemarijn. Ingrediënten 2 lamskroontjes boter verse rozemarijn tuinkers 1½ dl porto 1 rundsbouillon 2 dl (soja)room peper en zout 1 dl water ...
Lamskroon met muntpesto | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/lamskroon-met-muntpesto
... lamskroon met muntpesto - Marineer de lamskroon kort met de rozemarijn, fijn gesneden look, peper, zout en wat olijfolie. Schil de worteltjes en kook of stoom ze beetgaar, verfris in ijswater en grill ze à la minute met een beetje olijfolie. Doe de munt, suiker, pijnb ...
Lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/lamskroon-in-een-crumble-van-noten-met-groenten-en
... lamskroon in een crumble van noten met groenten en muntkoekjes - Bak het vlees in weinig boter en kruid met peper en zout. Plet de ingrediënten voor de crumble en maak een mengsel. Verdeel over de stukken vlees. Zet het vlees met een opengesneden teentje knoflook 10 minuten ...