Resultaten voor kroepoek met noordzee garnalen
https://koken.vtm.be/recept/tartaar-van-zeebaars-met-handgepelde-grijze-garnalen-sorbet-van-tijm-en-crumble-van-kroepoek
... Tartaar van zeebaars met handgepelde grijze garnalen, sorbet van tijm en crumble van kroepoek - Snij de zeebaars in filets, verwijder het vel en snij de filets in mooie gelijke blokjes. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Neem de gedroogde kroepoek ...
Sas Kookt!: Veldsla met sojascheuten en garnalen
http://saskookt.blogspot.be/2011/03/veldsla-met-sojascheuten-en-garnalen.html
... en Oosterse dressing en husselde alles wat door elkaar. Supersimpel, maar heel lekker! Wij aten het als voorgerecht, maar met wat kroepoek erbij zou het ook een heerlijke lunch kunnen zijn.Voor 2 personen:1 bakje veldsla (2 flinke handen)een half pakje sojascheuten (1 flink hand)1 bakje garnalen (100 g)1 el sesamolie1 el arachideolie1 el rijstazijn1 tl Thaïse vissaus1 el sesamzaadjes Was de veldsla goed en meng met de sojascheuten en de garnalen.Roer een dressing van de rest van de ingrediënten en verdeel dit over de salade.Serveer eventue ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/roerei-met-garnalen
... Roerei met garnalen - Met dit recept maak je een omelet met een van de beste dingen die onze noordzee te bieden heeft: garnalen. Laat het smaken! - Bak de in stukjes gesneden peultjes kort in wat boter en zet ze apart. Klop de eieren los in een kom met de room. Breng ...
Kroepoek van aardappelschillen met kruidenmayonaise en pladijs | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/kroepoek-van-aardappelschillen-met-kruidenmayonaise-en-pladijs-0
... n in koolzaadolie, voeg een takje tijm toe en voor de liefhebbers een klontje boter. Kruid met viskruiden. Kroepoek: mix de droge kroepoek fijn samen met de Tex Mex, komijn en kurkuma. Blancheer de aardappelschillen gedurende 2 min in kokend gezouten water en dep ze droog. Haal ze door losgeklopt eiwit, dan door de kroepoek en vervolgens in de friteuse. Serveer alles op het bordje en werk af met natuurlijk verse tuinkruiden. Ingrediënten aardappelschillen (van jonge aardappelen) tuinkers komijn tex mex kruidenmengeling kurkuma 2 eiwitten koolzaadolie appelazijn aardappelkruiden of kruidenzout 1 el groentebouillon kroepoek 4 pladijsfilets ...
Kroepoek van ui met kruidige gehaktballetjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/kroepoek-van-ui-met-kruidige-gehaktballetjes
... kroepoek van ui met kruidige gehaktballetjes - Meng al de ingrediënten voor de kroepoek en kook tot alles gaar is. Mix fijn. Smeer dun uit op een bakplaat en laat drogen gedurende een aantal dagen op een warme plaats. Breek en frituur daarna krokant in een friteuse. Pel ...
https://www.prinsessenboontjes.be/post/kroepoek-met-zalmtartaar
... het lekker vind.Zet het in de koelkast met een folie over tot je het gebruikt.Doe mbv een klein lepeltje een schepje zalm op een kroepoek.Leg er een paar sprietjes bieslook en wat rode ui op.Geniet.Stap voor stap foto's Tips: Deze zijn het lekkerst en meest krokant als je ze nog vers kan maken. Ze zijn het lekkerst als ze nog krokant zijn.Als je het toch van tevoren wil maken:Doe de zalmtartaar in een klein glaasje. Leg er op het einde een kroepoek op.Maak een lepelhapje van de zalmtartaar en leg daar de kroepoek bij.Doe de zalmtartaar in een mooi kommetje met een lepeltje. Zet er een kommetje met kroepoek bij. Dan kunnen ze het zelf maken.Bereidingstijd:Dit lekkers zet je op 5 minuten op tafel. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/fluwelen-vissoep
... Fluwelen vissoep - Door wat room toe te voegen wordt deze vissoep fluweel zacht. Werk af met verse garnalen en mosselen uit de Noordzee. - Was de wortelen en de prei maak ze schoon en snijd in stukken of ringetjes. Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesneden groenten ...
Salade van asperges, garnalen, venkel en Granny Smith | VTM Koken
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/salade-van-asperges-garnalen-venkel-en-granny-smith
... mith in brunoise. Meng de Chardonnay azijn druivenpitolie en gehakte dille onder de venkel. Kruid met peper en zout. Frituur de kroepoek. Schil de asperges. Stoom de kopjes. Bak de rest van de asperges kort aan in de pan. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snij in stukjes. Brand met een bunsenbrander. Giet de olie door een zeef. Dresseer alle ingrediënten op het bord. Ingrediënten olie van garnaalkoppen 400 g ongepelde grijze garnalen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn ½ ui 1 teen look zout cayennepeper een flinke scheut arachideolie voor de snijbonen 500 g snijbonen 20 g chardonay azijn peper en zout olijfolie voor de saus een handvol spinazie peper en zout olijfolie voor de garnituur 10 g sushi azijn 10 garnalen kroepoek (om zelf nog te frituren) 1 avocado voor de brunoise van appel en venkel 1 Granny Smith appel ½ venkel peper zout olijfolie 1 eetlepel chardonay azijn ¼ bot dille een scheut ...
Ijspraline van venkel, parmaham, kroepoek van venkel en rijst, langoustines | VTM Koken
https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/ijspraline-van-venkel-parmaham-kroepoek-van-venkel-en-rijst
... Ijspraline van venkel, parmaham, kroepoek van venkel en rijst, langoustines - Ijspraline: verwarm het water en voeg hieraan de gelatine toe. Al de andere ingrediënten mag je toevoegen en als ijs afdraaien. Je kan het ijs in een vormpje laten opstijven of serveren als ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/garnalenbisque
... Garnalenbisque - Met verse garnalen uit onze noordzee maak je de lekkerste garnalenbisque, een fluweelzacht soepje dat iedereen zal smaken. - Pel de garnalen schalen en koppen bewaren. Verhit boter in een pan voeg koppen en schalen toe. Bak 5 min. Stamp de koppen ...