Resultaten voor krieken opleggen alcohol

Gehaktballetjes met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gehaktballetjes-met-krieken

... Gehaktballetjes met krieken - Meng het gehakt met het ei en paneermeel en kruid met peper en zout. Rol er dikke ballen van en bak ze mooi bruin aan alle kanten, laat ze sudderen gedurende 15 minuten. Blus de pan met het sap van de krieken, doe er het maiszetmeel bij. ...

Clafoutis met krieken | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/clafoutis-met-krieken

... Clafoutis met krieken - Giet de room en de melk in een kom. Voeg de eieren en de suikers toe en roer goed door met een garde. Doe de bloem in een andere kom. Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem, terwijl je roert met een garde. Voeg een scheutje Kirsch toe. ...

Receptjes.be - Recepten - Hoofdgerechten - Frikandellen met Krieken (Belgisch)

http://www.receptjes.be/recept_frikandellen_krieken.html

... ken (Belgisch) Ingredienten Voor 2 Personen: - 500 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - peper en zout - muskaatnoot - 1 pot ontpitte kriekenBereidingswijze Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en wat peper, muskaatnoot en zout. Maak er balletjes van zo groot als een ping-pong balletje. B ...

Receptjes.be - Recepten - Dessert en Gebak - Kwark met Krieken

http://www.receptjes.be/recept_kwark_krieken.html

... ieken Ingredienten Voor 8 Personen: - 1/2 L halfvolle platte kaas - 4 eieren - 100 g bloemsuiker - 20 cl room - 1 bokaal noordkrieken 400 g - 60 g kristalsuiker - 10 g vanillesuiker - 1 koffielepel vanillepudding Bereidingswijze Scheid de eigelen van het eiwit. Klop de room ...

Receptjes.be - Recepten - Soepen - Truiense Kriekensoep

http://www.receptjes.be/recept_truiense_kriekensoep.html

... se Kriekensoep Truiense Kriekensoep is een Limburgs streekgerecht uit Sint Truiden. Ingredienten Voor 4 Personen: - 1 kg ontpitte krieken - 200 gr griessuiker - 2 dl water - 1 pijpje kaneel - 2 eetlepels Limburgse jenever - 1 koffielepel maiszetmeelBereidingswijze Doe de kri ...

Amandelkoekjes met 'boerenjongens' | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/amandelkoekjes-met-boerenjongens

... Amandelkoekjes met 'boerenjongens' - Verwarm de oven op 190° Meng de bloem met de suiker, het zout en de eieren. Snijd de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Vermeng het merg in het deeg. Meng er vervolgens de amandelen ...

Kriekenclafoutis | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kriekenclafoutis

... n garde. Doe de bloem in een andere kom. Giet het mengsel beetje bij beetje bij de bloem, terwijl je roert met een garde. Laat de krieken goed uitlekken. Doe de krieken in een anti-kleef taartvorm en giet het deeg erover. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 à 35 minuten. Laat de clafoutis afkoelen. Versier met poedersuiker. Ingrediënten vanillesuiker 1 bokaal kr ...

Receptjes.be - Recepten - Hoofdgerechten - Kipfilet met Krieken

http://www.receptjes.be/recept_kipfilet_krieken.html

... iter rode wijn - 2 gesnipperde sjalotten - 1 stukje citroenschil - 1 mespuntje nootmuskaat - 1 mespuntje kaneel - 100 gr ontpitte krieken - 1 eetlepel groene peperbolletjes op nat - 2 kippenfilets - 1 koffielepel bloem - 60 gr boter - zoutBereidingswijze Verhit in een kookpan de gevogeltefond met de rode wijn. Voeg er de sjalotten en het citroenschilletje bij. Breng aan de kook. ...

Wildstoverij met kriek | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/wildstoverij-met-kriek

... in aan alle zijden. Schroei mooi dicht. Voeg er de fijngesneden uien, suiker en bloem bij. Blus met het kriekbier, het sap van de krieken en water. Voeg er de PH Rundsbouillon bij, samen met de tijm, laurier en balsamicoazijn. Laat 1½ tot 2 uur sudderen (indien nodig wat water bijvoegen). Voeg er de krieken ...

Lekker bakken: Kriekentaart met vanillepudding | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/lekker-bakken-kriekentaart

... lepudding poeder toe. Doe de vanillesuiker en 50 gr kristalsuiker erbij en roer door. Laat dit afkoelen in de koelkast. Scheid de krieken van het sap. Doe het maiszetmeel en 100 gr suiker bij het sap (2dl) en roer goed door. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg hem in een vaste taartvorm. Prik er gaatjes in met een vork en snij de overtollige randen af. S ...