Resultaten voor kreeftenfond
Scampi in kreeftensaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-kreeftensaus
... boter in. Laat de pan goed warm worden en bak dan de scampi langs beide zijden. Blus met cognac en de kreeftenbisque. Voeg ook de kreeftenfond toe en laat even opkoken. Voeg een beetje room toe en werk af met peterselie. Ingrediënten peterselie 2 dl room 1 dl Cognac 8 el kreeftenbisque 2 dl kreeftenfond 24 grote scampi ...
Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/sint-jacobsnootjes-met-kreeftenjus
... rest van de venkel. Voeg de steranijs, laurier en de tomatenpuree toe. Laat alles 5 minuten stoven. Blus met de pastis en voeg de kreeftenfond toe tot alles onderstaat. Kruid met peper en zout. Laat rustig inkoken tot 1/3de. Bak in een anti-kleefpan de sint-jacobsnoten op een hoog vuur in de helft boter, de helft olijfolie. 1 minuut aan elke zijde en kruid ze af met peper en zout. Zeef de saus. Druk goed aan, zodat alle smaken in de jus terechtkomen. Dep de venkel af. Doe een bodempje van de fijngesneden venkel in een diep bord, ...
King crab met een jus van schaaldieren | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/king-crab-met-een-jus-van-schaaldieren
... gnons, het gesnipperd teentje look en de tomatenpuree. Blus af met cognac en Noilly Prat en flambeer. Zet alles onder met Lacroix kreeftenfond. Laat reduceren tot 1/3de. Voor de pasta: doe wat olijfolie in een ruime pot, en stoof het sjalotje hierin glazig en voeg het fijngesneden chilipepertje toe. Voeg de voorgekookte pasta toe en roer goed om. Kruid bij met het currypoeder, peper en zout. Werk af met fijngehakte krulpeterselie. De schaaldierenjus zou al mooi ingekookt moeten zijn, voeg nu de room toe en laat opnieuw even inkoken. Zeef het geheel, druk zeker nog eens goed aan. Werk af met een klontje boter: roer door de saus tot de boter mooi opgelost is. ...
Kreeft met schorseneren en kaviaar - Recept | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/recept/kreeft-met-schorseneren-en-kaviaar
... reeften (900gr) : 2 water : 5 l zeezout : 170 gr suiker : 250 gr steranijs : 2 schorseneren : 1 kg melk : 1 l citroen : 1 Lacroix kreeftenfond : 2 dl zure room : 1 dl Belgische kaviaar : 30 gr peper zout lichtbruin brood : 4 sneetjes Directions: 1. Breng het water aan de kook met het zeezout, suiker en steranijs. Voeg de kreeften toe aan het kokend water, neem de kom van het vuur en laat alles afkoelen. 2. Schil de schorse ...
http://saskookt.blogspot.be/2012/12/fonds-van-lacroix.html
... k Lacroix, dat je in de meeste supermarkten vindt. Het wordt verkocht in zes verschillende smaken: wildfond, visfond, runderfond, kreeftenfond, kalfsfond en gevogeltefond. Opgelet: niet elke fond is glutenvrij! Je kan fond voor allerlei soorten gerechten gebruiken en ik kijk er al naar uit om enkele van de suggesties op de website van Lacroix uit te proberen. Ze hebben zelfs aan een heus feestmenu gedacht, dus als je nog geen idee hebt wat je klaar moet maken met Kerst of Oudejaarsavond, kan je daar zeker eens een kijkje gaan nemen. Als je aan al die recepten nog niet genoeg hebt, heb ik ook eens door mijn blogarchief gegrasduind op zoek naar recepten waarbij je deze fonds perfect zou kunnen gebruiken. En als jullie zelfs nog ideeën hebben of een recept willen delen, dan kan dat uiteraard in de reacties onder dit bericht! Visfond: - risotto met scampi's en erwten - kreeftensoep - risotto met courgette en garnalen - noedels met kabeljauw en paksoi Wildfond: - paddenstoelenrisotto Runderfond: - cottage pie - vleesjus - Luikse gehaktballen - moussaka Gevogeltefond: - vol-au-vent - wok met kip en spitskool - curry met kip en aardpeer - varkenshaas met sinaasappel Kalfsfond: - cranberrysaus met porto Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook ...
http://saskookt.blogspot.be/2012_12_01_archive.html
... k Lacroix, dat je in de meeste supermarkten vindt. Het wordt verkocht in zes verschillende smaken: wildfond, visfond, runderfond, kreeftenfond, kalfsfond en gevogeltefond. Opgelet: niet elke fond is glutenvrij! Je kan fond voor allerlei soorten gerechten gebruiken en ik kijk er al naar uit om enkele van de suggesties op de website van Lacroix uit te proberen. Ze hebben zelfs aan een heus feestmenu gedacht, dus als je nog geen idee hebt wat je klaar moet maken met Kerst of Oudejaarsavond, kan je daar zeker eens een kijkje gaan nemen. Als je aan al die recepten nog niet genoeg hebt, heb ik ook eens door mijn blogarchief gegrasduind op zoek naar recepten waarbij je deze fonds perfect zou kunnen gebruiken. En als jullie zelfs nog ideeën hebben of een recept willen delen, dan kan dat uiteraard in de reacties onder dit bericht! Visfond: - risotto met scampi's en erwten - kreeftensoep - risotto met courgette en garnalen - noedels met kabeljauw en paksoi Wildfond: - paddenstoelenrisotto Runderfond: - cottage pie - vleesjus - Luikse gehaktballen - moussaka Gevogeltefond: - vol-au-vent - wok met kip en spitskool - curry met kip en aardpeer - varkenshaas met sinaasappel Kalfsfond: - cranberrysaus met porto Geen opmerkingen: Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook ...