Resultaten voor kookprogramma s

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012_02_01_archive.html

... . Een recept van Nigel Slater. Ken je deze Engelse tv-kok en kookboekenschrijver al? Hij heeft mijn culinaire hart gestolen. Zijn kookprogramma's lijken wel een levensechte vertaling van het charmantste kookboek uit mijn kast. Alles klopt. Room verschijnt in een old-fashioned glazen fles, zijn appeltaart blinkt rustiek. En heeft hij een wortel nodig, dan trekt hij die gewoon even uit zijn jaloersmakende tuin vol groenten, bloemen en kruide ...

Spaghetti carbonara van Rick Stein - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/spaghetti-carbonara/spaghetti-carbonara-rick-stein

... kommen en strooi de rest van de kaas erover. Persoonlijke noot'Ik voelde me een beetje beschaamd toen ik vorig jaar keek naar een kookprogramma, waarin ik Steve Manfredi, een Italiaanse chef-kok in Australië, hoorde spreken over carbonara. "Romeinen zullen hiervoor nooit een andere kaassoort dan pecorino Romano gebruiken, en room is uit den boze." Tot dat moment had ik onbekommerd Parmezaanse kaas en room gebruikt. Toch denk ik dat hij wel gelijk heeft. Sinds ik zijn voorbeeld volg, is mijn carbonara pittiger. Maar ik moet zeggen dat belegen Sardijnse pecorino het resultaat nog pittiger maakt.' - Rick Stein KookboekHet recept 'Spaghetti carbonara van Rick Stein' is afkomstig uit het kookboek... Rick Stein's mediterrane odysseeRick SteinVan welke hoek je het Middellandse Zeegebied ook benadert, altijd weer kom je een nieuwe wereld binnen. Op zijn nieuwste culinaire Odyssee doet Rick Stein vele... lees verder© Tirion Uitgevers. ...

Uit de keuken van Levine: 24Kitchen: Kaneelbollen/Kanelbullar

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/10/24kitchen-kaneelbollenkanelbullar.html

... veel huiskamers 24 uur per dag en 7 dagen per week te ontvangen. 24Kitchen biedt dagelijks nieuwe afleveringen van verschillende kookprogramma’s, altijd boordevol inspiratie. De recepten zijn gezond, worden bereid met verse producten, en worden duidelijk uitgelegd zodat iedereen thuis kan meekoken.Eén van de eerste programma's die ik zag was The Taste of ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2012/02/pompoen-linzenstoof-met-zure-room.html

... . Een recept van Nigel Slater. Ken je deze Engelse tv-kok en kookboekenschrijver al? Hij heeft mijn culinaire hart gestolen. Zijn kookprogramma's lijken wel een levensechte vertaling van het charmantste kookboek uit mijn kast. Alles klopt. Room verschijnt in een old-fashioned glazen fles, zijn appeltaart blinkt rustiek. En heeft hij een wortel nodig, dan trekt hij die gewoon even uit zijn jaloersmakende tuin vol groenten, bloemen en krui ...

Uit de keuken van Levine: Mon Chou en een workshop bij restaurant Sucre

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/monchou-en-een-workshop-bij-restaurant.html

... linkend schone keuken met genoeg werkplek voor iedereen, wat een weelde! Het voelde aan alsof ik beland was in één of ander kookprogramma en ik een onmogelijke opdracht moest vervullen. Gelukkig kwam ik er al gauw achter dat Peter niet zo’n chagrijnige bullebak van een chef is die je regelmatig op de tv ziet voorbijkomen! Nee, met veel geduld legde hij ieder groepje alles uit en als er iets mis dreigde te gaan of je had vragen dan stond hij bijna direct naast je.Instructies van chef Peter en bepalen wie wat doet Met Kelly, Emma en Stephanie vormde ik een groepje en samen maakten wij een cheesecake. “Huh, een cheesecake?” hoor ik jullie denken. “Is dat niet wat gewoontjes?”. Nee dus! De cheesecake van chef Peter is verre van gewoon. Zijn cheesecake, één van zijn signature dishes, bestaat uit zeven onderdelen. Alle onderdelen worden apart gemaakt en ook bijna allemaal apart opgediend. Na bestudering van het in korte zinnen opgeschreven (en bij navraag soms niet helemaal correcte) recept en het maken van een taakverdeling gingen we snel aan de slag. Belangrijk detail: ieder recept, hoe kort soms ook, begint met: alles eerst afwegen.Het suikerdeeg is klaar om gebakken te worden Ook de anderen waren inmiddels aan de slag. Er werd geroerd, geklopt, gekookt, gemarineerd en gebakken dat het een lieve lust was. De keuken veranderde, althans zo leek het, langzaam in een chaos. Iedereen liep door elkaar heen en zocht ingrediënten bij elkaar, weegschalen werden van elkaar geleend, eiwitten werden stijf geklopt, champagne werd ontkurkt, chocolade werd au bain marie gesmolten, citroenen en sinaasappels werden geschild, suikerwater werd afgemeten, de ovens gingen open en dicht en alle potten, pannen, schalen, maatbekers, gardes en noem maar op werden tussendoor steeds in de spoelkeuken afgewassen. Ik leerde nieuwe ingrediënten kennen zoals algin, citras en calcic. Waarschijnlijk gebruik ik ze nooit meer, maar ik weet nu in ieder geval dat ze bestaan. Koken in een vreemde keuken is best lastig, maar uiteindelijk waren dan toch alle onderdelen voor de vier desserts klaar of stonden op te stijven in de koelkast of de vriezer. Terwijl wij even konden bijkomen en een drankje dronken werd de keuken door chef ...