Resultaten voor koken met sofie

Frambozen-rozenconfituur van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frambozen-rozenconfituur-van-sofie

... kookvocht met het sap van de citroen. Breng terug aan de kook met pec, likeur en suiker toe. Schuim af. Laat maximum 1 minuut doorkoken. Neem van het vuur. Vul de potten op. Sluit af en laat rusten. Ingrediënten 5 rozen (onbespoten) ½ citroen 1 l rozenwater 1 kg frambozen 2 zakjes pec 1 kg fijne suiker 1 shotglas bosaardbeienlikeur ...

Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vruchtenwater-met-munt-en-limoen-uit-de-keuken-van-sofie

... Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van sofie - Was de limoen. Snij in schijfjes.  Giet het plat water in een kan. Voeg de schijfjes limoen en takjes munt toe.  Ingrediënten 1 l water 2 limoenen 1 handvol munt ...

Hapje met vijg, gegrilde perzik, bresaola en feta | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/hapje-met-vijg-gegrilde-perzik-bresaola-en-feta

... Hapje met vijg, gegrilde perzik, bresaola en feta - sofie komt een week lang langs bij Annelien Coorevits. Samen koken ze de lekkerste gerechten. Op dinsdag halen ze de barbecue boven. Tijdens het wachten maken ze dit lekker hapje.Sofie en Annelien grillen ook een lekker ...

Detoxdrankje van Eva Daeleman en Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/detoxdrankje-van-eva-daeleman-en-sofie

... Detoxdrankje van Eva Daeleman en sofie - Doe het sap van de halve citroen, de ahornsiroop, de cayennepeper en het zout in een glas.  Vul op met plat water. Ingrediënten ½ citroen 1 mespunt cayennepeper 1 groot glas plat water 1 snuifje zout 1 el ahornsiroop ...

Havermout met blauwe bessen en dadels van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/havermout-met-blauwe-bessen-en-dadels-van-sofie-dumont

... Havermout met blauwe bessen en dadels van sofie Dumont - Laat de havermout weken in de melk de avond voordien. Breng de dag erna kort aan de kook en laat afkoelen. Snij de dadels overlangs in vier en verwijder de pit. Werk de havermout af met dadels, cashewnoten, yoghurt ...

Worteltaart met limoen-roomkaastopping | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/worteltaart-met-limoen-roomkaastopping

... . Plaats in de oven. Bak 60 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven.  Maak nu de topping.    Laat 100 gram rietsuiker koken met 100 gram water. Rasp 1 limoen. Doe de zeste onder de siroop. Voeg zaadjes van zes gedroogde lavendelbloemetjes toe. Laat 2 minuutjes koken.  Meng de kaas met 4 eetlepels siroop.  Haal de taart uit de oven. Laat volledig afkoelen. Bestrijk met de topping. Werk af met walnoten en Sweet Mix Amaretto. Ingrediënten voor de taart 3 eieren 80 g bloem 80 g volkorenbloem 1 tl bakpoeder 1 tl kaneel ½ tl kruidnagel 225 ml zonnebloemolie 270 g rietsuiker 50 g walnoten 50 g kokospoeder 140 g wortelen 2 el Sweet Mix Amaretto voor de topping 200 g roomkaas 1 limoen 100 g rietsuiker 100 g water 6 lave ...

Chocoladebrownie full option | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/chocoladebrownie-full-option

... Chocoladebrownie full option - Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 250 gram boter met 250 gram pure chocolade en 200 gram suiker smelten in een pan. voeg hier al roerend 7 eieren aan toe. Wrijf de bodem van de bakvorm in met bloem en giet de chocoladebrownie in de ...

Gekonfijte pompelmoesreepjes in donkere chocolade | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gekonfijte-pompelmoesreepjes-in-donkere-chocolade

... g. Pers het sap van de pompelmoezen uit en zet op het vuur met dubbel zoveel suiker. Laat de pompelmoesreepjes hierin +/- 10 min. koken tot glazig en laat ze vervolgens uitlekken op een rooster. Dompel de pompelmoesreepjes in de gesmolten chocolade. Haal vervolgens de helft van de gekonfijte pompelmoesreepjes door de cocos, de andere helft door de sweet mix caramel. Ingrediënten 4 roze pompelmoezen 1 kg suiker 400 gr donkere cho ...

Brusselse wafels van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/brusselse-wafels-van-sofie

... alles af. Smelt de boter. Laat afkoelen. Splits de eieren in de dooiers en wit. Laat het water en de melk opwarmen. Het mag niet koken, maar moet enkel lauwwarm zijn. Verkruimel de gist in dit mengsel. Los het op. Voeg de dooiers toe aan de melk. Meng de melk met de bloem. Klop alle klonters weg.  Voeg een snuifje zout toe. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het opgeklopte eiwit in twee keer onder het beslag. Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uu ...

Scampi’s in looksaus van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/scampis-in-looksaus-van-sofie

... Scampi’s in looksaus van sofie - Voor Jacques kan er niet genoeg look zijn. Scampi in looksaus is voor hem dan ook één van de beste gerechten. sofie maakt het graag met hem opnieuw. Pel de scampi. Maak een nsnijding in de rug. Verwijder het darmkanaal. Hou eventueel ...