Resultaten voor keken

Uit de keuken van Levine: Door de mand gevallen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/01/door-de-mand-gevallen.html

... eel verkouden vriendin. Zij houdt net als ik van koken en lekker eten en daarover praten is ons favoriete gespreksonderwerp. Snel keken we in elkaars mandje, nieuwsgierig naar wat de ander zou gaan kokkerellen. Oeps ........In mijn mandje: 1 diepvriespizza (voor mij), 1 bakje kant-en-klare bami goreng met kipsaté (voor mijn echtgenoot) en een paar biertjes (om die "overheerlijke" bami mee weg te kunnen spoelen).In haar mandje: blokjes kipfilet die duidelijk bevroren waren geweest en een onduidelijk pakje om samen met die kipfilet een Indiaas gerecht mee te maken.Haha, vielen wij even door de mand! Grinnekend hebben we elkaar beterschap èn smakelijk eten gewenst .....Dit voorval overkwam mij gisteravond, vandaa ...

Voorbij het einde van de wereld

http://kamelenvoer.blogspot.com/2013/01/voorbij-het-einde-van-de-wereld.html

... or deze koning van de zee hadden we nog een klein plekje overgelaten. Vol trots kwam de Chinese man hem binnenbrengen. Sprakeloos keken we naar het monster op de schaal. Ik porde er even in met mijn chopstick. Is dat kaas, vroeg ik de man. Ja, knikte hij vrolijk. Er droop een grijze smurrie over de halve schalen van het beest. En dat? Mushroom, knikte hij weer. Cream of mushroom. Allemaal keken we hem niet begrijpend aan. Hij rende terug naar de keuken en kwam aanzetten met een blikje. Cream of mushroom, toonde hij trots. Aahh, knikten wij toen allemaal verbaasd. Cream of mushroom. Natuurlijk. Beleefd veinsden we interesse en de man legde uit hoe je dit pronkstuk maakte. Je snijdt de kreeft in twee helften, schept het vlees uit de kreeft en snijdt het fijn. Dan roer je in een pannetje het kreeftenvlees door de inhoud van het blikje cream of mushroom. Je doet er nog een handvol bloemkoolroosjes bij en, vooruit, een handje champignons. Je propt alles terug in de kreeft, overlaadt het met een flinke lading kaas en zet het geheel onder de gril. Voilà. Stralend keek de man ons aan. Wij knikten weer. Beleefd aten wij, met lange tanden, de kreeft. Bij het afrekenen bleek hij meer te kosten dan al het andere eten bij elkaar. De moraal van dit verhaal? Ga vooral naar dit restaurant voorbij het einde van de wereld. Maar pas op voor de kreeft. Niet geënthousiasmeerd door dit recept? In Penang, dat op een steenworp van Thailand ligt, kun je ook heerlijk Thais eten. Zoals bijvoorbeeld deze pittige, friszure salade. Voor deze sal ...

Eetplezier: Notenkoek

http://eetplezier.blogspot.be/2011/12/notenkoek.html

... sieur, kreeg ik zo’n 20 jaar geleden het hierna volgende recept voor notenkoek. Man en ik waren destijds bij hem in huis en wij keken toe hoe hij de koek maakte en vervolgens bakte in zijn oven. So far so good, zou je denken. Ware het niet dat monsieur Nicolas het spreekwoord “met de Franse slag” wel erg veel eer aandeed. Zijn keukentje leek verdacht veel op die van Malle ...

Piemontese tagliatelle met eisaus | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/piemontese-tagliatelle-met-eisaus/

... vertegenwoordigd: de Nederlandse bewoners van een vouwcaravan tegenover ons zetten gisteravond hun pasta op met koud water en keken na een half uurtje eens wat er van terecht was gekomen. Hondenvoer, mag ik aannemen. Tagliatelle in salsa d’uovo, ofwel Piemontese tagliatelle met eisaus: snijd de ansjovisjes fijn. Het lekkerst is om ansjovis in zout te kopen en die zelf met je vingers van hun graatje te ontdoen en even te spoelen onder de kraan, maar in Nederland is vrijwel alleen ansjovis in olie te koop. Snijd de mozzarella, in kleine blokjes. Van mozzarella zijn treurige en verheffende versies te koop. Neem iets goeds, van buffelmelk, di bufala. Meng met de eidooiers en de ansjovis. Kook de tagliatelle in ruim water met genoeg zout. Smelt ondertussen de boter in een braadpan of koekenpan. Giet de pasta af maar bewaar een kopje kookwater. Meng de pasta in de boterpan met het ei-mozzarellamengsel op laag vuur. Ga door met husselen tot de mozzarella smelt en draden maakt en het ei sauzig wordt. Gebruik ondertussen zonodig wat kookwater om de smeuïgheid te bewaren. De smaak is mild en subtiel. Wie meer pit wil draait met de pepermolen en geeft er wat Parmezaanse kaas bij. Piemontese tagliatelle met eisaus voor 4: 500 gram tagliatelle 3 ansjovissen op zout, of 6 filets in olie 3 eidooiers 100 gram mozzarella ...

Vis met spinazie, prei en sumac | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/vis-met-spinazie-prei-en-sumac/

... e schuin in de aarde aan de rand van een laaiend vuur, in een speciaal schuurtje met een gat in het dak. Wij zaten er omheen en keken hoe de houtingen en wij gegaard en gerookt werden. Na een half uur, met tussentijds wat keren, pulkten we het vlees zo van de graat. Fantastisch! En net als vorige week moet ik meedelen dat het voor deze ervaring helaas onvermijdelijk is dat je je persoonlijk naar Zweeds Lapland verplaatst. Naar hotel Kukkolaforsen bij Haparanda. Mooie vis trouwens, houting. Door wat gedoe met ijstijden komt hij zowel in de Oostzee als in de Alpenmeren voor. En ooit ook bij ons; vandaar dat we  er een naam voor hebben. Maar ik heb iets anders, iets net zo briljants! Mijn buurt-Dekamarkt verkoopt opeens handgehengelde kabeljauw. Duurzamer kan niet. Een club beroepshengelaars vaart dagelijks vanaf IJmuiden de zee op, vist op zeebaars en vriest de bijgevangen kabeljauw in voor Deka. Om te snikken zo mooie ...

Cactus en draak voor ontbijt, iemand?

http://kamelenvoer.blogspot.com/2013/01/cactus-en-draak-voor-ontbijt-iemand.html

... udententijd, waarin de nuldejaars (de ?feuten?, jaja, ook ik was er ooit zo een) tijdens een ontbijt de smakelijkste delicatessen keken voorgezet. Oesters, mosselen, haring. Ontzet keken ze naar het lekkers, en niemand had honger. Behalve ik, de ouderejaars die helemaal niet hoefde, die thuis al lang ontbeten had. Met smaak at ik al het versmaadde op. De buffetten in Aziatische hotels en resorts zijn voor mij een feest. Waar het ontbijt in Europa voor de gluten mijdende medemens een probleem kan zijn, is het in Azië puur genieten. In Azië is er niet zo veel verschil tussen lunch, ontbijt of avondeten. Bij allemaal is de basis rijst. En hartig. I ...

Geroosterde auberginesoep met venkel - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/geroosterde-auberginesoep-met-venkel/

... Als basis gebruikte ik het boek TLV vegan van Jigal Krant. Het eerste boek uit de serie TLV was al een musthave. Dus vol spanning keken we uit naar het vervolg op TLV: TLV vegan. Zoals je gewend bent: gevatte teksten, sfeerbeelden van Tel Aviv en authentieke recepten zonder poespas. Tijdswinst Toen ik de bereidingstijd van deze soep zag, werd ik licht afgeschrikt. Immers is hier in huis soep juist iets wat we vaak eten als we weinig tijd en/of weinig zin om te koken hebben. Ik kan je vertellen, het is de bereidingstijd dubbel en dwars waard. Je zou het recept kunnen verdubbelen en dan een portie kunnen invriezen. Heb je toch wat tijdswinst ;-). Soep met een verrassende toevoeging De sinaasappel in het recept is echt een must, deze g ...