Resultaten voor hersensaus

Jeroen Meus - Mosselen à la nage, rundertartaar met rode biet, kipkap en hersensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-a-la-nage-rundertartaar-met-rode-biet-kipkap-en-hersensaus

... Mosselen à la nage, rundertartaar met rode biet, kipkap en hersensaus - Kerstmis is in zicht! Naar jaarlijkse gewoonte kookt Jeroen de pannen van het dak. Hij opent het Nationale Kerstmenu met drie feestelijke hapjes op basis van traditionele streekproducten. Dat ...

Recept voor varkenspootjes met hersen- en charcutièresaus | njam!

http://www.njam.tv/recepten/varkenspootjes-met-hersen-en-charcutieresaus

... goed aan. Vet een ovenschaal in met een klontje boter en leg de pootjes erin. Grill 15 minuten in de voorverwarmde oven. maak de hersensaus: Week de hersenen 1 uur in koud gezouten water. Breng aan de kook in een weinig water samen de kruiden, 1 doormidden gesneden ajuin, 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels bloem. Laat 10 minuten sudderen, haal uit het water (giet het kookvocht nog niet weg) en laat afkoelen tussen twee borden met een gewicht op. Verwijder de vliesjes. Snipper de halve ajuin fijn en doe samen met de hersenen in een maatbeker. Voeg de rest van de bloem, azijn en 4 eetlepels kookvocht toe en mix tot een mooi gebonden saus. Doe er eventueel nog een extra lepeltje bloem bij wanneer de saus niet genoeg gebonden is. Laat opstijven in de koelkast. maak de charcutière: Stoof de sjalotten glazig in een klontje boter. Doe de tomatenpuree erbij en roer door. Laat wat boter smelten in een kookpot, voeg de sjalotten t ...