Resultaten voor haringfilets

Gebakken haring | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-haring

... in boter en kruid met peper en zout. Voeg de azijn eraan toe en laat even inkoken. Voeg er vervolgens de room aan toe. Rol nu de haringfilets in het paneermeel. Doe olijfolie in de pan en bak de haringfilets kort aan. Voeg op het einde de garnalen bij de groenten en dien op met de haring. Ingrediënten 250 gr gekookte aardappelen 4 haringfilets 1 ui 1 rode paprika 1 groene ...

Recept voor paté van jonge haring met basilicum | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pate-van-jonge-haring-met-basilicum

... lender het geheel en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe het mengsel in de patévorm en dek af met de 4 resterende haringfilets. Bak de paté 30 minuten in de oven. De paté is klaar wanneer hij stevig aanvoelt als je erop drukt. Laat afkoelen en zet een nachtje in de koelkast. serveer: Serveer met krokante toast. Ingrediënten voor een terrine van 1 kg 11 haringfilets 1 elolijfolie 700 gaardappelen 120 ggerookt spek, in blokjes 2 uien, gesnipperd 50 mlwhisky 1 handvol basilicumblaadjes, grof gesneden 3 eieren, losgeklopt peper - zout - nootmuskaat extra: patévorm ...

Recept voor zweedse visspiesjes met rode bessen | njam!

http://www.njam.tv/recepten/zweedse-visspiesjes-met-rode-bessen

... op de prikkers en leg 1 minuut op de hete rooster. serveren: Lekker bij de apero! Ingrediënten voor 4 personen 2 verse haringfilets, in 4 gesneden 100 gverse zalmfilet, in blokjes van 1,5 cm 10 rivierkreeftstaartjes 100 grode bessen voor de marinade: 1 zoete ui 5 kruidnagels 1 laurierblad 1 sinaasappel, het sap 1 dlazijn 2 elhoning 1 dlwater versgemalen zwarte peper extra: lange satéprikkers ...

Jeroen Meus - Bakharingen en geplette aardappelen met witte asperges en postelein - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bakharingen-en-geplette-aardappelen-met-witte-asperges-en-postelein

... ang en roer ze door de geprakte aardappelen met sjalot. 10. Smelt een klont boter in een braadpan op een matig vuur. 11. Kruid de haringfilets met versgemalen peper en wat zout. 12. Leg de visfilets op de velzijde in de hete boter. Druk ze even aan met een spatel zodat het visvel bakt en de filets niet spontaan opkrullen. Zet het vuur na een minuut wat zachter en laat de vis rustig garen, van onder naar boven. Lepel er af en toe wat braadvet overheen. (Na 3 tot 4 minuten zijn de haringfilets wellicht voldoende gebakken.) 13. Leg de gebakken haring op een bord en schep de kappertjes in de pan. Voeg ook wat citroensap toe. Laat alles even sissen en zet de pan weg van het vuur. 14. Meng de fijne postelein door de aardappelbereiding en laat de blaadjes wat warmte opnemen. 15. Serveer iederen een schep geprakte aardappelen met asperges en postelein. Leg er enkele kopjes van de asperges bovenop, samen met gebakken haringfilets en lepel er kappertjesboter overheen. ...

Haring met krokante groentjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/haring-met-krokante-groentjes

... gerecht. De krokanten groenten houden het lekker fris. Ideaal voor tijdens de lente en zomer! - Verwijder de dikste graten van de haringfilets en snijd in kleine blokjes.Snijd de ui en courgette in kleine blokjes en bak met olijfolie. Kook de erwtjes in licht gezouten water en spoel kort met koud water.Voeg de erwtjes bij de groenten en kruid ...

Jeroen Meus - Gerookte haring en geplette aardappel met komkommer - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gerookte-haring-en-geplette-aardappel-met-komkommer

... l zal meteen beginnen roken. Doe dit in een goed verluchte ruimte, en denk aan eventuele rookdetectoren in huis. 6. Leg meteen de haringfilets op het rooster en plaats het deksel op de pan. Laat ze 10 minuten roken. (Wanneer je liever een volledig gare haringfilet eet, laat de vis dan 15 minuten roken.) 7. Opmerking: Indien je zelf een rookpan knutselt met een oude wok, leg dan een grote prop aluminiumfolie bovenop de houtschilfers of het rookmeel en plaats daarop het rooster. Vergeet ook het deksel niet. 8. Spoel de aardappelen en de komkommer. 9. Vul een kookpot met water en een snuif zout. Doe de vastkokende aardappelen in de pot en kook ze ongeschild gaar. 10. Schil de komkommer met een dunschiller. Snij de top en het steeltje eraf. 11. Snij de komkommer overlangs in lange kwarten en snij de waterige zaadlijsten eruit. 12. Snij elke reep vruchtvlees nu nog eens in de lengte door en snij de komkommerrepen vervolgens in piepkleine blokjes. 13. Spoel de bieslook en snipper de sprieten zo fijn mogelijk. 14. Giet de aardappelen af, zodra ze gaar zijn. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze voorzichtig. TIP: De aardappelen zijn heet, dus prik ze bv. op een vork om handiger te werken. 15. Doe de aardappelen in de pot en plet ze heel even. Schenk er een flinke scheut fijne olijfolie bij en roer. 16. Voeg dan de stukjes komkommer en de snippers bieslook toe. 17. W ...

Boterham met zure haring, rode biet en appel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/boterham-met-zure-haring-rode-biet-en-appel

... an rode biet op een boterham. Leg er wat frisse waterkers bovenop en eindig met de stukjes zure haring. Ingrediënten 4 opgelegde haringfilets 1 groot rode biet 1 stevige appel 5 zure augurken enkele takjes dille wat bieslook 1 el mayo 1 el zure room 1 el graantjesmosterd 1 el honing wat tabasco wat waterkers 4 dikke sneden roggebrood wat peper wat zout ...

Jeroen Meus - Leuvense boekstring - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/leuvense-boekstring

... gvin en snijd de vis los van de graat. Haal de resterende graatjes weg met een pincet. 9. Wrijf de filets in met olie. 10. Bak de haringfilets aan beide kanten op de barbecue. 11. Snijd dikke sneden brood en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Rooster ze aan beide kanten op de barbecue. 12. Doe de gemarineerde ui bij de komkommer met jalapeño. Werk af met een likje olijfolie. 13. Schep wat platte kaasdressing op het geroosterde brood. 14. Leg een handvol salade en een boekstring op de toast. ...

Jeroen Meus - Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-haring-geplette-aardappel-met-veldsla-kerstomaten-en-gefruite-uiringen

... toe aan de gestoofde sjalot en look. Voeg er een scheutje water aan toe en plet de aardappelen kort met een pureestamper.Kruid de haringfilets met peper en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de filets op de velkant op de hete grill.Snijd de gepelde ui in dikke ringen en haal de ringen uiteen.Doe de melk in een kommetje en de bloem in een ander kommetje. Haal de uiringen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de uiringen krokant in de frituurolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.Meng de veldsla, de zure room en het sap van een halve citroen onder de geplette aardappelen en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snipper de lente-ui fijn en meng hem tot slot onder de aardappelen.Schep de geplette aardappel op een schaal of een bord, leg er een gegrilde haring op en werk af met de gemarineerde kerstomaatjes en de gefruite uiringen. ...

Jeroen Meus - Gegrilde bakharing op roggetoast met appel, venkel en zure room - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-bakharing-op-roggetoast-met-appel-venkel-en-zure-room

... vis en dat maakt hem ideaal om op de barbecue te leggen.Deze barbecuebereiding kan je serveren als voor- of tussengerecht. In de haringfilets kan je hele fijne graten ontdekken. Deze kan je in principe opeten, maar wie dat wenst kan ze (mits een beetje geduld) verwijderen met een keukenpincet.Opmerking: Jeroen bereidt de barbecuegerechten op een houtskool-kogelbarbecue die toelaat om onder een deksel te grillen. De exacte bereidingstijden en de toepassing van bv. houtschilfers voor het roken van ingrediënten zijn afhankelijk van het type barbecue dat gebruik ...