Resultaten voor grissini
Jeroen Meus - Grissini met olijventapenade, geitenkaas en tonatosaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/grissini-met-olijventapenade-geitenkaas-en-tonatosaus
... eitenkaas en tonatosaus - Luchtige, krokante ‘soepstengels’ met drie fantastische dips – een perfect aperitiefgerecht. - De grissini Meng de bloem met de 00-bloem. Doe er de gist, een snuif zout en pizzakruiden bij. Giet er het lauw water en de olijfolie bij en kneed tot een soepel deeg. Ve ...
Broccolisoep met polenta-ricottaballetjes - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/broccolisoep/broccolisoep-polenta-ricottaballetjes
... se of oude kaas, geraspt snufje nootmuskaat zwarte peper, uit de molen voor de garnering rasp van een onbespoten citroen een paar grissini (soepstengels), eventueel olijfolie Bereiden Snijd van de broccolistronk ca. 150 g roosjes af voor de garnering, blancheer ze in flink gezouten kokend water, spoel ze af en leg ze opzij.Braad de uien aan in de olijfolie en fruit de knoflook hierna even mee. Voeg de achtergehouden broccoli en de rest van de ingrediënten toe en laat dit ca. 30 minuten koken. Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.Meng in een kom de ricotta, het ei, de polenta, de kaas en de kruiden en vorm hier met de hand kleine balletjes van. Kook deze in de gepureerde soep ca. 5 minuten mee.Serveer deze soep als voorgerecht met de geblancheerde broccoliroosjes, wat citroenrasp en grissini. Druppel er nog wat olijfolie over. Extra be ...
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kabeljauwfilets-met-rice-krispies-tartaarsaus-biercocktail-met-vedett-en
... Kabeljauwfilets met rice krispies & tartaarsaus, biercocktail met Vedett en grissinistengels met Parmaham - Voor het goed weekend van Maarten maakt Sofie krokante kabeljauw met tartaarsaus. De vis krijgt een jasje van rice krispies. Verder serveert ze hem homemade grissini's ...
Eenvoudige feesthapjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-feesthapjes
... boter. Voeg dille, een ui en limoen toe. Verdeel deze homogene bereiding over de ovenschaaltjes. Steek in elk schaaltje een half grissinistokje. Toastjes met geitenkaas – komkommer – walnoten: Besmeer de sneetjes brood met geitenkaas. Snijd ze in 4. Leg op elk toastje een dun komkommerschijfje en een halve gepelde walnoot. Toastjes met foie gras – vijgenconfituur: Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met wat vijgenconfituur. Snijd ze in 4, leg ...
Hartige panna cotta met bleekselderij en venkel - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/hartige-panna-cotta/
... voor een hartige panna cotta. Deze panna cotta heeft een prachtige groene, kerstige kleur en eet je als voorafje met bijvoorbeeld grissini. De panna cotta wordt gemaakt van bleekselderij wat voor een frisse smaak zorgt en venkelzaad voor extra diepte. De rest van de week deel ik nog meer kerst voorgerechten, hoofdgerecht, bijgerechten en desserts zodat je zelf lekker je eigen menu kan samenstellen. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan ook eens bij dit mix and match menu van vorig jaar! En kijk ook alvast eens hoe je je tafel stylet en hoe het nou eigenlijk 'heurt'. Instructies Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in kou water te weken Maak de bleekselderij stengels schoon en pureer ze, samen met de venkelzaadjes. Zeef het geheel en meng de groene sap met de room en melk in de pan. Breng op smaak met peper en zout. De pulp in de zeef gebruik niet niet. Verwarm de pan met inhoud op laag vuur. Zorg dat het net niet kookt. Draai het vuur uit. Wring de gelatineblaadjes uit en roer deze door het roommengsel heen. Laat enkele minuten afkoelen ...
http://eetplezier.blogspot.be/2014/09/the-jane-antwerpen.html
... en appetizer op tafel gezet. Het is een crème gemaakt van een 18 maanden oude Roeselaarse brokkelkaas. Erbij wat tuinkers en een grissini. Genietend van dit fijne startertje, kijk ik nog wat rond. Ik zie dat de bediening perfect op elkaar is ingespeeld en ook in de keuken (waar zich eens het altaar bevond) werkt de brigade rustig naast elkaar door. Dat is knap, want het lijkt me een ietwat beperkte ruimte. Maar kennelijk weet iedereen zijn plaats. Ook Sergio zelf is vandaag aanwezig. Omdat Man en ik er niet weg van zijn om veel alcohol te nuttigen zo vroeg in de middag, kiezen we ervoor om bij onze voorgerechten elk een bescheiden glas van de bij het eerste gerecht aanbevolen wijn te drinken. Gewoon, om toch de smaakcombinatie te ervaren. Voor mij een biologisch-dynamische Chablis, Chateau de Beru 2011. Manlief kiest de Riesling Dry 2013 uit de VS, Anthony Road Finker Lakes AVA. Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar deze wijn is uitzonderlijk licht van toon. Beide wijnen zijn prima, maar wel een paar graadjes te koud naar mijn zin. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de temperatuur van wijn altijd erg persoonlijk is. Door de meer dan correcte bediening wordt ons het principe van de lunch bij The Jane uitgelegd. Ze kennen hier 3, 5 of 7 voorgerechten. Wij kiezen voor 5. Mooi ertussenin. Omdat niet alles tot in detail omschreven staat op de menukaart, wordt er gevraagd of er nog producten zijn die we absoluut niet wensen te eten. Ik geef aan dat wild en rood vlees geen favorieten van me zijn en daar wordt, zo blijkt later, keurig rekening mee gehouden.Niet lang erna verschijnen drie amuses in grappig, gedeukt aardewerk, speciaal vervaardigd voor The Jane. In het bekertje een vitamineshot van ananas, groene appel, venkel, wortel en basilicum. E ...