Resultaten voor gratinschotel

Gratin van zeewolf met venkel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/romige-gratin-van-zeewolf-met-venkel

... otel. Giet de saus erover en bestrooi met kaas. Laat 15 à 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C.Haal de gratinschotel uit de oven. Werk af met de lente-ui en dille. Serveer meteen. ...

Recept voor varkenshaasje met achelse ambassadeurs | njam!

http://www.njam.tv/recepten/varkenshaasje-met-achelse-ambassadeurs

... ppelschijfjes samen met de fijngesneden ui, een geperst lookteentje, wat nootmuskaat, peper en zout beetgaar te koken. Doe in een gratinschotel en laat gratineren in de oven. Haal het varkenshaasje uit de pan, laat even rusten, giet het vet weg en deglaceer de pan met jus.   serveren: Zet de appel op het bord, giet er een beetje van de gesmolten boter over en doe de rest bij de saus. Snijd het varkenshaasje doormidden, schik naast de appel, giet er wat saus rond en serveer met de gratin. Ingrediënten per persoon +/- 200 gvarkenshaasje 3 gedroogde abrikozen 50 gAchelse Blauwe Grevenbroecker schimmelkaas voor de marinade: 2 elolijfolie 2 blaadjessalie 1 takjemarjolein 1 takjeverse tijm 1/2 bladlaurier voor de saus: 2 blaadjessalie 1 wortel 1 sjalot 1 takjetijm 1 teentjelook 1 tlbalsamico 1 goed glas Achelse Trappist 9,5% 1/2 blokjerundbouillon voor de garnituur 1 appel (boskoop) 50 gboter 1 elcassonade suiker 1 snuifjekaneel voor de aardappelgratin 2 groteaardappelen, in schijfjes 1 scheutroom 1 kleineui 1 teentjelook peper en zout extra: keukentouw ...

Jeroen Meus - Varkenskroon met knolseldergratin - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskroon-met-knolseldergratin

... rsquo; kruiden met geraspte nootmuskaat, peper van de molen en zout. De kruiding moet immers voldoende zijn om later de volledige gratinschotel smaak te geven. 6. Laat de melk met room al de kruidenaroma’s absorberen. Bereid intussen de aardappel- en knolselderschijfjes voor. 7. Schil het stuk knolselder dat je nodig hebt. Schil ook de vastkokende aardappelen. 8. Snij de aardappelen en de knolselder in plakjes van enkele millimeters dik. Gebruik hiervoor een traditionele mandoline of een eenvoudige Chinese mandoline. 9. Neem een ruime ovenschaal en smeer de binnenzijde in met een beetje boter. 10. Verwarm de oven voor tot 180°C. 11. Vul de schotel en werk daarbij in laagjes. Schik eerst dakpansgewijs een laagje aardappel op de bodem van de schaal. Schik daarover een laagje knolseler. Strooi hierop een bescheiden hoeveelheid gemalen emmentaler. Herhaal deze stappen tot de hele schotel gevuld is: schijfjes aardappel, plakjes knolselder, wat gemalen kaas. Doe het zorgvuldig voor een geslaagd resultaat. 12. Helemaal bovenop de gevulde gratinschotel strooi je een royale laag gemalen kaas. 13. Zeef het kruidige mengsel van melk en room. Schenk het over de gratin en laat het vocht in alle hoekjes en kantjes vloeien. 14. Schuif de gratin in de hete oven van 180°C. Reken ongeveer 2 tot 2.30 uur om de schotel te garen. Let wel: Dit is afhankelijk van de dikte van de schijfjes aardappel en knolselder, én van de gekozen hoeveelheid. Controleer dus regelmatig het resultaat door in de gratin te prikken. 15. Pel de uien, snij ze overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen. 16. Leg het vl ...