Resultaten voor granaatappelpitten recepten
Panna cotta met granaatappelpitten - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-granaatappelpitten
... Panna cotta met granaatappelpitten 6 personen 15 min voorbereiden 10 min bereiden 5 uur wachten waardering7.6obv 8 waarderingen NagerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 2 blaadjes gelatine 200 ml slagroom 45 g suiker 400 ml yoghurt 2 eetlepels vanillesuiker 2 granaatappels ...
Flespompoen met pistachenotenpesto, feta & granaatappelpitten
http://carolinebrouwer.blogspot.be/2015/08/flespompoen-met-pistachenotenpesto-feta.html
... Flespompoen met pistachenotenpesto, feta & granaatappelpitten Ingrediënten:- 1 grote flespompoen- 4 el olijfolie- versgemalen zwarte peper- zeezout- 150 g feta- 100 g granaatappelpitjes Voor de pesto:- 100 g ongezouten pistachenoten, gedopt- 70 g Parmezaanse kaas of Grana Padano, ...
Poffertjes met kervel, auberginekaviaar en granaatappel - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/pannenkoeken/poffertjes/poffertjes-kervel-auberginekaviaar-granaatappel
... es 3 eetlepels olijfolie 2 theelepels granaatappelsiroop of een scheutje citroensap 4 eetlepels dikke Griekse yoghurt 3 eetlepels granaatappelpitten voor de poffertjes 225 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 2 losgeklopte eieren 260 ml karnemelk 1 eetlepel fijngeknipte kervel + wat blaadjes als garnering boter, om de poffertjes in te bakken Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C.Stamp de knoflook fijn met de komijnzaadjes en 1 flinke mespunt zout. Besmeer de open kant van de aubergines met dit mengsel. Druk de auberginehelften weer op elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie ...
Carolines blog: Geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie
https://carolinebrouwer.blogspot.com/2018/10/geroosterde-aubergine-en-yoghurt-met.html
... geschaafde amandelen - ½ tl komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd - ½ tl korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd - 40 g granaatappelpitten - zout en zwarte peper Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 220' C . 2. Schaaf met een dunschiller van bovenaf tot onderaan repen schil van de aubergines zodat er een streepeffect ontstaat. Snijd de aubergines in 2 cm dikke plakken. Kwast beide kanten goed in met 70 ml van de arachideolie en bestrooi ze met zout en royaal met peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ...
Carolines blog: Geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie
https://carolinebrouwer.blogspot.com/2018/10/geroosterde-aubergine-en-yoghurt-met.html
... geschaafde amandelen - ½ tl komijnzaad, geroosterd en licht gekneusd - ½ tl korianderzaad, geroosterd en licht gekneusd - 40 g granaatappelpitten - zout en zwarte peper Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 220' C . 2. Schaaf met een dunschiller van bovenaf tot onderaan repen schil van de aubergines zodat er een streepeffect ontstaat. Snijd de aubergines in 2 cm dikke plakken. Kwast beide kanten goed in met 70 ml van de arachideolie en bestrooi ze met zout en royaal met peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ...
Jeroen Meus - Witloofsalade met blauwe kaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witloofsalade-met-blauwe-kaas
... e vliezen weg met een scherp mes. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en doe sap en partjes bij de granaatappelpitten. 5. Verdeel de radicchio in stukken en spoel. Laat uitlekken in een vergiet. 6. Verwijder eventueel de minder mooie buitenste bladeren van het witloof en het roodlof en snijd ze overlangs in twee. Trek de blaadjes los. 7. Rooster de walnoten en de pijnboompitten in een pan met een scheutje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 8. Snijd het brood in blokjes. Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pan en bak de croutons krokant. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. 9. Doe de waterkers in een grote kom. Leg er de radicchio en de blaadjes witlof en roodlof bij. Schep de granaatappelpitten en de sinaasappelpartjes bij de salade. Strooi er de noten en de croutons over. Verkruimel een blokje blauwe kaas over de salade en werk af met de dressing. ...
Salade van aardappel, rozijnen en granaatappel
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/salade-van-aardappel-rozijnen-en-granaatappel
... djes van alle kruiden. Snijd de granaatappel doormidden en klop de pitten eruit met een houten lepel. Meng al de kruiden rozijnen granaatappelpitten gekookte aardappelblokjes kikkererwten en besprenkel de salade met de citrusvinaigrette naar smaak. Kruid met fleur de sel peper van de molen en za’atar. ...
https://carolinebrouwer.blogspot.com/2020/09/libanese-freekehsalade.html
... g platte peterselie, grofgehakt- sap van ½ citroen- 50 ml olijfolie- 2 -0 3 el granaatappelmelasse (Turkse supermarkt)- handvol granaatappelpitten Bereiden:1. Bak de blokjes aubergine in hete olijfolie gaar en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.2. Kook de freekeh in 20 minuten gaar in gezouten water en giet af.3. Meng de aubergine met de freekeh, paparika en komkommerblokjes, ui en peterselie. Maak aan met het citroensap, 50 ml olijfolie en wat zout. Schep de salade op een schaal, giet de granaatapp ...
https://carolinebrouwer.blogspot.com/2020/09/libanese-freekehsalade.html
... g platte peterselie, grofgehakt- sap van ½ citroen- 50 ml olijfolie- 2 -0 3 el granaatappelmelasse (Turkse supermarkt)- handvol granaatappelpitten Bereiden:1. Bak de blokjes aubergine in hete olijfolie gaar en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.2. Kook de freekeh in 20 minuten gaar in gezouten water en giet af.3. Meng de aubergine met de freekeh, paparika en komkommerblokjes, ui en peterselie. Maak aan met het citroensap, 50 ml olijfolie en wat zout. Schep de salade op een schaal, giet de granaatapp ...
Tonijntartaar met aubergine en granaatappel - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/tonijntartaar/tonijntartaar-aubergine-granaatappel
... ng voor de marinade 1 eetlepel olijfolie met een scheutje sojasaus en het limoensap.Meng in een kom de tonijn, de aubergine en de granaatappelpitten en giet de marinade erover. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Meng de tartaar en zet hem 15 minuten in de koelkast.Voeg kort voor het opdienen de verse korianderblaadjes en de rucola toe. Controleer of de tartaar voldoende gekruid is. Schep de tartaar in een cirkel op de borden. Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood. KookboekHet recept 'Tonijntartaar met aubergine en granaatappel' is afkomstig uit het kookboek... Vis en schaaldierendiverse auteursIn 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken. Verwen je gasten met het beste wat de... lees verder© Terra Lannoo. ...