Resultaten voor gerechten met paul michiels griekse moussaka

Moussaka naar authentiek Grieks recept - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/moussaka/

... van lasagnevellen. Daarmee is dit gerecht ook uitermate geschikt voor mensen die glutenvrij eten! Heb je zin in nog meer griekse gerechten? Probeer eens onze griekse salade, pastitsio of griekse hamburger! Zo maak je onze traditionele griekse moussaka: Instructies Besprenkel de aubergine plakjes met zout en laat dit een half uur intrekken. Zet een diepe pan op middelhoog vuur, giet er olijfolie bij en pers hierboven de knoflook uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Doe nu de tomaten, tomatenpuree, speculaaskruiden en oregano erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat nog zo'n 5 minuten doorsudderen. Met een garde klop je in een kom de yoghurt, melk en kaas tot een egaal mengsel. Zet dit apart, dit wordt de topping. Verwarm de oven voor op 180 C. Dep de plakjes met keukenpapier droog. Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olijfolie bij. Grill de aubergineplakjes aan beide kanten. Bedek de bodem van de ovenschaal met aubergineplakjes, bedek deze weer met een laag gehakt, gevolgd door een laag aubergine en dek af met de kaassaus. Bak de moussaka 10 tot 15 minuten op 180 C. ...

Moussaka uit Kreta | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/moussaka-uit-kreta

... moussaka uit Kreta - Op reis met paul Michiels. Lise, de dochter van paul Michiels, runt samen met haar man een restaurant op het prachtige Kreta. Eén van de specialiteiten is er moussaka. Sofie kreeg het recept in handen en maakt het samen met Paul.  Voor de saus: Verwijder ...

Spaghetti à la Paul met veel selder | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/spaghetti-la-paul-met-veel-selder

... Spaghetti à la paul met veel selder - Deze keer wordt paul michiels voor één keer de chef. Samen met Sofie maakt hij zijn recept voor spaghetti. Met kippengehakt en voor één keer met extra veel selder, iets waar paul niet zo'n fan van is. Lust paul michiels het of ...

Stoemp van rode kool met spek | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoemp-van-rode-kool-met-spek

... Stoemp van rode kool met spek - Op grootmoeders wijze met paul Michiels. Blauwe jan met spek of stoemp van rode kool is het gerecht uit paul michiels zijn kindertijd. Het is decennia geleden dat hij het nog at, maar Sofie maakt het helemaal correct klaar. Heerlijk, eenvoudig ...

Vegetarische moussaka | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vegetarische-moussaka

... Vegetarische moussaka - Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de griekse yoghurt, grof gehakte peterselie en salieblaadjes in een cutter. Kruid met peper en snij alles fijn. Vermeng de massa met de cottage cheese. Doe een scheutje koolzaadolie in een pan. Hak de ui fijn en ...

Griekse salade maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/griekse-salade-maken/

... griekse salade maken Een griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet ...

Griekse moussaka | Traditioneel recept! | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/griekse-moussaka-uit-de-oven/

... moussaka Moussaka is een griekse ovenschotel met aubergine, aardappel, tomatensaus én bechamelsaus.  Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een grote pan en bak de ui en knoflook op zacht vuur. Na ongeveer 5 minuten voeg je het gehakt ...

Vegetarische moussaka maken (met lekker veel groenten!) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/vegetarische-moussaka-maken/

... e ingrediënten voor elk gerecht in een aparte papieren zak. De vegetarische moussaka met knoflookbrood was er 1 van. De andere 2 gerechten die we aten waren shakshuka en flammkuchen met courgette en courgettesalade. Superhandig voor als je geen tijd of zin hebt om boodschappen te doen of als je je weer eens wil laten verrassen. Keuze Je kunt zelf van tevoren kiezen uit de gerechten welke je wil ontvangen. Of dat nou vega is, balans, snel klaar of restaurantwaardig. Jij kiest! Bovendien staat er elke maand een thema centraal. Voor de maand februari is dat 'stamppot', voor maart is het 'oma's recepten'. Zelf maken Hieronder deel ik het recept om zelf vegetarische griekse moussaka te maken. Ga je zelf aan de slag? Deel dan je resultaat op Instagram met #myfoodblognl zodat ik je kan reposten! Instructies Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de breedte in plakjes (in cirkels dus). Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de knoflookteen doormidden. Zet de ene helft apart en snijd de andere helft knoflook fijn. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Doe de ui in de pan en bak in 3 minuten glazig en voeg dan de courgette, knoflook, oregano, kaneel en tomatenpuree toe. Bak het geheel 2 minuten. Voeg vervolgens de splitlinzen, balsamicoazijn. tomatenblokjes, bouillon en bruine suiker toe. Breng aan de kook en draai het vuur zacht. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken. Schep regelmatig om zo ...

Salade Niçoise van chef Paul van Waarden - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/salade-nicoise/salade-nicoise-paul-waarden

... Salade Niçoise van chef paul van Waarden 4 personen 0 min voorbereiden 30 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 17 waarderingen HoofdgerechtVisFrans Ingrediënten 100 g haricots verts, geblancheerd sap van ½ citroen 1 eetlepel mayonaise 1 rode ui, in dunne ...

Vegetarische moussaka met aubergine, feta en veggie gehackt | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vegetarische-moussaka-met-aubergine-feta-en-veggie-gehackt

... Vegetarische moussaka met aubergine, feta en veggie gehackt - moussaka is één van dé griekse klassiekers en zeer bekend bij ons. Deze versie is volledig vegetarisch. Ideaal voor wie deelneemt aan Dagen Zonder Vlees, af en toe eens geen vlees wil eten of gewoon zin heeft ...