Resultaten voor gemberpuree
https://koken.vtm.be/recept/tartaar-van-zeebaars-met-handgepelde-grijze-garnalen-sorbet-van-tijm-en-crumble-van-kroepoek
... na afkoelen in de ijskast. Maak de sorbet in de sorbetière. Voor de vinaigrette, klop je de eieren en eidooiers los met mosterd, gemberpuree en soya. Opmonteren met 300 g arachideolie. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Snipper de lente-ui en de enoki fijn en breng de salade op smaak met peper, zout en limoensap. Dresseer het bord als volgt: gebruik een vormpje om de tartaar van zeebaars op het bord te verdelen. Leg hierop de grijze garnalen en verdeel de salade op het bord. Werk af met de rodenerfzuring, de crumble van kroepoek en sorbet van tijm. Meer recepten met grijze garnalen vind je op www.grijzegarnaal.be. Ingrediënten 1 zeebaars van 1 kg (of 500 gr filet) 100 ml olijfolie extra vergine 500 ml citroensap 500 ml limoensap 50 gr gedroogde kroepoek 400 gr ongepelde grijze garnalen 3 takjes tijm 125 gr glucose 150 gr suiker 1 mespunt wasabipoeder 750 ml water 2 eieren 2 eierdooiers 1 ...
Snelle misosoep met broccolinoedels en oesterzwammen
http://lepeltjeliefde.blogspot.com/2013/11/snelle-misosoep-met-broccolinoedels-en.html
... el eenvoudig. Maar soms heb je daar gewoon zin in. Natuurlijk kun je het ook spannender maken. Met blokjes tofu, wat sesamolie of gemberpuree.Ingrediënten per persoon- een zakje instantmisosoep - halve broccolisteel- paar oesterzwammen Optioneel: blokjes tofu, gemberpuree, sesamolie, tamari of sojasaus Bereiding Snijd de broccolistronk met een mandoline in flinterdunne plakken. Leg ze op elkaar en snijd met een scherp mes tot flinterdunne noedels. Snijd de oesterzwammen in hapklare stukjes.Kook een ruime hoeveelheid water voor de soep en voor het blancheren van de broccolinoedels (kan gewoon in een waterkoker).Leg de broccolinoedels in een vergiet. Overgiet de noedels langzaam met het kokend hete water. En vang dit water op. Hiermee kun je de noedels nogmaals blancheren tot je ze lekker vindt. Wil je ze helemaal zacht of juist met nog wat bite?Doe het instantmisopoeder en de stukjes oesterzwam in een soepkom. Giet er kokend hete water over en voeg de broccolinoedels toe.Bron: Lepeltje Liefde Tips- Instantmisosoep koop je bij de natuurwinkel. Je hebt eenpersoonszakjes maar ook een grote pot. Er zitten ook stukjes zeewier in zoals dat hoort bij misosoep.- Ook lekker als gezond tussendoortje!- Ik voeg meestal niet teveel water toe, zodat de soep zout genoeg is. Wil je de soep wa ...
Roergebakken groenten in sojasaus - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/amoy/roergebakken-groenten-sojasaus
... gerechtVegetarischOosters Ingrediënten 4 eetlepels Amoy donkere sojasaus 4 eetlepels Amoy sesamolie 3 eetlepels olie 2 eetlepels gemberpuree (pot) 2 eetlepels knoflookpuree (pot) 300 g broccoli, in kleine roosjes 2 rode paprika's, in reepjes 250 g kastanjechampignons, in plakjes 1 struik paksoi, in brede repen 1 blikje Amoy bamboescheuten, uitgelekt 1 blikje baby maïskolfjes, uitgelekt 2 eetlepels ...
Lamsvlees met prei uit de wok - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/amoy/lamsvlees-prei-wok
... jstwijn of medium dry sherry 400 g mager lamsvlees, in dunne plakjes 2 eetlepels olie 3 teentjes knoflook, geperst 1½ eetlepel gemberpuree (pot) of verse gemberwortel, geraspt 2 preien, schuin in ringen van 1 cm dik 1 eetlepel maïzena 1-2 eetlepels korianderblaadjes Voorbereiden Roer de sesamolie, lichte sojasaus, donkere sojasaus en rijstwijn in een schaal tot een marinade en schep het lamsvlees erdoor. Laat het vlees 20 minuten marineren. Bereiden Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 1-2 minuten tot het gaat geuren.Laa ...
Trio van rauwe sint-jakobsschelpen, wasabi, gemarineerde rode tonijn en avocadopuree | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/trio-van-rauwe-sint-jakobsschelpen-wasabi-gemarineerde-rode-tonijn-en-avocadopuree
... ee. Ingrediënten 1 th lepel knoflookpuree 100 gr suiker 250 ml balsamicoazijn 1 limoen (sap) 40 gr korianderbolletjes 1 th lepel gemberpuree 100 ml sojasaus 40 gr korianderpoeder 8 avocado's 8 korianderblaadjes 8 stukken rode tonijn 1 schijf granny smith appel 1 schijf rauwe ganzenlever 1 sjalot 8 Sint-Jacobsschelpen 4 schijfjes brood (krokant) 20 gr melk 60 gr room citroensap 5 gr wasabipoeder 20 gr eigeel 1 gelatineblaadje peper zout olijfolie ...