Resultaten voor gebakken zeetong jeroen meus

Jeroen Meus - Gebakken zeetong met waterkers en choronsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zeetong-met-waterkers-en-choronsaus

... de choronsaus.Snijd de blaadjes dragon en kervel fijn en roer ze onder de saus. Kruid met peper en zout.Serveer de zeetong met de gebakken aardappelen, een toefje waterkers en de choronsaus. ...

Jeroen Meus - Gebakken zeetong met aardappelsalade Caesar - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-zeetong-met-aardappelsalade-caesar

... etong met aardappelsalade Caesar - Een verfijnde vis zoals zeetong mag je niet overdonderen met saus. Wat wel kan is de eenvoudig gebakken visjes serveren met een aardappelsalade die rijk is aan smaak en crunch. Met een klassieke caesar salad in het achterhoofd waagt jeroen zich daara ...

Gebakken zeetong 'Meuniere' | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-zeetong-meuniere

... ong in bloem en bak ze in ruim veel boter krokant aan beide kanten. Kook de melk en voeg bij de geplette aardappelen samen met de gebakken champignons en een klontje boter ( hou eventueel 3 mooie champignons aan de kant als versiering). Kruid af met peper en zout. Hak het bieslook en de platte peterselie fijn en meng als laatste bij de aardappelpuree. Fileer de gebakken zeetong en verwijder de middengraat. Lepel er eventueel een beetje bakboter van de zeetong naast of over d ...

Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-zeetong-gevuld-met-stoemp-van-grijze-garnalen

... gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen - Kook of stoom de aardappelen en plet ze met zout, peper en muskaatnoot. Snij de sjalot, de kervel en de bieslook in stukjes en bak in boter. Doe de aardappelen erbij en voeg de room toe. Bak de zeetong zonder vel ...

Gebakken zeetong met gembersaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebakken-zeetong-met-gembersaus

... gebakken zeetong met gembersaus - Meng de look, citroengras, vissaus, suiker en zout goed door elkaar. Marineer de vis dan in dit mengsel gedurende 10 minuten. Zet een pan met anti)kleeflaag op het vuur. Leg, als de olie begint te dampen, de afgedroogde vis in de pan en ...

Jeroen Meus - Zeetong met garnalen en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-met-garnalen-en-aardappelen

... bind de saus ermee. Breng de gebonden saus op smaak met peper, zout en een klein beetje citroensap.Voeg vlak voor het serveren de gebakken champignons, de tomatenblokjes en de versnipperde peterselie toe aan de saus.Serveer de zeetong met een paar gekookte aardappelen en lepel de Dugléré saus erover. Werk af met een toefje tuinkers en de handgepelde garnalen. ...

Jeroen Meus - Zomerse zeetong ‘meunière’ - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zomerse-zeetong-meuniere

... Zomerse zeetong ‘meunière’ - Een zeetong, gegrild op de barbecue, met een lauwe vinaigrette van gebrande boter, citroen en azijn. Een fenomenaal lekkere variant op de klassieke zeetong meunière. - Verwarm de barbecue. Kook de aardappelen gaar in de schil in water ...

Jeroen Meus - Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoomde-zeetong-met-puree-zeekraal-en-botersaus-met-citroen

... Gestoomde zeetong met puree, zeekraal en botersaus met citroen - Het is nog eens tijd voor klassieke Dagelijkse kost. Deze gestoomde zeetongrolletjes met zeekraal en botersaus met citroen zijn daar een prima schoolvoorbeeld van. Dit is het ideale tussengerecht op een culinaire ...

Jeroen Meus - Zeetong meunière - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-meuniere

... boter bruist, voeg je de peterseliesnippers toe. Na enkele seconden knisperen voeg je het vers citroensap toe. 24. Serveer de versgebakken zeetong met een flinke lepel van de botersaus met citroen en peterselie er overheen. Haal de sla en de frieten erbij. Vergeet de mayonaise niet. ...

Jeroen Meus - zeetong 'à la meunière' met peterselieaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-a-la-meuniere-met-peterselieaardappelen

... k de sla af met slaolie, een scheutje natuurazijn en wat peper en zout. Meng voorzichtig. 14. Verwarm een groot bord om straks de gebakken zeetongen op te bewaren. 15. Knip zorgvuldig het buitenste randje met ‘zijgraten’ van elke tong weg. De bredere rand van de vis is bijzonder lekker, want tussen de graten zitten heel wat kleine stukjes smakelijk visvlees. 16. Verwijder ook de bundel kuit van de tong. (Afhankelijk van het seizoen.) Spoel de vissen even onder de kraan en dep ze droog met een schone doek. 17. Kruid de zeetongen langs beide zijden met wat peper van de molen en een beetje zout. 18. Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan met anti-aanbaklaag, op een zacht tot matig vuur. (Werk geduldig en bak écht niet te warm!) 19. Leg de tongen in de hete boter en laat ze 2 tot 3 minuten bakken. Schud regelmatig even met de pan, zodat de vissen in geen geval aan de bodem kleven. Draai ze vervolgens voorzichtig om. 20. Vermijd dat het braadvet verbrandt! Leg eventueel wat extra koude boter in de pan en zet het vuur zacht. Na 2 minuten is de vis wellicht al perfect gebakken. 21. Leg de tongen op een warm bord. 22. Zet de pan(nen) met braadvet van de vis op een matig vuur. Voeg verse klontjes boter toe. Zodra de boter bruist voeg je een snuifje zout en versgemalen peper toe. Knijp ook een gulle scheut citroensap erbij 23. Voeg royaal veel peterseliesnippers toe, roer en neem de pan weg van het vuur. 24. Serveer op elk groot bord een versgebakken zeetong met een flinke lepel van de warme botersaus met citroen en peterselie er overheen. 25. Leg er peterselieaardappelen langs en wat knapperige kropsla met kruiden en vinaigrette. Serveer meteen. ...