Resultaten voor frangipanevulling

Frangipanetaartjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaartjes

... eng met een mixer. Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.  Laat het 30 minuten opstijven.  Maak ondertussen de frangipanevulling: Meng de zachte boter en de poedersuiker.  Snij de vanillestok in twee en doe de zaadjes bij het mengsel.  Doe nu ook de amandelpoeder, het ei en de rum er bij.  Voeg ook wat sweet mix amaretto toe en meng met een garde.  Rol nu het korstdeeg uit tot ongeveer 2 à 3 millimeter dikte. Doe het deeg in de vormpjes en vul met het f ...

Jeroen Meus - Perenstrudel met filodeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/perenstrudel-met-filodeeg

... eld 'apfelstrudel'. Al hoeft deze variant met peer zeker niet onder te doen. De stukjes peer gaan samen met een lekkere frangipanevulling en een jasje van flinterdun filodeeg de oven in. Even later komt de strudel er goudbruin en superkrokant terug uit. Gewoon zalig! - Verwarm de oven voor op 180°C.Schil de peren en verwijder het klokhuis. S ...

Jeroen Meus - Perenstrudel met filodeeg - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/perenstrudel-met-filodeeg

... eld 'apfelstrudel'. Al hoeft deze variant met peer zeker niet onder te doen. De stukjes peer gaan samen met een lekkere frangipanevulling en een jasje van flinterdun filodeeg de oven in. Even later komt de strudel er goudbruin en superkrokant terug uit. Gewoon zalig! - Verwarm de oven voor op 180°C.Schil de peren en verwijder het klokhuis. S ...

Frangipanetaartjes van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaartjes-van-sofie-dumont

... eng met een mixer. Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.  Laat het 30 minuten opstijven.  Maak ondertussen de frangipanevulling: Meng de zachte boter en de poedersuiker.  Snij de vanillestok in twee en doe de zaadjes bij het mengsel.  Doe nu ook de amandelpoeder, het ei en de rum er bij.  Voeg ook wat sweet mix amaretto toe en meng met een garde.  Rol nu het kors ...

Frangipanetaart met peren | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaart-met-peren

... en van 190°. Haal het bladerdeeg na 20 minuten uit de oven en verwijder het bakpapier met de gewichtjes. Vul de taartvorm met de frangipanevulling en leg de peren erop met de uitgesneden kant naar boven. De frangipanetaart gaat opnieuw in een oven van 190° en is na 25 minuten klaar om te serveren. Ingrediënten 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg 1 scheutje cognac Gepocheerde peren ½ l water (evenveel als water) suiker 10 jeneverbessen enkele kruidnagels 3 stoofperen Vulling 200 g boter 200 g poedersuiker 200 g amandelpoeder 200 g bloem 3 eieren 1 vanillestokje ...

Jeroen Meus - Bladerdeeggebak met verse abrikozen en pistache - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bladerdeeggebak-met-verse-abrikozen-en-pistache

... n bodem van bladerdeeg en daarop een laag frangipane en abrikozen lusten. Het ideale cadeau om hem op Vaderdag te verrassen! - De frangipanevulling Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Doe de boter met de suiker in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine draaien. Doe er een ei bij en meng tot het volledig opgenomen is. Voeg er dan pas het volgende ei bij. ...

Jeroen Meus - Aarschots gebak - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aarschots-gebak

... loemsuiker en de gemalen kokos.Haal de blind gebakken taartbodem uit de oven en verwijder de bakparels. Hou de oven warm.Schep de frangipanevulling op de taartbodem. Strijk het oppervlak egaal met de pannenlikker.Werk de taart af met een royale laag appelcompote. Bestrooi met het mengsel van amandelschilfers, bloemsuiker en gemalen kokos.Bak de taart gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. ...

Jeroen Meus - Amarettotaart met café glacé - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amarettotaart-met-cafe-glace

... Amarettotaart met café glacé - Dit nagerecht op basis van amaretto en frangipanevulling is het proberen waard als je houdt van de zoete smaak van amandel. Voor de koffieliefhebbers maakt Jeroen er een poepsimpele café glacé bij. Deze heerlijke koffie ...

Jeroen Meus - Frangipanetaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frangipanetaart

... zorgvuldig. 16. Voeg een zeer voorzichtig beetje amandelextract toe. Dit is krachtig spul, dus overdrijf niet. 17. Meng en zet de frangipanevulling even aan de kant. 18. Haal de blind gebakken taartbodem uit de oven en verwijder de baklinzen of -gewichtjes. Laat de oven verder werken. Hou de oven warm. 19. Smeer een royale laag abrikozenconftuur over de taartbodem. 20. Schep de taartvulling bovenop de laag confituur. Strijk het oppervlak egaal met de pannenlikker. 21. Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven van 160°C. Controleer of de frangipane voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar. Laat het gebak afkoelen. 22. Meng tussendoor een extra eiwit met de bloemsuiker en enkele druppels vers citroensap. Dit wordt het glazuur voor de frangipanetaart. 23. Ontvorm de afgekoelde taart. Schep er een portie van het hagelwitte suikerglazuur op en strijk het open. 24. Vergeet tenslotte de knalrode kers op de taart niet. 25. Laat het glazuur wat opstijven, tenzij niemand nog te houden is… ...