Resultaten voor farce maken
Gebakken duifje met toastje van kippenlevers | VTM Koken
https://koken.vtm.be/masterchef/recept/gebakken-duifje-met-toastje-van-kippenlevers
... porto. Alles in een blender doen samen met een stukje ganzenlever en een eetlepel gekonfijte sinaasappel. Dit alles mixen tot een farce. Toastjes bakken in olijfolie en hierop de farce smeren. Voor de saus in de pan van het duifje een scheut olijfolie doen samen met een klontje boter en hierin gehakte sjalotten aankleuren. De pan blussen met rode porto en laten inkoken samen met een beetje kalfsbouillon. Ingrediënten 4 sneetjes toastbrood 1 gekonfijte sinaasappel stukje ganzenlever rode porto 12 kippenlevers munt erwten room boter olijfolie 4 duifjes 1 fijngehakte sjalot kalfsbouillon ...
Jeroen Meus - Rog met spinazie en zuiderse puree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rog-met-spinazie-en-zuiderse-puree
... is met de kant waar het vel zat naar boven en snijd het bovenste stuk met een scherp mes weg. Hou dat bovenste stuk opzij voor de farce. Klop de lappen voorzichtig wat platter. Kruid ze met peper en zout.Doe het bovenste stuk van de vis in de blender met de spinazie voor de farce. Doe er het eiwit bij en kruid met peper en zout. Mix tot farce.Leg de farce op de lappen vis en rol op. Verpak ze stevig in huishoudfolie en draai de uiteinden van de rolletjes goed dicht. Knoop de uiteinden eventueel aan elkaar.Breng water aan de kook en laat de rolletjes ongeveer 10 minuten garen onder een deksel.Afwerken en serveren Haal de rolletjes uit het water. Verwijder de plasticfolie en snijd de rolletjes in grote plakken.Serveer de vis met de zuiderse puree. Werk af met een lik olijfolie en eventueel wat verse basilicum. ...
Aan tafel met Tanja: Terrine de Campagne
http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/12/terrine-de-campagne.html
... er geval staat het symbool voor de goede Franse burgerkeuken uit de 19e eeuw.Voor de terrine heb je het volgende nodig: 1 kg vleesfarce (ik heb 250 gram kalfslever, 350 gram zeer vet varkensvlees, 300 gram schouderkarbonade en 100 gram gerookt ontbijtspek gebruikt). Verder heb je aan vlees lange plakken vetspek nodig om de terrine mee te bekleden, zeg royaal 200 gram. Voorts: 1 teen knoflook, 1 ui, enkele takjes peterselie, 1 glas rode wijn, 1 glas cognac, 2 el broodkruim, peper, zout en enkele laurierblaadjes. En uiteraard een ...
Krokante pasteitjes met spinazie, feta en tuinkruiden | VTM Koken
https://koken.vtm.be/junior-masterchef/recept/krokante-pasteitjes-met-spinazie-feta-en-tuinkruiden
... samen mengen tot één prakje Leg steeds twee vellen filodeeg op elkaar en snij in 3 repen van 5cm breed. Lepel steeds een beetje farce onderaan op de reep en vouw de reep driehoeksgewijs op tot een mooi envelopje. Doe met alle repen hetzelfde. Verhit een laagje olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de envelopjes go ...
Recept voor vol au vent - hof van cleve style | njam!
http://www.njam.tv/recepten/vol-au-vent-hof-van-cleve-style
... au vent: Bereid de kip voor: Verwijder de billen van de Mechelse koekoek en haal het vel eraf. Zet de kippenbillen opzij voor de farce. Snijd de filets los en haal het vel eraf. Zet de filets opzij voor de roullade. Zet het vel van de kippenbillen en de borst opzij voor de crumble. Houd de karkas bij voor de jus. Maak de jus: Hak de karkas in stukken en laat ca. 30 minuten op een zacht vuur kleuren in boter. Voeg de ui, look, tijm en laurier toe en bevochtig met kippenbouillon. Laat 1 uur trekken. Zeef de bouillon en laat inkoken. Werk de jus af met klontjes koude boter. Bereid de truffel voor: Steek rondjes uit de plakjes truffel. Zet de rondjes opzij ...
Cannelloni gevuld met groene asperges, Faux Gras en sabayon | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/cannelloni-gevuld-met-groene-asperges-faux-gras-en-sabayon
... in fijne schijfjes. Meng de groene aspergeschijfjes met de Faux Gras de GAIA en doe in een spuitzak. Vul de cannelloni op met de farce. Meng alle ingrediënten voor de sabayon en klop tot een mooie gladde schuimende saus. Presentatie: Presenteer de cannelloni met daarbij de meringue. Werk af met de sabayon en de groene aspergepunten. Ingrediënten 8 beetgaar gekookte cannelloni's 20 groene asperges 320 gr Faux Gras de GAIA voor de meringue 60 gr eiwitten 20 gr griessuiker 10 gr eiwitpoeder 40 gr Faux Gras de GAIA 5 cl volle melk voor de sabayon 4 eigelen 5 cl witte wijn 7 gr pe ...
Opgevulde kipfilets met champignons en foie-gras | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/opgevulde-kipfilets-met-champignons-en-foie-gras
... , sjalotten en morieltjes, Madeira en peper, zout, en eieren mengen en enkele stukjes foie gras. Filets opensnijden en vullen met farce. Dichtmaken. Bakken in boter, afbakken in de oven. Aardappelen koken en pureren met olijfolie, peper en zout. Ingrediënten 3 sneetjes foie-gras 2 fijngehakt teentje sjalotjes, fijngehakt 2 el gehakte peterselie 1 el kalfsfond pasta 30 gr droge morieltjes 4 sneden brood zonder korst 1 glaasje madeira 1 kg aardappelen, vastkokend 1 sjalot olijfolie 2 eieren 2 eiwitten 40 gr gepelde pistaches 150 gr gekookte ham 150 gr kippenwit 250 gr gehakt 4 kipp ...
Zeebaarsrolletjes met courgette, aubergine en paprikacoulis
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeebaarsrolletjes-met-gegrilde-courgette-aubergine-en-paprikacoulis
... tukken en doe in de blender. Voeg 30 ml van de room en de eieren toe. Kruid met flink wat peper cayennepeper en zout. Mix tot een farce (dit kan ook met een staafmixer).Breng gezouten water aan de kook. Maak quenelles met 2 eetlepels en gaar ze ongeveer 7 min in het gezouten water (net voor het kookpunt). Haal ze uit het water en laat afkoelen.Haal de courgette en aubergineplakken even door wat olijfolie en grill ze op een hete grill. Rol de quenelle in de plakjes courgette en aubergine. Steek vast met een takje rozemarijn serveer met de paprikacoulis. Lekker met gebakken aardappelen. ...
Jeroen Meus - Wontons gevuld met pladijs in een Thaise groentesoep - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wontons-gevuld-met-pladijs-in-een-thaise-groentesoep
... os met een klein scheutje water. Smeer de zijkanten van een wontonvel in met eierdooier. Leg een lepel van het vismengsel (de ‘farce’) in het midden en vouw dicht tot een driehoekje. Duw er de lucht goed uit van binnen naar buiten. Houd de wontons apart. Afwerken en serveren Breng water aan de kook en laat de wontons ongeveer 10 minuten garen. Ze zijn klaar als ze bovendrijven. Snipper de lente-uien. Doe de gekookte wontons bij de soep. Werk de soep af met gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander. ...
Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/filet-van-duif-met-puree-van-raapjes-en-toast-met-kardemon
... eetjes brood in plakjes snijden en kleuren in een pan met olijfolie, aan beide kanten Afdoppen op keukenpapier en bedekken met de farce van levertjes (6gr ganzelever, kippelevers en de levertjes van duif). Krokante groentjes: Al de groentjes (courgette, raapjes, rode biet, radijs) marineren met olijfolie en witte balsamico, peper en zout. Dresseren: Puree van raapjes op het bord dresseren en duif hierop plaatsten. Toastje met gefriteerde sjalotjes bedekken. Garneren met gemarineerde groentjes en tenslotte overgieten met het sausje. Afwerken met hier en daar een shiso takje. Ingrediënten borstfilet van duif ganzenlever porto bruine fond 50 gr raapjes 60 gr melk confituur van aardbei olijfolie enkele kippenlevertjes en duivenlevertjes ganzelever enkele sneetjes brood kardemon 14 gr gekonfijte sinaasappelschil mini-courgette enkele mini-raapjes enkele mini-rode bietjes enkele radijsjes gefrit ...