Resultaten voor falafels met pasta
Jeroen Meus - Falafels met een yoghurtdip - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/falafels-met-een-yoghurtdip
... n schenk er koud water over, tot ze ruimschoots kopje onder doen. Laat de erwten een nacht weken. 1. Met dit recept maak je +/- 5 falafels per persoon. 2. Giet het water uit de pot met gewelde kikkererwten. Spoel ze even onder stromend water en laat de erwten goed uitlekken. 3. Doe de kikkererwten in de hakmolen en maal ze al een eerste keer. Roer af en toe even in de kom van de hakmolen zodat je fijngemalen kikkererwten verkrijgt. (Je moet dit kunnen bewerken zoals een deeg.) 4. Pel de look, en plet het teentje tot pulp. Pel de sjalot en snij ze in grove stukken. Spoel de munt en de koriander en pluk de blaadjes en fijnste takjes los. Doe de lookpulp, de sjalot en de verse kruiden bij de gemalen kikkererwten. 5. Geef de bereiding ex ...
https://saskookt.blogspot.com/2020/08/pompoenfalafels-met-komkommeryoghurt.html
... t de pompoen en toch hartig door alle kruiden. Met een pompoen van eigen oogst bovendien, dat maakt het nog beter :). Wij aten de falafels met de komkommeryoghurt, pitabroodjes en tomaat. Neem wel even je tijd voor dit recept, ik maakte de falafelmengeling de dag voordien zodat ik ze enkel nog moest vormen en bakken voor we aan tafel gingen.Dit heb je nodig voor 3 personen:Voor de falafels:500 g ontpitte, geschilde en in stukken gesneden pompoen2 el olijfolie300 g gare en uitgelekte kikkererwten2 ...
https://saskookt.blogspot.com/2020/08/pompoenfalafels-met-komkommeryoghurt.html
... t de pompoen en toch hartig door alle kruiden. Met een pompoen van eigen oogst bovendien, dat maakt het nog beter :). Wij aten de falafels met de komkommeryoghurt, pitabroodjes en tomaat. Neem wel even je tijd voor dit recept, ik maakte de falafelmengeling de dag voordien zodat ik ze enkel nog moest vormen en bakken voor we aan tafel gingen.Dit heb je nodig voor 3 personen:Voor de falafels:500 g ontpitte, geschilde en in stukken gesneden pompoen2 el olijfolie300 g gare en uitgelekte kikkererwten2 ...
Falafel van pompoen met koriander en komkommeryoghurt - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/falafel/falafel-pompoen-koriander-komkommeryoghurt
... rbereiden 50 min bereiden 30 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen HoofdgerechtVegetarischMediterraan Ingrediënten voor de falafels 500 g ontpitte en in stukken gesneden flespompoen 2 eetlepels olijfolie 300 g gare kikkererwten of uitgelekte uit blik 2 teentjes knoflook, grof gehakt ½ theelepel bakpoeder fijngeknipte blaadjes van e ...
Jeroen Meus - Falafel van spinazie met couscous en yoghurtdressing - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/falafel-van-spinazie-met-couscous-en-yoghurtdressing
... n snuif cayennepeper toe. Meng het sausje goed door elkaar.Schep met twee lepels mooie quenelles van het falafelbeslag en laat de falafels 5 minuten bakken in de friteuse.Afwerken en serveren Schep de gare couscous onder de groenten en meng alles goed onder elkaar.Schep de couscoussaladein een groot bord en verdeel er de gebakken falafels over. Werk af met de yoghurtdressing en de munt. ...
Italian cuisine: pasta al forno (pasta uit de oven) - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/italian-cuisine-pasta-al-forno-pasta-oven/
... Italian cuisine: pasta al forno (pasta uit de oven) met kip en broccoli Ik vroeg jullie op Facebook wat jullie graag terug wilden zien op myfoodblog. Een van de antwoorden was 'een lekkere pasta'. En dus ging ik daarmee aan de slag! Het werd een 'pasta al forno' oftwel, ...
https://koken.vtm.be/recept/pasta-al-pesto
... pasta al pesto - Kook de pasta al dente en spoel hem in koud water. Verwarm hem in solo. Meng de pitten, basilicum, look en parmesaan in de cutter en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Meng het mengsel onder de pasta en serveer. Ingrediënten 4 teentjes look 4 el ...
3 recepten voor in de lunchbox | Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/3-recepten-voor-de-lunchbox/
... te aantal pitabroodjes van te voren en snijd ze daarna open. Verpak de broodjes in een luchtdicht bakje. Vouw alumniumfolie om de falafels heen. In mijn ervaring blijven groenten en fruit het beste bewaard als je ze niet snijdt of de stukjes zo groot mogelijk houdt. Snijd de puntpaprika in reepjes en leg het samen met ongesneden sla en een stukje komkommer in een luchtdicht bakje. Neem een klein potje pesto of bakje hummus mee. Bewaar het ‘s nachts in de koelkast en haal het er op het laatste moment uit. Aangekomen op locatie kan je de falafels in de broodjes doen en dan in een tostiijzer en daarna de groenten erop. Maar ook koud zijn ze lekker! 2. Meergranen kampioentjes met pindakaas, banaan, spinazie en tomaat Bak de broodjes van tevoren. Snijd ze daarna open. Pak blaadjes sla in en een aantal cherrytomaatjes. Als je gaat lunchen op een plek waar je de banaan niet in plakjes kan snijden, doe dit dan ook de avond van tevoren en vries de stukjes in een plastic zakje. Het lijkt me echter lekkerder om een hele banaan mee te nemen. Als de lunchpauze begint, smeer je de broodjes in met een dikke laag pindakaas en beleg je het met de spinazie, plakj ...
Pasta carbonara | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/pasta-carbonara
... pasta carbonara - Kook water voor de pasta. Voeg zout toe aan het kokende water en kook de pasta. Smelt een beetje boter in de pan en voeg het spek en de fijngesneden ui eraan toe. Kruid dit met peper en muskaatnoot. Bak het mooi goudgeel aan. Blus alles met de room, maar ...
https://koken.vtm.be/recept/pasta-amatriciana
... pasta amatriciana - Kook de pasta beetgaar en spoel in koud water. Pel en ontpit de tomaten en snij in grote stukken. Stoof de ui, de chilipepers en de tomaten in wat olijfolie en boter en meng er de pasta doorheen. Serveer met parmezaanse kaas. Ingrediënten olijfolie ...