Resultaten voor erwtencoulis

Volkorenpasta met bosui, krokante spekjes, erwtensausje en parmesaan | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/volkorenpasta-met-bosui-krokante-spekjes-erwtensausje-en-parmesaan

... . Giet af en spoel onder koud water. Meng met geut olijfolie. Blancheer de spekjes en bak nadien krokant zonder vetstof. Maak een erwtencoulis. Breng 0,5 l water wet wat zout aan de kook. Blancheer de erwtjes gedurende 30sec. Neem de erwtjes eruit en neem evenveel kooknat als erwtjes en mix het geheel. Kruid eventueel wat extra met peper en zout. Snij de lente ui in de lengte doormidden. Sto ...

Recept voor Gebraden duifje met peultjes en erwtenschuim | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/gebraden-duifje-met-peultjes-en-erwtenschuim/

... ven op 200°C en laat ze op een warme plek rusten.Maak de peultjes (sluimererwten) schoon, blancheer ze en spoel koud.Schuimige erwtencoulis. Dompel de verse doperwtjes gedurende 2 minuten in de kokende kippenbouillon en spoel ze koud (om de mooie kleur te behouden). Pureer de erwten samen met de afgekoelde bouillon in de blender. (Diepvrieserwtjes hoeven niet geblancheerd te worden, die pureer je meteen met hete bouillon.) Druk door een fijne zeef. Breng op smaak met zout en peper. Warm de coulis op en mix krachtig met de staafmixer om schuim te verkrijgen.Ontbeen de duifjes en snijd in plakken. Schik op de borden bij de in olijfolie opgewarmde peultjes en erwtenschuim.Serveer met gebakken risotto waaraan wat gare doperwten werden toegevoegd. Tip: Schenk hierbij een rode Loirewijn, zoals een sancerre, of een bordeaux op basis van cabernet franc, cabernet sauvignon en/of merlot. Ook een Italiaanse brunello di Montalcino past hier uitstekend bij. Bron: Culinaire Ambiance | Chef-kok: Philippe Va ...