Resultaten voor eendenborstfilet met vijgen jeroen meus
Venkelsalade met gerookte eendenborstfilet - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/venkelsalade/venkelsalade-gerookte-eendenborstfilet
... Venkelsalade met gerookte eendenborstfilet 2 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering6.8obv 10 waarderingen VoorgerechtGevogelteFrans bevat per portie340 kcal 10 g eiwit 31 g vet 5 g koolhydraten Ingrediënten 1½ eetlepel appelazijn 1 theelepel ...
Jeroen Meus - Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/filodeegpakketjes-met-geitenkaas-en-vijgen
... Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen - Filodeegpakketjes met een vulling van zachte geitenkaas en gedroogde vijgen. Dit hapje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ook: krabsla met avocado-komkommercoulis ...
Jeroen Meus - Muffins van vijgen en hazelnoten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/muffins-van-vijgen-en-hazelnoten
... Muffins van vijgen en hazelnoten - Een muffin is zo’n typisch Amerikaanse kleine cake. Je kan ze ‘natuur’ maken, of met de meest diverse smaakmakers erin verwerkt. Het is een ideaal gebakje om eens creatief mee te zijn. jeroen maakt ze met stukjes gedroogde vijgen ...
Jeroen Meus - Toast met Hervekaas en vijgen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/toast-met-hervekaas-en-vijgen
... Toast met Hervekaas en vijgen - Wat is lekkerder dan een stevige boterham van ambachtelijk brood met een flinke plak kaas? Als basis voor dit recept gebruikt jeroen geroosterd zuurdesem-roggebrood. Daarop komt een zoete compote van vijgen en een plak pittige Hervekaas. Hij werkt ...
Eendenborstfilet met witloofsaus | Start to Cook
https://koken.vtm.be/start-cook/recept/eendenborstfilet-met-witloofsaus
... eendenborstfilet met witloofsaus - Zet je vuur hoog genoeg. Geef wat inkervingen in het vet van het vlees, zo zal het sneller smelten en het vlees zal minder krom trekken bij het bakken. Bak de eendenborst zonder vetstof. Leg ze in de pan op de kant met het vet. Het vet zal smelten ...
Italiaans geroosterde vijgen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/italiaans-geroosterde-vijgen
... Italiaans geroosterde vijgen - Was de vijgen en snijd doormidden. Snijd de plakken ham in vier repen. Meng de honing met de azijn en bestrijk hiermee de vijgen met een kwastje. Strooi er peper over. Wikkel de vijgen in de reepjes ham. Leg op keukenpapier in een glazen ovenschaal ...
Verse vijgen met rauwe ham - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/ham/verse-vijgen-rauwe-ham
... Verse vijgen met rauwe ham 4 personen 0 min voorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 12 waarderingen VoorgerechtVleesItaliaans Ingrediënten 6 verse rijpe vijgen 12 plakjes Parmaham of andere rauwe ham 3-4 eetlepels olijfolie Bereiden Was de vijgen en snijd ...
Eendenborstfilet met perencompôte, aardappelpuree en groene asperges - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/eendenborstfilet-perencompote-aardappelpuree-en-groene-asperges/
... g zonodig meer vocht toe. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze circa 25 minuten in ruim kokend water. Leg de eendenborstfilets neer met de velkant naar boven. Met een scherp mes maak je schuine incisies in het vel. Kruid de eenden in met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 C. Zet de koekenpan op hoog vuur en wanneer de pan goed heet is, leg je de eendenborstfilets in de pan, met de velkant naar beneden. Bak 5 minuten op de velkant en nog zo'n 3 minuten aan de andere kant. Voeg de boter toe, samen met de tijm en giet, wanneer de boter is gesmolten over de eend heen. Draai de eend om en herhaal. Zet vervolgens de pan, inclusief eend en botersaus nog zo'n 3-5 minuten in de oven. Snijd intussen de achterkantjes van de asperges af en zet de grillpan op hoog vuur. Giet er wat olijfolie in en doe de asperges erbij. Besprenkel met zeezout en bak ca. 5 minuten. Draai het vuur uit en giet er eventueel wat truffelolie overheen. Haal de eend uit de oven en laat deze even rusten. Maak de aardappelpuree door de aardappels af te gieten en de melk, peper en nootmuskaat bij de aardappels te voegen. Stamp met de stamper tot een puree en meng de crème fraîche en bieslook er doorheen. Dien de borden op. Maak een bedje van aardappelpuree. Leg hier de eend op met daarbij de stoofperencompôte. Leg de asperges ernaast. ...
Semifreddo van vijgen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/semifreddo-van-vijgen
... Semifreddo van vijgen - Laat de glühwein en de honing inkoken tot een dikke vloeibare siroop. Hou apart. Verwarm de kokosmelk en los er de suiker volledig in op. Voeg er de yoghurt aan toe en laat afkoelen. Giet in een laag diepvriesbakje en laat in een paar uur bevriezen. Spoel ...
Gevulde vijgen met geitenkaas | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gevulde-vijgen-met-geitenkaas
... Gevulde vijgen met geitenkaas - Snijd de bovenkant van de vijgen in vieren zonder ze volledig door te snijden onderaan. Snipper wat tijm en rozemarijn door de geitenkaas. Rol deze gekruide geitenkaas tot bolletjes. Leg die in de vijgen en druk een beetje aan, zodat de gevulde ...