Resultaten voor eendenborst met honingsaus
Vleesbrochette met honingsaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/vleesbrochette-met-honingsaus
... Vleesbrochette met honingsaus - Prik de verschillende blokjes vlees op een brochette en grill ze. Meng honing met azijn en sojasaus en werk op met olijfolie. Doe er een beetje citroensap bij. Voeg er sesamzaadjes en gehakte tijm aan toe en kruid af met wokkruiden. Serveer ...
Slaatje met gerookte eendenborst en feta | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/slaatje-met-gerookte-eendenborst-en-feta
... Slaatje met gerookte eendenborst en feta - Snijd de eendenborst zeer dun. Leg de gemengde sla op een bord. Leg er de frambozen, feta en de sneetjes eendenborst op. Doe de frambozenazijn, olijfolie, graanmosterd en honing in een pot en klop het geheel. Werk de sla af met PH ...
Gerookte eendenborst | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gerookte-eendenborst
... Gerookte eendenborst - Doe de koriander, peper en jeneverbolletjes in een keukenrobot, samen met de suiker en het zout en vermaal. Hak de rozemarijn, laurier en tijm fijn. Bedek de eendenborst langs beide kanten met de gehakte kruiden. Leg de gekruide eendenborst op een ...
Wraps met eendenborst en teriyakisaus - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/wraps-eendenborst-teriyakisaus
... Wraps met eendenborst en teriyakisaus 6 personen 5 min voorbereiden 20 min bereiden 1 uur wachten waardering7.6obv 8 waarderingen HoofdgerechtGevogelteJapans Ingrediënten 2 eendenborsten à ca. 200 g 1 theelepel verse gember, geraspt 200 ml teriyakisaus 1 pak Honig Wraps ...
Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/eendenborst/eendenborst-lage-temperatuur-ingekookte-port
... muselepels 0 min voorbereiden 2:15 uur bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 9 waarderingen AmuseGevogelteFrans Ingrediënten 1 eendenborst fleur de sel 1 of 2 theelepels quatre épices (een mengsel van peper, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel) 1 vanillestokje 2 stuks steranijs 200 ml rode port Bereiden Verwarm de oven voor ...
Jeroen Meus - Eendenborst met gembersaus, boksoi en rijst - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eendenborst-met-gembersaus-boksoi-en-rijst
... raan toe. Kneus de citroengrasstengel en voeg hem toe.Laat een klontje boter smelten in een pan. Snijd het overtollige vet van de eendenborsten weg en snijd de rest van het vet kruiselings in. Bak de eendenborsten op de kant van het vet in de boter. Kruid met peper en zout en laat rustig bakken.Breng een scheut water aan de kook, snijd de boksoi ( indien nodig ) in twee en leg ze in een pan met water. Voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pot.Draai de eendenborst om en bak even op de andere kant. Schuif de eendenborst 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Haal de eendenborst na 6 minuten uit de oven, draai hem om en laat hem nog eens 6 minuten rusten.Giet de saus door een zeefje en kruid met wat peper en zout.Meng de maïzena met het water en de sojasaus en rasp er een teentje look bij. Giet de maïzena mengeling bij de boksoi en breng het geheel even aan de kook, zodat de maïzena begint te binden en een laagje vormt rond de groenten.Schep een lepel rijst op een bord, snij de eend in plakjes en schik ze op de rijst. Lepel er wat saus over en schik de boksoi erbij. Werk af met wat sesamzaadjes. ...
Slaatje van gedroogde eendenborst met sojavinaigrette | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/slaatje-van-gedroogde-eendenborst-met-sojavinaigrette
... Slaatje van gedroogde eendenborst met sojavinaigrette - Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de avocado in blokjes. Maak een vinaigrette met de olie, room, mosterd en citroensap. Meng de tomaten en avocado met deze vinaigrette en wat verse koriander. ...
Jeroen Meus - Eendenborst met honingsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eendenborst-met-honingsaus
... n-klaar kopen, maar het loont ook de moeite om de fond zelf te bereiden en in porties in te vriezen. 1. Controleer vooral even de eendenborsten. Snij het bloedvaatje weg dat midden op de vleeskant zit, en verwijder eventuele vliesjes. Gebruik een scherp koksmes. 2. Trim de randjes van de vetrand die aan de file vastzit weg. Controleer ook of er nog restjes van de pennen (pluimen) van de eend achterbleven. Pluk ze weg met een keukenpincet. 3. Maak kruisgewijs ondiepe insnijdingen in de vetrand. Snij enkele millimeters diep en maak insnijdingen op een centimeter van mekaar. 4. Laat een bakpan goed heet worden op een matig tot hoog vuur. Voeg geen braadvet toe! Leg de eendenborstfilets op de velkant in de hete pan. Kruid de vleeszijde intussen met wat peper van de molen en een ...
Spiesjes van eendenborst en druiven - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/eendenborst/spiesjes-eendenborst-druiven
... Spiesjes van eendenborst en druiven 8 spiesjes 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering6.8obv 8 waarderingen HapjeGevogelteHollands Ingrediënten 1 verse eendenborst 8 witte druiven Bereiden Snijd de eendenborst in 8 plakken van 1 centimeter dik en laat ...
Recept voor vorkhapje met gerookte eend | njam!
http://www.njam.tv/recepten/vorkhapje-met-gerookte-eend
... bereiden: Pel de sinaasappel tot op het vruchtvlees, verwijder zorgvuldig alle wit en snijd in partjes. Snijd de gerookte eendenborst in plakjes van ca. 1/2 cm dik. Verwijder de vette rand van de eendenborst. serveren: Neem een vork en prik de rolletjes vlees erop. Werk ...