Resultaten voor eendeborst

Eend met chutney van tomaat en appel

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/eend-met-chutney-van-tomaat-en-appel

... wijnazijn toe en laat alles op een laag vuur sudderen.Snijd de velkant van de eendefilet kruiselings in.Verhit een pan en leg de eendeborst met de velkant in de pan (extra vetstof is niet nodig velkant smelt uit). Laat de velkant korsten en keer om.Bak verder af in de oven : 6 min - 200 °C. Kruid met peper en zout.Haal uit de oven en laat even rusten.Schik de chutney in een cirkel op het bord en leg erbovenop enkele sneetjes eendeborst mooi rosé gebakken. ...

Uit de keuken van Levine: Gemarineerde eendeborst met bosbessen

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/12/gemarineerde-eendeborst-met-bosbessen.html

... Gemarineerde eendeborst met bosbessen Het is niet netjes, dus ik heb het niet gedaan, maar ik had bijna mijn bord afgelikt. Zo lekker vond ik deze eendeborst in een saus met bosbessen!Het bereiden van dit gerecht kost relatief weinig tijd (± 20 minuten), maar je moet wel ...

Recept voor kuipjes met gerookte eend | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kuipjes-met-gerookte-eend

... , zout en citroentijm. Snijd de gerookte eendenborst in julienne. werk af: Prik de passievruchtkuipjes op een stokje vul met sla, eendeborst en strooi er geroosterde boekweit over. Serveer met de dressing.   Ingrediënten voor 4 personen 4 passievruchten 4 sneetjes gerookte eendenborstfilet 2 handjes gemengde sla 1 elgeroosterde boekweit voor de dressing: 4 elolijfolie 1 elhoning 1 tlverse citroentijm peper - zout ...

Uit de keuken van Levine: De zoektocht naar de ideale kandidaten voor Kerst

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/12/de-zoektocht-naar-de-ideale-kandidaten.html

... nen gaan.Afgelopen weekend heb ik vier mogelijke kandidaten getest en beproefd:Cranberry tulband (voor bij de koffie)Gemarineerde eendeborstfilet met bosbessen (hoofdgerecht)Aardappelrozetjes (bijgerecht)Advocaatmousse (nagerecht)Een 5e kandidaat is op dit moment in voo ...

Wijn uit de Achterhoek: fris en goed | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/wijn-uit-de-achterhoek-fris-en-goed/

... ch naegelholt, Achterhoeks gedroogd rundvlees, bij de Johanniter 2008. Een uitstekende combinatie, net als de naturel gebraden eendeborst met hete bliksem (aardappel met appel) met de Maréchal Foch 2008, die zijn aroma van pruimen en kaneel meebrengt. Gewoon even voor gaan zitten dus, die Achterhoekse wijnen. En licht koelen, ook de rode. Toerisme Net als in veel streken in Frankrijk is het wijntoerisme een onderdeel van het businessplan van veel van de Achterhoekse wijnboeren. Sommige zijn helemaal ingericht op het ontvangen van bezoekers, geven rondleidingen en proeverijen. De VVV ondersteunt dat, maar mag natuurlijk – wij zijn er voor iedereen – niet ophouden bij de leden van de coöperatie. Vandaar dat er fraaie routes zijn uitgezet die langs alle druiventelende boeren voeren, te volgen op de fiets of in de auto. De folder is aan te vragen bij www.achterhoek.nl. Verkrijgbaarheid In de Achterhoek zelf zijn de wijnen van de Achterhoekse Wijnbouwers te krijgen bij gevarieerde wijnhandels, in steeds meer restaurants en natuurlijk bij de wijnbedrijven zelf. Landelijk opereren DirckIII, die de Johanniter (wit) en de Regent (rood) aanbiedt voor € 13,99 en Mitra, die de basislijn ‘Mo’s Kieken’ in wit, rosé en rood heeft (€ 10,99). Een aantal van de meer gespecialiseerde Mitra’s voert ook de rest van het assortiment, de enkelvoudige druivenrassen, ‘Solisten’ (€ 17,49) en de wijnen met rijping in eikenhouten vaten, ‘Op Holt’ (€ 22,49). Ook de Makro en de Hanos bieden wijnen van de Verenigde Achterhoekers aan. www.achterhoeksewijnbouwers.nl. ...