Resultaten voor djahé
http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/10/ketjap-vlees.html
... Ketjapvlees Deze week mag ik elke avond lekker aanschuiven in Hotel Mama, wat een luxe! Vanavond aten we "ketjapvlees":Ingrediënten:1 kilo varkenslappen 2 teentjes knoflook uien taugé flinke scheut ketjap vleeskruiden klein scheutje azijn theelepeltje suiker ...
Fajita met Kip en Paprika recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/fajita-kip-en-paprika/
... ka in olijfolie. Bak alles ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje. Snijd alvast de kipfilet in blokjes. Kruid de kipfilet met de djahé en de ketoembar en bak de kipfilet gaar in een andere koekenpan. Voeg dan de kip toe aan de uien en paprika en laat alles op een zacht vuurtje door garen. Rasp de schil van de limoen en pers een halve limoen uit. Hak ook de peterselie fijn. Meng vervolgens de zure room met de fijn gesneden peterselie, de geraspte limoenschil en de limoensap. Zet het zure room mengsel opzij. Tip: Warm de tortilla’s in ongeveer 30 seconden op in de magnetron, hierdoor worden ze wat warmer en soepeler om te vouwen. Leg als eerste de kipfilet, paprika en uien op de tortilla en doe er dan wat zure room overheen. Als je het lekker vind kan er eventueel nog wat extra limoensap eroverheen. Geniet ervan! Meer fajita’s? wij hebben ook een vegetarische variant met Halloumi en paprika. Het recept vind je hier. ...
Zoetzure Sesamkip recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/zoetzure-sesamkip/
... es fijn en meng ze met de sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup, zoetzure saus, hoisin saus, rijstazijn, sesamolie, uienpoeder, djahé, zout & peper. Wij gebruikten voor dit recept de zoetzure saus met minder suiker van Inproba. Schenk de saus over de kipfilets heen en zet de slowcooker aan op hoog voor 3 a 4 uur of op laag voor 6 a 7 uur. Afhankelijk van de hoeveelheid en de snelheid van jouw slowcooker. Trek na de kooktijd de kip uit elkaar, met twee vorken, en voeg het water en de maizena toe en laat het een half uur borrelen op high. Tijdens dit half uur kan je de rijst aanzetten en de broccoli stomen of grillen, zodat het allemaal op tijd klaar is. Snijd ondertussen ook de bosui en rooster de sesamzaadjes. Wanneer de slowcooker klaar is, ben jij ook klaar om ervan te genieten. Serveer de kip met de rijst en de broccoli. Strooi de sesamzaadjes en de bosui over het vlees. Tip! Til het deksel niet op tijdens het kookproces om in de pan te kijken. Door het deksel maar een paar seconden op te tillen zal het kookproces een half uur vertragen omdat de slowcooker weer langzaam op temperatuur moet komen. Dit artikel was in samenwerking met kookwinkel.nl ...
De keuken van Johanna: Vleespotje op Indische wijze
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/09/vleespotje-op-indische-wijze.html
... 250 gram prei 250 gram champignons 250 gram haricots verts 1 scheut ketjap manis zout (naar smaak) 2 theelepels laos 2 theelepels djahé 2 theelepels ketoembar 0,5 theelepel kruidnagelpoeder 1 eetlepel sambal manis 4 eetlepels arachide olie Werkwijze: Snijd het vlees in blokjes. Maak een marinade van de olie, eventueel wat zout, laos, djahé, ketoembar, kruidnagelpoeder en laat het vlees minstens een uur marineren. Snipper de ui. Hak de teentjes knoflook fijn. Snijd de prei in halve ringen en de champignons in stukjes. Blancheer de boontjes 5 minuten en spoel af met koud water. Snijd de boontjes in kleinere stukjes. Roerbak het vlees in wat olie. Neem het vlees uit de wok en bak in de achtergebleven olie de ui, de knoflook en verkruimel het bouillontablet. Voeg het vlees toe met de sambal, ketjap, water en de twee salam blaadjes. Laat even sudderen. Voeg na 5 minuten de boontjes en prei toe. Voeg na 5 minuten de champignons toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen. Proef en breng eventueel op smaak met sambal en extra ketjap. Serveer met rijst en begeleid door kroepoek, atjar, gebakken uitjes en pittige komkommer. Selamat Makan! Geplaatst door Johanna op 10:01 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Hoofdmaaltijd, Indische keuken ...
Kipshoarma Spies recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/kipshoarma-spies/
... Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 30 minuten Voor + – porties Wil je voor 0 personen koken? Spies700 gram Kipfilet 2 stuk Ui Shoarma Kruiden1 theelepel Knoflookpoeder 1 theelepel Ketoembar 1 theelepel Paprikapoeder 1 theelepel Djintan (komijn) 1 th ...
Indonesische spinaziesoep (sop bajem) - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/spinaziesoep/indonesische-spinaziesoep-sop-bajem
... Indonesische spinaziesoep (sop bajem) 4 personen 0 min voorbereiden 45 min bereiden 0 min wachten waardering8.0obv 10 waarderingen VoorgerechtGevogelteIndonesisch Ingrediënten 1 rode lombok 1 eetlepel zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngehakt ½ ...
Hobbykok Pluis: Kokos-maissoep
http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/10/kokos-maissoep.html
... Kokos-maissoep Ingrediënten: 2 el zonnebloemolie 1 grote ui, gesnipperd 1 stukje verse gember (ca. 3 cm), fijngesneden 1 teen knoflook, geperst 1 el bloem 1 blikje maïskorrels (300 g) 1 rode paprika, in stukjes 700 ml kippenbouillon (van 1 tablet) 1 blik kokosmelk ...
Kipshoarma met Paprika van de Bakplaat recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/kipshoarma-met-paprika-van-de-bakplaat/
... Voor + – porties Wil je voor 0 personen koken? Ingrediënten2 stuk Kipfilet 140 gram Griekse Yoghurt 1 stuk Paprika 1 stuk Rode uien 4 stuk Pita 1 stuk Tomaten 1/2 stuk Komkommer 1 stuk Knoflooksaus 1 eetlepel Olijfolie Shoarma kruidenmix 1/2 ee ...
Recept voor amerikaanse crabcakes met tartaar van tomaten | njam!
http://www.njam.tv/recepten/amerikaanse-crabcakes-met-tartaar-van-tomaten
... elzelfrijzend bakmeel 2 elmayonaise 1 limoen, het sap 1 eierdooier 1 bosje lente-uitjes 1 bosje peterselie 1,5 elgemalen gember (djahé) 2 elzoete chilisaus 10 druppels tabasco 4 elpaneermeel olijfolie - zout voor de tomaten: 3 tomaten grof zeezout - tabasco ...
De keuken van Johanna: Saté kambing
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2011/04/de-gerechten-van-de-indische-rijsttafel.html
... ënten:500 gram lamsvlees (of geitenvlees)Voor de marinade:1 kleine rode ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, uitgeperst1 theelepel djahé (gemalen gemberwortel)1 theelepel ketoembar3 eetlepels ketjap manis6 blaadjes djeroek poeroet, gekneusd0,5 theelepel zoutlimoensap Bereiding:Snijd het vlees in blokjes. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Schep het vlees door de marinade en laat het afgedekt minstens 8 uur in de koelkast staan.Neem het vlees uit de marinade en rijg het aan satéstokjes.Rooster de saté op de BBQ in ongeveer 10 minuten, keer de stokjes regelmatig.Sprenkel wat citroensap over de saté. Serveer met bawang goreng (gebakken uitjes).Selamat makan! Geplaatst door Johanna op 11:16 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Indische keuken ...