Resultaten voor dagelijkse kost meus sole meuniere

Sole Meunière | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/sole-meuniere

... sole Meunière - Kook de aardappelen in gezouten water. Kruid de tong met peper en zout, haal hem door de bloem en klop het teveel aan bloem af. Laat voldoende bakboter smelten in de pan en leg de tong erin wanneer de vetstof begint te schuimen. Zet het vuur op een middelmatig ...

Sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/sole-meuniere-met-bladspinazie-en-gekookte-aardappelen

... sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen - Breng de aardappelen aan de kook. Maak in het vel aan het uiteinde van de zeetong een kleine inkeping. Neem het vel vast en verwijder het. Snij het uiteinde er volledig af en snij ook de kop van de zeetong weg. Zorg ...

Jeroen Meus - Hondshaai meunière met andijvie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hondshaai-meuniere-met-andijvie

... Hondshaai meunière met andijvie - Deze bakwijze is toch wel een ode aan de hardwerkende molenaars. Een stevig stukje vis gebakken in bloem. Voeg er andijvie en een gekookt aardappeltje aan toe en de molenaars kunnen weer op krachten komen. Ben je geen molenaar? Ook jij ...

Jeroen Meus - Forel Meunière, gebakken aardappel met spekjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/forel-meuniere-gebakken-aardappel-met-spekjes-en-kropsla

... er. Maak er lekker krokant gebakken aardappelen met spekjes bij, kropsla en een botersaus met kappertjes. Eenvoudige maar lekkere dagelijkse kost. - Kook de aardappelen zonder ze te schillen in gezouten water gaar.Maak de forellen schoon. Zorg dat de ingewanden verwijderd zijn (dat laat je door de visboer doen) en knip de vinnen weg met een schaar.Meng de bloem met een snuif zout en peper. Haal de forellen door de bloem.De dressing Meng de mosterd me ...

Jeroen Meus - Zeetong meunière - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-meuniere

... Zeetong meunière - Zeetong is en blijft een culinaire vedette uit de zee. Wellicht is de fijne vis niet (meer) voor elke dag weggelegd, maar het is bijna onmogelijk voor een kok om de zeetong links te laten liggen. Elke visser weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer ...

Jeroen Meus - zeetong 'à la meunière' met peterselieaardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeetong-a-la-meuniere-met-peterselieaardappelen

... zeetong 'à la meunière' met peterselieaardappelen - De enige vis die de top 10 vervoegt is meteen ook een luxebeestje. Jeroen pleit ervoor om zoveel mogelijk soorten seizoensvis te ontdekken, maar de kwaliteiten van de tong zijn blijkbaar niet te kloppen. Bereid dit gerecht ...

Jeroen Meus - Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-aardperenstoemp-en-schorseneren-meuniere

... Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Aardperen zijn grillige kleine knollen met een milde, lichtzoete smaak. Het is de ideale groente om tijdens de wintermaanden wat afwisseling in het menu te brengen. Toch laten veel mensen ze vaak links liggen, omdat ...

Jeroen Meus - Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-meuniere-met-bloemkool-en-vinaigrette-salee

... Pieterman meunière met bloemkool en vinaigrette salée - Pieterman is een heerlijke maar onderschatte vissoort uit onze Noordzee. Jeroen bakt dit fantastisch visje in een heerlijke botersaus meunière en serveert er frisse kropsla met ...

Gebakken lotte Meunière | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gebakken-lotte-meuniere

... Gebakken lotte Meunière - Kruid de lotte en haal haar door de bloem. Bak de lotte vervolgens 2 à 3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant goudbruin in boter. Blus met water en citroensap om een mooie jus te bekomen. Serveer met de gestoomde savooikool met sp ...

Zeetong 'Meunière' | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/zeetong-meuniere

... Zeetong 'Meunière' - De zeetong ontvellen, de buitengraten en kop eraf snijden. Kruiden met peper en zout en de vis lichtjes bebloemen. Boter smelten in een pan en de zeetong lichtjes laten kleuren en overgieten met boter. De filets van de graat halen en de overtollige ...